Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Inca o problema: site-uri duplicate
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Ian 21, 2008 1:02 pm    Titlul subiectului: Inca o problema: site-uri duplicate  

Exista clienti, care vor sa-si faca o gramada de site-uri. Si vor sa le fac duplicate dupa un anumit site...doar cu designul schimbat. Pentru acest lucru...cat la suta din pret ar valora? Sau voi ati face acest lucru?
Ce parere aveti de acest fapt?
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005

Trimis: Lun Ian 21, 2008 2:35 pm    Titlul subiectului:  

pretul ca si cum l-as face de la 0
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Lun Ian 21, 2008 3:13 pm    Titlul subiectului:  

d, chiar aveam de gand sa pun un post in blog despre asta dar m-am gandit ca o multime de clienti s-ar supara. Ma enerveaza cand mi se spune sa fac clone [sa fur ideea, pur si simplu] pentru ca imi place sa fiu original... dar, vorba aia, "clientul nostru, stapanul nostru"...

pretul... normal, e munca ta, iei aceiasi bani...

referitor la idee, eu sunt un pic impotriva si de obicei cand mi se da sa "copiez" un site fac in asa fel sa iasa mai bine ca ala si sa impresionez clientul meu in mod placut. De multe ori imi iese, aleori nu [sunt unii care sunt incapatanati si, daca asa vor, asa vor si punct]
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004

Trimis: Lun Ian 21, 2008 3:32 pm    Titlul subiectului:  

depinde de conduita si buzunarul fiecaruia. Daca esti in stare sa-ti spui "Nu, eu nu fac clone de site-uri nici macar pentru bani" atunci ai ridicat un pic stacheta morala printre developeri. Dar risti sa mori de foame ;)
Sus  
clubd

Data înscrierii: 20/Iul/2006
Locație: Rovinari

Trimis: Lun Ian 21, 2008 4:11 pm    Titlul subiectului:  

grav ar fi daca ar vrea acelasi design, dar in ceea ce priveste partea de programare nu vad de ce nu ai fi de acord.

exista o multime... de exemplu, de playere video care nu fac altceva decat sa-mi redea fisierele video - daca este inteleasa comparatia!
daca cineva vrea un sistem de vot la el pe site, care sisteme de vot sunt si pe alte site-uri, inseamna ca-l copii, sunt anumite module care nu lipsesc dintr-un site...
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004

Trimis: Lun Ian 21, 2008 5:22 pm    Titlul subiectului:  

evident ca despre design era vorba
Sus  
beginner18

Trimis: Lun Ian 21, 2008 8:19 pm    Titlul subiectului:  

imi cer scuze, nu am intrebat ce trebuia. Deci,clientului i-am facut un site, si acu mai vrea unu la fel ca functionalitatte, dar cu design diferit. La asta ma refer...si nuj cat sa cer ca si pret.
Sus  
vectorialpx

Trimis: Lun Ian 21, 2008 8:32 pm    Titlul subiectului:  

pentru design "la fel" eu nu m-as baga pentru oricat [nu e vorba doar de morala, ci si de lege]... dar, as putea sa ma sucesc pentru ca depinde de site-ul "clonat" dar, daca as face o asemenea copie probabil ca as lua banii pe ea doar daca clientul ma lasa sa nu ma semnez pe site si raman total anonim

pana la urma, el ma plateste iar eu fac ce-mi cere [ma rog, aproape] dar... mi s-ar parea o aberatie totala, sa apara un site ca google [identic] - sa mai aiba si domeniu "google.uk" :lol:

beginner18, daca faci un site, primesti bani pentru ce muncesti... pe tine te intereseaza sa iti iei bani si sa stii ce ai de facut. Daca faci o copie e mai simplu pentru tine ca stii mai bine ce ai de facut
Sus  
beginner18

Trimis: Mar Ian 22, 2008 12:06 am    Titlul subiectului:  

bon, dar din moment ce la partea de programare s-a facut, si vrea doar copie, cu cat % mai putin sa ii cer..20. 30 50% ?
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mar Ian 22, 2008 9:47 am    Titlul subiectului:  

adica tu vrei sa-i dai o copie la un alt site d-al tau, sa inteleg...
aceiasi bani, nu conteaza ca il dai la 7 persoane doar ca e bine sa stie si el care e treaba. E ca si cum ai face un CMS si l-ai utiliza pentru mai multi... e aplicatia ta, ai muncit pentru ea, toate bune

daca tot codul "copiat" nu e al tau atunci iei bani doar pe ce ai muncit tu si pe implementare [eu asa as face]
Sus  
beginner18

Trimis: Mar Ian 22, 2008 11:01 am    Titlul subiectului:  

nici la asta nu ma refer

am fauct un site de anunturi pentru clientul x
clientul x a zis ca vrmai vrea o copie la site-ul lui..dar cu alt design
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mar Ian 22, 2008 12:07 pm    Titlul subiectului:  

asta e alta treaba... atunci, iei bani pe design si pe implementarea acestuia... ca nu cred ca e suficient de fraier sa-ti plateasca dublu. Ce spuneam eu e valabil pentru clienti diferiti... dar e destul de imoral daca omul nu stie care-i treaba. daca tu zici ca el a cerut asta, problema lui...
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mar Ian 22, 2008 2:21 pm    Titlul subiectului:  

Eu as zice sa iti faci un calcul cat ai lucrat la design si cat la cod, iar pentru clona sa ii ceri munca pe noul design + 10-15% din munca pe cod (taxa de suport tehnic pentru noul site).
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Ian 22, 2008 11:53 pm    Titlul subiectului:  

Cand e vorba sa fac 3 site-uri identice ca programare dar sa difere ca design, eu as taxa programarea, as taxa cele 3 design-uri si as mai adauga o taxa de implementare a design-ului in site. Eu ma gandesc undeva intre 10% si 25% din valoarea totala.
Sus  
iulyan_25

Data înscrierii: 27/Ian/2008

Trimis: Lun Ian 28, 2008 1:41 pm    Titlul subiectului:  

eu l-as taxa odata pentru codul php (daca nu a cumparat drepturile de autor al codului) indiferent ca vrea 100 de copii, e munca ta,apoi l-as taxa pentru layout css & xhtml + implementare la care i-as adauga un comision de pana la 30%/total in functie de marimea proiectului si de timpul de realizarea + mofturile care le mai scoate :D

Munca e munca
Chiar si dupa ce o faci tot munca ramane
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1