|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 1:04 pm Titlul subiectului: Cum procedam cu proiectele uriase? |
|
|
Urmeaza sa fac un proiect destul de mare (40 tabele sql) si nu stiu de unde sa incep.
Ma refer la partea de programare , ca de design se va ocupa altcineva
Baza de date este facuta
Care ar fi primii pasi? |
|
| Sus |
|
gabysolomon
Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu deobicei incep cu hartie si pix ... si fac toata structura logica de functionare a proiectului ( deobicei dupa asta fac si baza de date, dar daca zici ca e facuta deja ) |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
structura de functionare exista, am facut si un print de 1m cu ERD-ul bazei de date
treaba e ca-i asa de complex ca nu stiu de unde sa apuc |
|
| Sus |
|
gabysolomon
Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 5:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
ideeal ar fi sa ai un plan bine stabilit ... sa stabilesti ce clase,functii vor fi si ce vor face apoi sa te apuci de paginile efective.
Dar eu zic sa faci intai paginile html, formulare etc ... si apoi sa adaugi cate o functionalitate pe rand. Si ca punct de start ... ar tb sa fie cel de intrare a utilizatorului. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu, de obicei ma apuc de layout prima data pentru a putea crea un template. Dupa ce am un tpl imi fac strcturile stabile [cele mai statice] - header, footer, meniu, etc... apoi incepi module [le iei in ce ordine vrei]: login, cos de cumparaturi, etc... Inainte de toate, dupa layout, faci clasele de care crezi ca ai nevoie... daca mai ai nevoie de ceva pe parcurs, nu-i bai, mai creezi clase... :) ideea e sa structurezi fisierele si codul astfel incat daca vrei sa adaugi/inlocuiesti/stergi ceva, sa poti sa o faci cu cea mai mare usurinta, in fisiere cheie |
|
| Sus |
|
hunt_h_er
Data înscrierii: 14/Sep/2006
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iti recomand TDD si design patterns. Partea de programare o faci singur?
In principiu, ar trebui sa fie usor daca respecti niste reguli in oop (OCP, SRP, DIP).
Si din moment ce iti face altcineva designul.. MVC (recomand Smarty pe partea de templating).
Pentru baza de date - optimizari la greu (verici eficienta, timpi de executie), stored procedures.
Despre ce e proiectul.. ?
Pies: recomand si folosirea unui framework (symfony, zend). Asta pentru ca pari putin nehotarat :) |
|
| Sus |
|
kleampa
|
| Trimis: Vin Feb 01, 2008 10:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
o sa lucrez cu inca un coleg la programare
sincer nu stiu ce inseamna OCP, SRP, DIP
baza de date a fost creata de catre o firma care s-a ocupat exclusiv de treaba asta, deci nu-mi fac probleme ca nu-i gandita structura bine
pentru design vom apela la smarty
e un sfat bun cel cu punerea pe primul loc a interactiunii vizitatorului cu site-ul si chiar m-am hotarat ca cu asta sa incepem
referitor la framework , n-am lucrat niciunul destul cu vreo unul ca sa ii stim toate functionalitatile, asa ca o sa o facem din topor
proiectul e o aplicatie pentru UE , ceva de management al licitatiilor care se dau in uniune
ar trebuii sa notam undeva clasele si functiile folosite ca sa stim unde sa le gasim in caz de adaugiri/modificari/stergeri?
se folosesc ceva aplicatii pentru lucrul in echipa? ca ma gandesc ca n-o sa stie fiecare ce a facut celalalt referitor la clase si functii |
|
| Sus |
|
azzuro
Data înscrierii: 05/Iul/2005
|
| Trimis: Sâm Feb 02, 2008 2:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca zici ca e un proiect mare, foloseste controlul versiunilor. Citeste cateva despre asta. E mai folositor decat crezi. Da si un search dupa "php best practices".
Despre design patterns nu iti mai zic ca vad ca baietii au fost saritori. :)
Bafta! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|