Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Baza de date mysql mai mare
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
valy99

Data înscrierii: 06/Ian/2008

Trimis: Dum Ian 06, 2008 8:33 pm    Titlul subiectului: Baza de date mysql mai mare  

Salut,
Am o baza de date mysql, de aprox 300 mb care as vrea sa o pun pe un server web, stie cineva vre-un script ce uploadeaza baze de date mai mari, sau o metoda mai simpla de a putea urca baza pe server.
Va multumesc.
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Dum Ian 06, 2008 10:36 pm    Titlul subiectului:  

Serverul pe care vrei sa pui baza de date accepta conexiuni mysql din exterior (de la cel pa care e in acest moment baza de date)? Sau ai acces ssh la el?
Nu ar trebui sa ai nevoie de altceva mai mult decat mysql.
mysqldump ca ca exporti baza de date in format SQL:
Cod: mysqldump -uusernameul -p numele_bazei_de_date > fisier.sql (intre username si "-u" nu se pune spatiu).
Ca sa importi datele din sql, rulezi mysql:
Cod: mysql -hserverulpecarepuibazadedate -uusernameuldeacolo -p numelebazeidedatedeacolo < fisier.sql (nici aici nu e spatiu dupa "-h")
Ce am scris aici e valabil daca rulezi pe serverul sursa si daca mysql de la destinatie accepta conexiuni de la cel sursa. Altfel, ar trebui sa sui fisierul sql pe destinatie si sa rulezi pe el mysql (iti trebe ssh).

Sau phpmyadmin
In mod normal nu poti sa importi fisiere prea mari cu phpmyadmin, dar pentru ca problema sta in uploadul via http din formular, poti sa sui fisierul sql prin alte mijloace (ex ftp, scp) si sa ai setat $cfg['UploadDir'] http://www.phpmyadmin.net/documentation/#faq1_16 a scris: Look at the $cfg['UploadDir'] feature. This allows one to upload a file to the server via scp, ftp, or your favorite file transfer method. PhpMyAdmin is then able to import the files from the temporary directory. More information is available in the Configuration section of this document.

Sau diverse softuri:
- mysql administrator (din MySQL GUI Tools),
- sqlyog,
- navicat,
- EMS mysql manager, etc...

Din toate astea numai cele de la mysql sun free, si probabil variantele free de la celelalte nu iti permit ce iti trebuie (poate inafara trial-ul de la navicat).

Deci posibilitatile sunt cam nelimitate, bafta!
ps: am pus niste linkuri la manual, citeste (mai ales mysqld si mysql); si sper ca stii ce face "<" si ">".
Sus  
valy99

Trimis: Lun Ian 07, 2008 1:17 am    Titlul subiectului:  

Salut, si multumesc de raspuns.
Problema e ca singurul acces pe care il am este phpmyadmin, deci as putea sa urc baza cu ftp numai ca nu prea inteleg bine cum. setarea se face in mysql nu?
Multumesc mult inca o data
Sus  
johnutz

Trimis: Lun Ian 07, 2008 3:09 am    Titlul subiectului:  

Setarea aia e in phpmyadmin, si daca e vorba de phpmiadmin-ul hostingului, nu ai ce face decat sa pui tu un phpmyadmin si sa-l configurezi... :(
Deci mai bine folosesti ceva gen bigdump. Daca ai probleme, vezi faq.
Sus  
valy99

Trimis: Mar Ian 08, 2008 1:56 am    Titlul subiectului: bigdump  

Salut, multumesc pentru tot ajutorul dat, cred pana la urma ca am sa reusec cu bigdump sa urc baza pe server dar dupa un timp imi da o erroare, poate sa provina datorita articolelor scrise cu diacritice?, sau de la vreo setate in mysql

Error at the line 28: ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

Query: CREATE TABLE `access` (
`aid` tinyint(10) NOT NULL auto_increment,
`mask` varchar(255) NOT NULL default '',
`type` varchar(255) NOT NULL default '',
`status` tinyint(2) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`aid`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

MySQL: Table 'access' already exists
Sus  
alexrose

Data înscrierii: 15/Mai/2007

Trimis: Mar Ian 08, 2008 1:58 pm    Titlul subiectului:  

am si eu o intrebare daca se poate

printr-un script php reusesc sa salvez intr-un sql baza de date cu:
Cod: system('mysqldump -uUSER -pPASS BD> dump.sql');
Insa ..
Cod: system('mysql -hlocalhost -uUSER -pPASS BD < dump.sql ');
cu comanda de mai sus nu pot sa pun baza de date la loc..dece?
Sus  
johnutz

Trimis: Mar Ian 08, 2008 11:54 pm    Titlul subiectului: Re: bigdump  

valy99 a scris: MySQL: Table 'access' already exists :wink: :lol: :lol:
bifeaza "add drop table" la export.

@alexrose:
probabil aceeasi problema si la tine... poti sa rulezi fisierul ala sql in altceva (phpmyadmin de ex)?
Sus  
valy99

Trimis: Mie Ian 09, 2008 11:44 pm    Titlul subiectului: Re: bigdump  

johnutz a scris: valy99 a scris: MySQL: Table 'access' already exists :wink: :lol: :lol:
bifeaza "add drop table" la export.

@alexrose:
probabil aceeasi problema si la tine... poti sa rulezi fisierul ala sql in altceva (phpmyadmin de ex)?

:D :D :D

Salut ,
Multumesc pentru ajutor am reusit totusi sa urc aproape toata baza mai putin o tabela imi apare o erroare de mysql, am incercat sa o urc manual dar aceeasi eroare imi da, mai trebuie vre-o setare in mysql

#1054 - Unknown column '125398' in 'order clause'
Sus  
johnutz

Trimis: Sâm Ian 12, 2008 2:59 pm    Titlul subiectului:  

Deschide dump-ul, cauta '125398' si vezi ce in ce interogari apare.
Sus  
valy99

Trimis: Dum Ian 13, 2008 11:03 am    Titlul subiectului: Error mysql - Duplicat  

johnutz a scris: Deschide dump-ul, cauta '125398' si vezi ce in ce interogari apare.

Salut,
Imi spune ca este duplicat, eu am sters cateva dar cand incarc din nou imi spune de urmatorul ca e duplicat, sunt sigur ca sunt multe duplicate, sa le elimin manual cred ca imi va creste barba in fata calculatorului. :)

Exista vre-o setare care sa permita sa incarce si duplicatele? sau cand fac export sa nu imi descarce si articolele care sunt duplicat.

Multumesc pentru ajutor
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1