|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
lee
Data înscrierii: 20/Mar/2004
|
| Trimis: Mar Oct 26, 2004 7:18 pm Titlul subiectului: despre grant si accesul mysql |
|
|
am si eu o mica nelamurire. daca eu am un fiser dbconnect.php unde momentan, pt. localhost, am:
$conn = @mysql_connect("localhost","root","parola");
if (!$conn){
die("Nu ma pot conecta momentan la baza de date.");
}
if (!@mysql_select_db("bazameadedate", $conn)){
die("Nu pot localiza baza de date.");
}
mai trebui sa folosesc GRANT pt. a da privilegii utilizatorilor(cind o sa-l pun pe net site-ul)?
este un site unde utilizatorii se pot inscrie, apoi cind sunt membrii pot sa-si modifice datele personale, parola etc. trebuie sa le dau ceva privilegii gen INSERT, DELETE, SELECT etc. asupra tabelelor respective sau nu. Trebuie sa-mi dau eu mie(ca si administrator) ceva privilegii sau nu?
as dori sa-mi explice cineva in citeva cuvinte la ce se foloseste ca din documentatie nu am inteles cind se utilizeaza.
mersi |
|
| Sus |
|
un_guru
Data înscrierii: 25/Iul/2004
Locație: Miecurea Ciuc
|
| Trimis: Mar Oct 26, 2004 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
NU!!!!
privilegiile specifica accesul la baza de date. Utilizatorii care se inscriu pe site-ul tau nu au acces la baza de date. PHP-ul acceseaza baza de date. Clientii acceseaza numai site-ul. |
|
| Sus |
|
lee
Data înscrierii: 20/Mar/2004
|
| Trimis: Mar Oct 26, 2004 8:10 pm Titlul subiectului: mersi |
|
|
mersi mult de tot.
daca ai sti cit ma chinuiam pt. ca nu intelegeam ce trebuie facut. si ca o mica completare eu ar trebui totusi sa mai fac ceva referitor la securitatea mysql(setari, parole etc) dupa ce o sa-mi instalez tabelele sa zicem cu phpmyadmin pe serverul pe care o sa-l folosesc. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|