|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Joi Ian 17, 2008 11:00 am Titlul subiectului: module de luat banii |
|
|
cand faceti un proiect, vi se cere sa specificati [sau nu] pentru ce sunt banii pe care ii primiti... Am ajuns in situatia asta de multe ori dar de fiecare data eu zic suma totala [cat am muncit in total - fara numar de ore, fara module, fara alte specificatii]
acum, detaliat, pentru ce "elemente" as lua bani:
- cod+grafica layout
- proiectarea baza de date
- programare [FIECARE MODUL IN PARTE]
---- cod de cumparatruri
---- motor de cautare
---- upload fisiere
---- implementare XX modul
---- etc...
- introducere date
as dori sa adaugati si voi sau sa corectati ce e mai sus... sper sa fiu util cu acest subiect si pentru alti useri, nu numai pentru mine ;) |
|
| Sus |
|
dechim
Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin
|
| Trimis: Joi Ian 17, 2008 6:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Proiect numesti o aplicatie pe care o faci sau un proiect scris ca o anexa la un contract? Hartiile incetinesc ritmul dar sunt foarte bune in caz de litigii.
Eu in urma unor discutii imi fac un plan si-l prezint clientului, din nefericire nu dupa o norma sau un tipic. Negociez un pret si-l fac pana la sfarsit fara sa-l mai intreb ceva decat daca am nelamuriri. In final ii explic modul de functionare si exploatare concret si mai modific cate ceva daca nu convine.
Eu am putina experienta in PHP ceea ce am scris se refera la aplicatii desktop economice.
Paralela nu e fara rost, am vrut sa arat ca nu-l intereseaza pe client ce-i in spate (adica modulele), face ce a zis el si asta e important.
Poate-s utile daca lucrezi pentru o firma de soft.
Cum as putea sa-i spun de un modul nonvizual ca e necesar si trebuie sa mi-l plateasca, el paralel fiind.
Totusi, trebuie sa-ti dau dreptate intr-o privinta, trebuie sa existe niste hartii bine facute pentru anumiti clienti.
Topicul e bun si am sa urmaresc ce spun si ceilalti. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Joi Ian 17, 2008 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
ideea e aceea de jusificare si e pentru clienti care stiu ce reprezinta TCP/IP
...da, hartiile ar fi motivul, sunt necesare in multe cazuri si vor fi greu de inlocuit, desi nu le suport...! |
|
| Sus |
|
iulyan_25
Data înscrierii: 27/Ian/2008
|
| Trimis: Lun Ian 28, 2008 1:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
tot ce tine de php & mysql si alte limbaje de programare
codare css & xhtml
tot ce tine de design
poate clientul are un layout gata facut :D etc |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Lun Ian 28, 2008 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu m-ai ajutat... eu am intrebat concret ceva.. "tot ce tine" :? nu prea e concret |
|
| Sus |
|
iulyan_25
Data înscrierii: 27/Ian/2008
|
| Trimis: Lun Ian 28, 2008 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai depinde de proiect, eu unul nu vad rostul sa faci pretul pe module la un site mic, insa la un site mare, le faci pe module ca sa justifici pretul, deci este discutabil
da un exemplu concret ca sa il comentam! |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Lun Ian 28, 2008 11:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| man, eu am dat o lista [suficient de concreta] mai sus si am dorit o completare... daca ai cu ce, completeaza, daca nu, nu posta ca sa ai ce scrie ;) iti dai seama ca nu m-am referit la un site html simplu, m-am referit la un site cat se poate de complex |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|