Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Alternative mod_rewrite
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ShD

Data înscrierii: 19/Noi/2007

Trimis: Mie Dec 12, 2007 9:57 am    Titlul subiectului: Alternative mod_rewrite  

Ok, dupa ce am studiat n manuale de mod_rewrite devine de-a dreptul obscur si ma gandesc la niste alternative.

Pana in punctul asta capusorul meu s-a gandit la urmatoarea situatie: dau pagina de eroare intr-un script de unde fac un explode la uri si generez pagina. Singura problema la asta care mi-a trecut prin cap ar fi aceea ca as avea un log plin de astfel de erori dar ala poate fi inchis. Problema e ca poate omit ceva mult mai important si nu as vrea sa imi dau seama dupa n zile de munca.

Deasemeni, daca aveti si alte alternative sunt binevenite.

Mersi
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:16 am    Titlul subiectului:  

Pai da, poti sa faci

index.php?nustiuce=pagina_mea|subcategorie|tra-la-la|pagina2

Nu stiu despre ce erori vorbesti, ca faci un array cu toate paginile si verifici daca apartine si daca nu afisezi un 404.

Alte alternative ar fi ceva genul index.php?key=vbaw9v4q2o3vnkas4802
Fiecare pagina de pe site (dinamica sau nu) sa aiba o cheie, si-ti faci un generator de chei, il rulezi odata pe zi si merge tot ...

Sau chiar faci un encoder/decoder (folosind de exemplu base_64, inversat) pentru adresa reala a site-urilor si o pui in adressbar encodata (ar fi tot o cheie , dar nu ai mai avea nevoie de baza de date pentru ea).
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:24 am    Titlul subiectului:  

Noi am folosit sistemul asta la unul din site-urile noastre. Tot ce trebuie sa faci e sa adaugi linia asta:
Cod:
ErrorDocument 404 /script.php

in .htaccess, in acel php prelucrezi $_SERVER['REQUEST_URI'] cum vrei. Iar daca aceasta e o adresa ce nu poate fi procesata, ai un custom 404 page si i-l returnezi pe ala.

Si btw, astfel de erori nu apar in log. Tin de apache nu de php.
Sus  
ShD

Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:31 am    Titlul subiectului:  

Exista si vre-un downside la asta?
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:46 am    Titlul subiectului:  

Inca n-am observat nici unul. Si site-ul ruleaza de un an jumate +.
Sus  
ShD

Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:56 am    Titlul subiectului:  

Multumesc inca o data. Ma apuc de treaba :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Pagina 1 din 1