Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

dezvoltare aplicatie de test in paralel cu aplicatia online
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
tatacalu

Data înscrierii: 03/Noi/2006

Trimis: Joi Feb 07, 2008 6:23 am    Titlul subiectului: dezvoltare aplicatie de test in paralel cu aplicatia online  

Salutare!

Presupunem urmatorul scenariu:
Am o aplicatie web [php-mysql] publicata online pe un server, activa, folosita de useri. As vrea sa imi fac pe acelasi server, cu aceeasi configuratie o versiune de dezvoltare a acelei aplicatii... pe care sa pot face teste... etc astfel incat sa nu afecteze aplicatia initiala, publicata deja. Doar din cand in cand, in momentele in care mai termin cate ceva in plus aplicatiei de test si ma asigur ca este functionala, vreau sa updatez aplicatia care este "online" [aplicatia care este vizibila pentru orice utilizator].

Repet, as vrea ca cele 2 versiuni sa mearga pe acelasi server.

Are careva idee cum as putea face asa ceva? Un link catre ceva documentatie ar fi foarte util, sau macar o idee de ce sa caut pe google pentru a gasi asa ceva.

Multumesc anticipat
Sus  
catalinxpro

Data înscrierii: 12/Iul/2006

Trimis: Joi Feb 07, 2008 8:59 am    Titlul subiectului:  

salut.
pai e simplu...faci o duplicare a scriptului si o pui intr-un folder "test";faci acelasi lucru si cu baza de date.
Sus  
tatacalu

Trimis: Joi Feb 07, 2008 1:41 pm    Titlul subiectului:  

mai... nu e atat de simplu.... cand fac niste modificari... se fac niste modificari pe multe fisiere [printre care si scripturi]... si nu vorbesc de o aplicatie simpla, este vorba de un portal complex...

sunt dependente multe.... multe scripturi trebuie sa se numeasca intr-un anumit fel... exista subdomenii....

nu merge varianta asta.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Feb 08, 2008 2:15 am    Titlul subiectului:  

Nu stiu daca a stat cineva sa scrie asa ceva, pentru ca situatia difera de la site la site.

Teoretic ce ai tu nevoie (sa modifici aplicatia online astfel incat sa apara ce ai dezvoltat in continuare) este sa dai un overwrite la fisierele pe care le-ai modificat.

Adica faci o copie pentru dezvoltare, apoi copia pentru dezvoltare devine site-ul principal. Si ciclul se repeta.
Sus  
tatacalu

Trimis: Lun Feb 11, 2008 6:29 am    Titlul subiectului:  

da, de asa ceva as avea nevoie, de un sistem de management al versiunilor concurente...

Ar merge oare cu SVN asa ceva ?

Insa as avea nevoie de un sistem pe care sa pot testa in paralel si versiunea de dezvoltare si versiunea "principala".. si eventual sa pot structura treaba asta pe versiuni / pahete / patchuri... etc
Sus  
tatacalu

Trimis: Lun Feb 11, 2008 6:32 am    Titlul subiectului:  

si caut un sistem pentru aa ceva pentru a putea realiza acest lucru intr-o maniera cat de cat eleganta [in care sa am si eu un anumit control], nu in modul "ciobanos" care este varianta standard... copiere, rescriere .. etc
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Lun Feb 11, 2008 10:09 am    Titlul subiectului:  

Varianta eleganta si folosita in aceste conditii, dar in acelasi timp foarte costisitoare, este cu server mirroring: ai un server spre care pointeaza ns-ul (serverul live) si un server pe care il accesezi prin ftp/remote desktop/whatever (serverul test). Ambele servere au un sistem SVN instalat pe ele, serverul test primeste comenzile cvs de la developeri, iar serverul live de la serverul test. Adica in momentul in care serverului test i se transmite comanda CUT OVER TO LIVE acesta apeleaza CVS PUT pentru toate fisierele site-ului inspre serverul live. Dupa cum spuneam, este o varianta costisitoare pentru ca iti trebuie minim inca un server, preferabil in acelasi datacenter ca sa se faca cutover-ul foarte rapid, si sa fie implementat sistemul de comunicatie intre ele (nu stiu daca este vreo varianta pe linux, pe windows server stiu sigur ca este).
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Pagina 1 din 1