Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

http://www.aparat-aer-conditionat.ro
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ciucaandrei

Data înscrierii: 11/Feb/2007

Trimis: Joi Ian 31, 2008 7:47 pm    Titlul subiectului: http://www.aparat-aer-conditionat.ro  

Am facut un magazin virtual http://www.aparat-aer-conditionat.ro/.

Am pus ordonari , filtrari , producatori .. Are partea de admin destul de interesanta si am stat ceva sa o fac. Asta e cam varianta finala , eu nu am mai gasit buguri.

As vrea sa stiu cum vi se pare ca functionalitate si ca design

mersi
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Joi Ian 31, 2008 9:13 pm    Titlul subiectului:  

e praf... sunt multe bug-uri si multe chestiuni de zis asa ca nu ar avea sens sa pierd timpul... se incarca oribil, apas pe cautare si apare "Ordoneaza Dupa: Pret Nume Data", nu ai padding-uri in anumite locuri, link-urile sunt cu litere mari si ai rewrite "pe alocuri" dar vrei sa-l vinzi... :) [Bafta!]

vezi ca ma lasi sa introduc tag-uri HTML si, nu e prea indicat... urmeaza sa postezi pe forum de ce ai troieni si probleme

[offtopic]
auzisem acum ceva vreme de cineva ca o sa ii faca cineva un magazin on-line de 300E iar pe mine m-a unflat rasul... acum vad ca se poate :lol:

edit // m-am uitat pe la trafic.ro si pot sa cred ca ai postat si pentru promovare dar... in fine, sa zicem ca accept ca vrei evaluare..
Sus  
NooK

Data înscrierii: 21/Iun/2007

Trimis: Joi Ian 31, 2008 10:07 pm    Titlul subiectului:  

Nimic special pana am gasit asta :
http://img177.imageshack.us/img177/5685/mgtk5.jpg
Daca era altcineva cu intentii rele iti facea praf baza de date.Asta mi se pare o problema GRAVA de securitate.
Sus  
ciucaandrei

Trimis: Vin Feb 01, 2008 3:29 pm    Titlul subiectului:  

1)poti sa cauti si dupa ce ai produsele poti sa le ordonezi daca vrei
2)toate linkurile cu mod rewrite sunt indexate iar cele dinamice nu sunt indexate(au nofollow)
3)daca tu faci un site si dupa prima zi dupa ce il pui pe net te rankezi bine pe toti termenii pe care ii, te rog foarte mult sa imi spui cum faci
4)http://img177.imageshack.us/img177/5685/mgtk5.th.jpg nu apare nimic
Sus  
gargamel25

Data înscrierii: 27/Ian/2008
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Feb 01, 2008 4:03 pm    Titlul subiectului:  

mi se pare acceptabil am vazut chestii cu mult mai nashpa...
Sus  
vectorialpx

Trimis: Vin Feb 01, 2008 6:15 pm    Titlul subiectului:  

imaginea e http://img177.imageshack.us/img177/5685/mgtk5.jpg
[eu am modificat post-ul lui NooK]

nu vreau sa-ti fac anti-reclama [desi, sunt sigur ca deja am facut] insa site-ul se vede ca e facut de un incepator insa, cum ziceam, multa bafta!
Sus  
ciucaandrei

Trimis: Vin Feb 01, 2008 6:52 pm    Titlul subiectului:  

pe admin lasasem user/parola admin/admin si am vazut ca s-a logat cineva de pe 92.82.160.75 pe la 1 noaptea . am schimbat parola . sa vad acum daca se mai poate intra. daca mai intra acum chiar e o problema:(
Sus  
ciucaandrei

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 10:00 am    Titlul subiectului:  

octavian

Citat: auzisem acum ceva vreme de cineva ca o sa ii faca cineva un magazin on-line de 300E iar pe mine m-a unflat rasul... acum vad ca se poate Laughing

Nu stiu exact ce proiecte ai tu si pe cat bani le faci dar pretul proiectului variaza in functie de ce firma esti tu si pentru ce firma faci proiectul. o firma mare de programare poate vinde cam acelasi site unei alte firme mari pe un pret de cel putin 10 ori mai mare decat un muritor ca mine vinde unei firmei mici.cine stie poate in timp o sa ajung si eu un luceafar al programarii cum esti tu.

ai zis ceva de promavare si e destul de nostim ca tu probabil esti obligat sa promovezi forumul(raspuzand la intrebari) asta ca sa castigi si tu un ban din reclame. si cand raspuzi iti mai pui si tu cateva linkuri in footer. intr-un fel poate e de inteles ca esti asa de sictirit si ca raspunzi fara sa judeci. dupa 2000 de mesaje si eu as face la fel. eu cand am pus linku o sa ma ajute la rangarea lui http://www.aparat-aer-conditionat.ro/ ca ala e textul din link. din pacate nu cred ca foarte multa lume da search la asa ceva. eu doar vroiam o parare(situl era de cateva zile pus pe net ) si eu sunt sigurul om care a lucrat la el(si design si programare), buguri probabil ca o sa mai gasesc(si ieri am mai gasit cateva).

oricum mersi pentru ajutor
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 10:06 am    Titlul subiectului:  

ciucaandrei a scris: Nu stiu exact ce proiecte ai tu si pe cat bani le faci dar pretul proiectului variaza in functie de ce firma esti tu si pentru ce firma faci proiectul. o firma mare de programare poate vinde cam acelasi site unei alte firme mari pe un pret de cel putin 10 ori mai mare decat un muritor ca mine vinde unei firmei mici.cine stie poate in timp o sa ajung si eu un luceafar al programarii cum esti tu.
No need to get pissed. Faptul ca tu esti un muritor de rand si clientul tau e o firma mica, asta nu inseamna ca s-a investit mai putina munca in proiectul respectiv. Faptul ca o firma mare vinde acelasi proiect la un pret de 10 ori mai mare e pura fictiune. O firma mare de prestigiu nu va vinde veci un asemenea proiect. Poate unul muuuuuult imbunatatit, fara bug-uri, fara brese de securitate, testat timp de 2 luni de o echipa de 10 oameni, si la care se ofera suport tehnic prompt si eficient. Si atunci se cam justifica pretul. Nu crezi?

Bottom line: un proiect valoreaza greutatea lui in aur (a se nota metafora). Nu conteaza cat de mic si de nou esti, conteaza calitatea codului si munca investita in el.
Sus  
vectorialpx

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 1:56 pm    Titlul subiectului:  

adica, daca eu ma duc sa pun faianta si, merg la gigi becali... iau 3000 de E dar daca merg la ionel iau 100?... raspunsul meu e NU!

eu iau bani pe ce muncesc nu pe tipul de client... cat muncesc la unul, atat si la altul, aceeasi calitate, acelasi timp investit, aceeasi bani...

firmele mari au timpi de executie mai mare [si calitate buna] si asta e motivul pentru care [pot] au un pret mai ridicat. "mai ridicat" nu inseamna de 10 ori mai mult, in nici un caz 8O Ideea e ca trebuie sa se mentina pe piata si, de fapt, preturile mici ii fac sa fie niste concurenti dati draq

Daca tu nu stii sa-ti evaluezi munca, asta e strict "your business"... dar daca ajungi la preturi de genul asta atunci te situezi in cateforia sclavilor ce se multumesc cu putin dar totodata trebuie sa-ti cunosti limitele

sincer [ti-am mai zis]... ca si pret mie mi se pare mult, pentru ca exista magazine on-line de-a moaka care, nu numai ca fac mult mai mult de atat dar au si un cod stabil, sigur si... de ce nu, un design placut...

Altceva, eu ma numesc moderator... nu-mi iau bani din ceea ce scriu aici. Traiesc din web momentan si, nu mi-e rusine s-o spun ca sunt un programator de nivel mediu dar sunt foarte stresat de oamenii care incearca sa creada ca sunt programatori pe piata asta... e vorba de calitate, nu doar de un dns pe care pui text ;)

n-ai rezolvat xss-ul ala
http://www.aparat-aer-conditionat.ro/Aer_conditionat/Dublu_split/Aparat_aer_conditionat_HAIER__DUBLU_SPLIT_COLORFUL_14000_BTU-1.html
ar fi bine sa pui la afisare [sau la inserare] htmlspecialchars...
Sus  
ciucaandrei

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 7:28 pm    Titlul subiectului:  

mihaitha nu ma suparasem doar ma amuzam. la noi in tara chestia asta cu testat timp de 2 luni de o echipa de 10 oameni nu cred ca s-a intamplat pentru un site normal(nu neogen sau ceva). la noi o firma chiar daca e mare face proiectul in bataie de joc pentru a-l termina cat mai repede si angajeaza incepatori pentru a le da leafa cat mai mica. asa suntem noi romanii pana la urma. Totusi ma mir ca spuneti ca pretul unui site nu depinde de cine il vinde si cine il cumpara. o fima totusi incearca sa isi faca un portofoliu cat mai complex exact pentru a face rost de clienti mai mari. si din cauza asta inceputul oricarei firme de programare(mai ales una facuta de un student chiar daca stie sa faca ceva de calitate) e mai dificil. sunt unii care chiar lucreaza pe gratis sau aproape pe gratis la inceput . deobicei cei care lucreaza pe proiecte stiu asta pentru ca au fost si ei mici odata. nu prea ne nastem programatori(in cazul lui octavian nu ma pronunt). nu zic poate un site facut de o firma mare pentru o firma mare are mai multe detalii mai bine puse la punct dar nu prea cred ca asta justifica o diferenta gigantica de pret.

octavian exista magazine on-line de-a moaka dar deobicei un client mai vrea si modificari. sa faci modificari pe un magazin ca zen cart e destul de greu .cam trebuie sa te uiti cum e scris. sa faci modificari pe scriptul tau e destul de simplu(daca e cat de cat bine facut). stiu firme mari de programare care nu folosesc decat functii de mysql si in rest scriu totul intr-un fis fara sa foloseasca nici macar templaturi. e mai rapid codu cel drept dar dureaza mai mult sa il faci si trebuie sa te rogi la dumnezeu sa nu fie multe buguri sau sa nu iti ceara clientul o modificare(pentru o modificare mai complexa iesi mai repede daca rescri codu). la faza cu htmlspecialchars trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit ca e cineva atat de distrus incat sa bage js intr-un site de care nimeni nu a auzit. iti multumesc ca mi-ai demonstrat. am impresia ca multi oameni se pricep foarte bine la a critica dar nu stiu cat de priceputi sunt cand e vorba sa faca ei ceva.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 8:28 pm    Titlul subiectului:  

ciucaandrei a scris: la noi in tara chestia asta cu testat timp de 2 luni de o echipa de 10 oameni nu cred ca s-a intamplat pentru un site normal(nu neogen sau ceva).
Ai dreptate ... la un site normal e un singur om care face teste pana nu mai are ce testa.

ciucaandrei a scris: la noi o firma chiar daca e mare face proiectul in bataie de joc pentru a-l termina cat mai repede si angajeaza incepatori pentru a le da leafa cat mai mica. asa suntem noi romanii pana la urma.
Poate asa esti tu. Cu orice proiect la o firma mare exista si un contract, cu care poti sa le dai peste nas daca iti fac o aplicatie in bataie de joc. Incepatorilor nu poti sa le dai mai multi bani, pentru ca nu ofera calitatea ceruta.

ciucaandrei a scris: nu prea ne nastem programatori(in cazul lui octavian nu ma pronunt). nu zic poate un site facut de o firma mare pentru o firma mare are mai multe detalii mai bine puse la punct dar nu prea cred ca asta justifica o diferenta gigantica de pret.
Chiar daca nu te nasti programator, asta nu te scuza cand faci un produs de o calitate proasta. Un site cu multe detalii este un site mare, deci are si un pret mare.

ciucaandrei a scris: octavian exista magazine on-line de-a moaka dar deobicei un client mai vrea si modificari. sa faci modificari pe un magazin ca zen cart e destul de greu .cam trebuie sa te uiti cum e scris. sa faci modificari pe scriptul tau e destul de simplu(daca e cat de cat bine facut).
Daca esti programator trebuie sa fii in stare sa modifici orice. Daca nu poti, atunci stai jos si lasa-l pe Piry sa-si faca treaba.

ciucaandrei a scris: stiu firme mari de programare care nu folosesc decat functii de mysql si in rest scriu totul intr-un fis fara sa foloseasca nici macar templaturi.
Zi-mi una.

ciucaandrei a scris: trebuie sa te rogi la dumnezeu sa nu fie multe buguri sau sa nu iti ceara clientul o modificare
Pentru ca eventual Dumnezeu iti va deschide fisierele si iti va rezolva bugurile pe care le-ai scapat din vedere pentru ca nu ai experienta si nu stii ce e aia programare ?
O modificare ar fi o adevarata Apocalipsa nu ?

ciucaandrei a scris: la faza cu htmlspecialchars trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit ca e cineva atat de distrus incat sa bage js intr-un site de care nimeni nu a auzit.
Evident ... in fond ce conteaza daca e site mic, mare, mediu sau gigantic ... daca nu ti-l baga lumea in seama nu ai nici un motiv sa-l securizezi putin.

ciucaandrei a scris: am impresia ca multi oameni se pricep foarte bine la a critica dar nu stiu cat de priceputi sunt cand e vorba sa faca ei ceva.
In cazul meu ... pot sa ma declar foarte priceput. Asta inseamna ca am voie sa te critic ? :D

Observa ca mai tot ce ai zis mai sus trebuie regandit ... si referitor la pretul firmelor de 10 ori mai mare ...
Eu cel putin sunt absolut sigur ca majoritatea oamenilor care vor un site o sa fie de acord sa-mi dea mie 2000 de euro ca sa-l fac decat sa-ti dea tie 200. De ce ? Te las pe tine sa-ti dai seama.
Sus  
ciucaandrei

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 9:36 pm    Titlul subiectului:  

Deja ajungem cam departe cu discutia asta dar mai raspund ca acum nu am ce face

Citat: Poate asa esti tu. Cu orice proiect la o firma mare exista si un contract, cu care poti sa le dai peste nas daca iti fac o aplicatie in bataie de joc. Incepatorilor nu poti sa le dai mai multi bani, pentru ca nu ofera calitatea ceruta.

vorbeam de romania in general si chiar nu vorbeam de mine. romanii sunt mari amatori sa dea teapa si asta se intampla si la cel mai inalt nivel (vezi reclame neogen). la noi in romania cand iti deschizi o afacere ideea nu e sa te imbogatesti ci e sa te imbogatesti incredibil de repede si fara sa muncesti(vezi clasa politica)

Citat: Chiar daca nu te nasti programator, asta nu te scuza cand faci un produs de o calitate proasta. Un site cu multe detalii este un site mare, deci are si un pret mare.

da dar vorbeam despre o diferenta incredibila de pret

Cod: Daca esti programator trebuie sa fii in stare sa modifici orice. Daca nu poti, atunci stai jos si lasa-l pe Piry sa-si faca treaba.

da dar conteaza si timpul in care faci modificarile

Cod: Zi-mi una.

sunt multe. sigur stiu de treeworks parca

Citat: Pentru ca eventual Dumnezeu iti va deschide fisierele si iti va rezolva bugurile pe care le-ai scapat din vedere pentru ca nu ai experienta si nu stii ce e aia programare ?
O modificare ar fi o adevarata Apocalipsa nu ?

Vorbeam de modul ala de lucru si spuneam ca ti-ar trebui foarte mult timp

Citat: Evident ... in fond ce conteaza daca e site mic, mare, mediu sau gigantic ... daca nu ti-l baga lumea in seama nu ai nici un motiv sa-l securizezi putin.

eu cel putin nu m-am gandit niciodata sa stric ceva ce a facut unu(mai trebuie sa iti pierzi si ceva timp sa faci asta). stiu ca gandesc gresit ca oamenii nu prea sunt ca mine

Citat: Eu cel putin sunt absolut sigur ca majoritatea oamenilor care vor un site o sa fie de acord sa-mi dea mie 2000 de euro ca sa-l fac decat sa-ti dea tie 200. De ce ? Te las pe tine sa-ti dai seama.

daca e sa vorbim de design probabil ai dreptate. eu totusi incerc sa lucrez pe programare. oamenii care sa fie si programatori si designeri foarte buni sunt destul de rari si felicitari daca esti unul dintre ei. Pacat ca partea de design e prima care se vede cand se face evaluarea sitului.
Sus  
vectorialpx

Trimis: Sâm Feb 02, 2008 10:55 pm    Titlul subiectului:  

Citat: la faza cu htmlspecialchars trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit ca e cineva atat de distrus incat sa bage js intr-un site de care nimeni nu a auzit. iti multumesc ca mi-ai demonstrat

in primul rand, multumesc de compliment si... multumesc ca ai apreciat eforul meu...
daca eram suficent de 'distrus' probabil ca nu ma opream la a pune un 'alert' intr-un FOR...
ai cerut evaluare si te asteptai sa zic: "bravos Mr. XSS!"

PS: nu m-am nascut programator... de obicei, prima impresie despre mine e proasta si gresita
Wellcome to the club!

PS2: cand esti incepator nu te apuci sa faci magazine on-line... te apuci sa inveti

// edit //
Citat: eu cel putin nu m-am gandit niciodata sa stric ceva ce a facut unu(mai trebuie sa iti pierzi si ceva timp sa faci asta). stiu ca gandesc gresit ca oamenii nu prea sunt ca mine
nuu, de fapt toata lumea e plina de ingeri... sa nu dai din aripi ca ma trage curentul
Sus  
ciucaandrei

Trimis: Dum Feb 03, 2008 1:11 pm    Titlul subiectului:  

Citat: prima impresie despre mine e proasta si gresita

vezi ca s-ar putea si tu sa gresesti cand iti faci prima impresie. la asta nu prea te-ai gandit. de experienta nu stiu ce sa zic. eu am cam un an de munca dar pe partea de programare(nu stiu cat de mult conteaza un an pentru voi), designul sunt nevoit sa il fac pentru ca nu e altcineva sa il faca. daca trebuie sa fii inger pentru a nu avea o placere deosebita in a strica munca altuia inseamna ca am un loc asigurat in rai.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2