Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Select din multe tabele identice
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Makko

Data înscrierii: 09/Aug/2007

Trimis: Mie Ian 30, 2008 1:57 am    Titlul subiectului: Select din multe tabele identice  

Am mai multe tabele cu aceeasi structura din care imi trebuie sa selectez toate inregistrarile dupa un niste criterii ... Pana aici no problem :

(SELECT * FROM tabela1 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela2 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela3 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela4 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela5 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) ORDER BY Data

ideea e ca vreau inregistrarile returnate sa fie selectate dupa data asa cum vedeti din querry-ul de mai sus ... dar ... daca am mai multe inregistrari din aceeasi zi din tabela1 si tabela5 spre exemplu , mai intai afiseaza cele din tabela1 dupa care pe cele din tabela5 chiar daca in tabela5 sunt inregistrari mai recente...

Cum as putea sa schimb querry-ul sa faca ordonarea corect fara sa pun toate inregistrarile intr-o singura tabela
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Mie Ian 30, 2008 7:55 pm    Titlul subiectului:  

SELECT * FROM (
(SELECT * FROM tabela1 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela2 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela3 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela4 WHERE (Categoria Like '%Categoria')) UNION (SELECT * FROM tabela5 WHERE (Categoria Like '%Categoria'))
) ORDER BY Data

N-am incercat, ar trebui sa mearga
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1