Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

validare cod in css
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
dasinn

Data înscrierii: 12/Iun/2007

Trimis: Mie Ian 30, 2008 9:48 pm    Titlul subiectului: validare cod in css  

buna.am facut un template.si l-am validat in css validator.
imi da urmatoarea erroare(warnig).adica mai multe dar de acelasi tip.

Same colors for color and background-color in two contexts .linedown and #con11 a:hover

buna.intrebarea mea este pentru ce-i priceputi:

clasa linedovn e un div din alt context care nu are nici o legatura cu idul con11.
dar imi da totusi erroare.
nu-mi explica de ce?poate sa-mi explice cineva?
uite aici du clasa si idul despre care e vb----------------

#con11 a:hover
{color:#fb7907;}

.linedown{width:162px;height:4px;background-color:#fb7907;}

multumesc.e ciudat.
Sus  
NooK

Data înscrierii: 21/Iun/2007

Trimis: Joi Ian 31, 2008 1:01 am    Titlul subiectului:  

Warning != eroare.Doar te avertizeaza ca folosesti aceeasi culoare pentru 2 elemente.Daca elementele se intersecteaza, de exemplu daca in div-ul linedown se afla divul con11 , efectul de hover pentru link-uri e practic insesizabil.Da cred ca iti explica si acolo chestia asta.
Sus  
dasinn

Data înscrierii: 12/Iun/2007

Trimis: Joi Ian 31, 2008 7:03 am    Titlul subiectului:  

am inteles eroarea.dilema meae de ce apare in conditiile in care divurile nu se intersecteaza intrucat sunt in contexte diferite si mai mult,pagina functioneaza ok.
dilema mea e de ce apare eroarea in astfel de conditii si ce pot sa fac sa nu mai apara.normal ca nu pot sa schimb culoarea.
multumesc pentru raspuns.
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Joi Ian 31, 2008 9:23 am    Titlul subiectului:  

Mai omule, pune mana si citeste despre ce e aia o eroare si ce e ala un warning (avertisment) si care e diferenta intre ele!

Daca in codul tau nu apare asa ceva, validatorul nu are de unde sti ca nu faci tu din javascript 'intersectarea asta'. Vrei un exemplu concret? Variante:
<div id='con11'><a class='linedown' href='#'>blabla</a></div>

sau

<div id='con11'><a id='linku' href='#'>blabla</a></div>
<script type='text/javascript>
document.getElementById('linku').className = 'linedown';
</script>

sau cazul cel mai obisnuit:

<a href='#' class='linedown' id='con11'>blabla</a>
(dar in cazul asta ar fi comentat validatorul pe concret)

Primele doua sunt cazuri in care validatorul nu are cum sa isi dea seama daca ai tu acesti doi identificatori pe acelasi element (direct sau mostenit) sau nu. El iti va comenta din cauza ca ai pe un id un color, si pe o clasa ai acelasi background-color. Nu stiu daca ai aflat, dar un element poate avea si id si class (vezi cazul 3).
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1