| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
lee
Data înscrierii: 20/Mar/2004
|
| Trimis: Joi Oct 21, 2004 1:28 pm Titlul subiectului: cum denumesc fisierele si dir de administrare |
|
|
la ce ma refer mai precis:
toate site-urile php pe care le-am descarcat de pe net, spre ex si PHPNuke au un director admin unde se gasesc paginile utilizate de administratorul site-ului. dupa cum sunt ele aranjate logic ar fi ca daca tastez (la marea majoritate) www.site.ro/admin/ sa se incarce index.php de unde sa se logheze administratorul. unele au www.site.ro/admin/admin.php sau login.php.
intrebarea mea este cum denumesc acest director si unde il pun pentru ca sa nu stiu doar eu de el. spre ex.
ar fi binevenit sfatul de la cineva care chiar are site-uri pe net.
momentan eu am o structura a directorului astfel(pe localhost):
-dir parinte
- subdir: admin
- subdir: css
- subdir: images
- subdir: includes
- iar aici vin fis: index.php, login.php,....
unde o sa mut dir. admin, sau sub ce nume cind o sa pun site-ul pe net.
mersi |
|
| Sus |
|
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Oct 21, 2004 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai denumeste admin2000, na! Pune un htaccess, limiteaza accesul dupa IP, pune log-in... cred ca ai o multime de posibilitati sa limitezi accesul. Pe tine te deranjeaza ca tasteaza lumea ceva/admin si iti vede login-ul de administrare?! So what .... daca nu are cum sa intre sa se holbeze la el cat vrea... |
|
| Sus |
|
lee
Data înscrierii: 20/Mar/2004
|
| Trimis: Joi Oct 21, 2004 3:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
asta cu schimbatul numelui in ceva stiut numai de mine era logic. dar eu am cerut un sfat de la cineva care mai are siteuri puse pe net in ideea ca poate exista o tehnica anume.
cum este ex. cu fisierul in care se face conexiunea la baza de date care suntem sfatuiti prin carti, tutoriale etc ca trebuie pus cu un nivel sau chiar doua mai sus fata de fis. obisnuite... |
|
| Sus |
|
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Oct 21, 2004 4:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am destule siteuri online si la fiecare am pus sectiunea de administrare in /cgi-bin. Nu e in acelasi director cu site-ul insa tot e accesibila pe web. Daca pui administrarea in /work sau alta parte nu poti sa o mai accesezi pe web. O alta optiune este sa il montezi la alt port decat 8080. Adica o sa faci ceva de genul
http://somesite.com:20000/admin
Dar asa ceva nu o sa poti face pe un shared.
Protejeaza prin .htaccess si username/parola si ca sa fii sigur (daca nu ai DHCP) pune acces numai de la un IP si gata, nu mai ai probleme. |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Vin Oct 22, 2004 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu ori fac o zona de administrare "locala" care o folosesc cand intru pe net ...
deci nimeni nu umbla ...
ori bag un port si multe subdir-uri si tampenii ...
genu :
http://www.pirahna.tk:9000/hidden/shite/bubico/are/multe/mere/si/le/mananca/pe/toate/odata/muhaha.php
dar numai eu cred ca pot sa stau sa scriu asa ceva ... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|