| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
chronos
Data înscrierii: 28/Dec/2006
|
| Trimis: Sâm Ian 12, 2008 6:04 pm Titlul subiectului: editor linux |
|
|
| Imi puteti recomanda un editor php pentru mandriva linux? vreau sa fie light si sa se incarce relativ instant, si sa aiba explorer bar in stanga...(ceva in genul editorului din tutorialele codeigniter). Thanks! |
|
| Sus |
|
alin4lex
Data înscrierii: 01/Iun/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Dum Ian 13, 2008 12:25 am Titlul subiectului: |
|
|
| Kate sau gedit + cateva pluginuri |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Dum Ian 13, 2008 12:45 am Titlul subiectului: |
|
|
| eu am fost foarte multumit ca editor sub linux de kdevelop nu mai stiu de explorer bar... dar mi se parea f f f f bun... si am testat multe..... |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Dum Ian 13, 2008 2:29 am Titlul subiectului: |
|
|
| Zend studio,dar nu stiu cat de repede se incarca pe linux :oops: ,pe windows,ii ia un pic pana se incarca.Licenta e scumpa,dar face toti bani. |
|
| Sus |
|
carco
Data înscrierii: 27/Mai/2004
|
| Trimis: Dum Ian 13, 2008 7:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca folosesti KDE, atunci Quanta (altfel... tot Quanta).
Ai putea (dar nu-i open source) sa-ti arunci un ochi si pe komodo ( http://www.activestate.com/Products/komodo_ide/ ) |
|
| Sus |
|
chronos
|
| Trimis: Dum Ian 13, 2008 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| ok, mersi, o sa ma uit. va anunt ce a mers. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Ian 14, 2008 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
| N-am prea lucrat in linux (m-am obisnuit prea mult cu desktop-ul de windows ca sa ma converteasca cineva) dar pe multi i-am auzit ca lauda bluefish editor. Nu stiu de mandriva, dar in ubuntu e inclus. Daca nu, cred ca poti sa il instalezi manual. |
|
| Sus |
|
chronos
|
| Trimis: Lun Ian 14, 2008 3:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| se pare ca imi place gEdit.. cu un plugin e ce vreau. Am incercat inainte bluefish dar pe site ma seaca aia cu prea multe arhive incat n-am stiut ce sa downloadez..Thanks all! |
|
| Sus |
|
floorin
Data înscrierii: 29/Iun/2006
|
| Trimis: Lun Ian 14, 2008 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu cred ca ai sa folosesti gedit.
Cred ca ai sa folosesti http://scintilla.sourceforge.net/ |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Lun Ian 14, 2008 8:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca stii sa folosesti wine incearca sa folosesti ce editor rulezi si pe Windows.
Eu reusisem sa bag Dreamweaverul 2004... dar de mult.. acum ... tot Dreamweaverul ca lucrez pe laptop si uploade prin ssh.... ca asezand laptopul cum trebuie pot sa ma uit si la un film in timp ce lucrez.. fara sa ma sacaie nimeni :P
Dar daca tot linux based vrei, eu tot Quanta am folosit.... Imi place autocomplete. De exemplu:
PUSESEM IMAGINEA IN PAGINA... LARGEA PREA MULT ASA CA AM PUS LINK
SCREENSHOT |
|
| Sus |
|
alin4lex
Data înscrierii: 01/Iun/2005
|
| Trimis: Lun Ian 14, 2008 9:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| hai ma, sa fii utilizator de linux si sa folosesti deamweaver ..... |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Lun Ian 14, 2008 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai problema e ca nu exista Dreamweaver pt linux... dezavantaj (Mai ales pentru utilizatorii de Photoshop, Corel - astia nush sigur daca au suport de lin - , Adobe Illustrator...).. chiar si cu Wine nu sunt chiar atat de stabile (sincer nici nu stiu daca s-ar putea face Photoshopul sa mearga...
Doar pt ca Dreamweaverul e facut pentru Windows, iar in mare parte unde se aude de Linux se presupune ca e antiWindows inrait asta nu inseamna ca vreo aplicatie de Windows e si ea in aceeasi categorie de anti :P
Sorry pt offtopic, dar a trebuit sa dau replica... :D
Am incercat zdemii de editoare (poate exagerez putin :? ) dar tot la Dreamweaver m-am intors.. chiar nu stiu de ce... asa ca daca poate fi facut sa mearga pe Lin why not? :P |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Mar Ian 15, 2008 9:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Continui offtopic-ul lui adyre - si eu am trecut printr-o caruta de editoare, si pot sa spun ca nu sunt pretentios. Am cautat urmatoarele 3 facilitati, in ordine descrescatoare a importantei:
- syntax highlight cat mai configurabil
- client de FTP (stabil)
- autocomplete (asta nu a fost conditie eliminatorie, dar un avantaj).
Pe langa astea, am cautat unul free, din motive economice (BSA-ul isi arata tot mai des coltii, si nu stii cand te trezesti cu ei la usa). Din acest motiv DW si Zend Studio au picat din start, desi am lucrat multa vreme cu ele si mi-au placut.
Anyway, pana la urma m-am oprit la Aptana Studio. Are tot ce imi trebuie, iar de miscat se misca acceptabil (pentru cei ce nu stiu e o varianta modificata de eclipse). Cam tot la fel mi se misca si Zend Studio 5, chiar mai prost cand se apuca de autocomplete la fisiere mai mari de 1000 de linii. Sunt multumit de el. Ai aici instructiunile pentru a-l instala pe linux.
P.S. sa nu uitam ca java se misca mai bine pe linux decat pe windows. |
|
| Sus |
|
adyre
|
| Trimis: Mar Ian 15, 2008 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
| interesant.. cred ca o sa-l incerc si eu.. pacat ca site-ul lor e cam rudimentar in prezentarea informatiilor.. ar fi fost bune cateva screen-uri |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Mar Ian 15, 2008 12:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cauta screenshoturi de eclipse, ca e acelasi lucru. Diferentele se vad in modul de lucru. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|