Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Pareri pareri pareri ... SEO
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
sponge001

Data înscrierii: 06/Mar/2005

Trimis: Vin Ian 04, 2008 1:11 am    Titlul subiectului: Pareri pareri pareri ... SEO  

La multi ani.
Sunt mai aproape de PHP decit de SEO.

Am citeva lucruri la care as cere parerea.

In citeva zile trebuie sa dau start sa dezvolt un site (asemanator cu un site de stiri) in 5-6 limbi cu peste 500 articole per limba initial. Conditia principala e sa fie cit se poate de bine pus la punct din punct de vedere SEO.

1. Am ales platforma WordPress mi se pare o alegere buna.
2. Am ales un nume de domeniu care nu prea are treaba cu domeniul siteului ( noi avem nevoie pe termen lung sa crestem ca brand)
3. Vom incerca sa rezolvam problema domeniului cu crearea de subdomenii (http://subdom.domeniu.com ~ 15 subcategorii) sunt constient ca sunt vazute ca ceva separat dar o sa avem f mult content pe fiecare dintre categorii si incerc sa cred ca am dreptate.
4. O chestie care nu pot sa o explic pina la moment e cum vom integra in URL limba + categoria teoretic ar fi ceva de felul http://subdomeniu.limba.domeniu.com cam aiurea n-am prea vazut asa URL, insa din punct de vedere SEO sunt slab vazator cum sta treaba.
5. Asa acum partea cea mai vesela ... articolele o sa fie scrise de traducatori pentru fiecare limba separata. Cel mai interesant e ca ei nu au habar de SEO. Am decis sa scriu un Articol care sa il dau la fiecare traducator si care sa respecte conditiile obligatorii. Conditii asemanatoare cu cele din http://www.ibb.ro/optimizare-seo/optimizare-blog-wordpress-motoare-de-cautare/ , http://www.ibb.ro/optimizare-seo/optimizare-seo-blog-wordpress-motoare-de-cautare/
6. Navigarea - dorim ca pe prima pagina sa punem articole aleator despre fiecare categorie separat (navigarea devina ignorata) in acelas timp credem ca e mult mai ok sa avem lista cu toate categoriile in menu sau in centrul paginii (pe toata perioada o sa avem acelas continut pe prima pagina doar categorii nu e chiar ok pentru un site informativ)
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Ian 04, 2008 1:40 am    Titlul subiectului:  

Ok, nu prea inteleg ce vrei tu ca ajutor dar dau un mini-sfat:

cat mai multe cuvinte in adressbar, exact titlul articolului in titlul paginii, sa ai textul impartit frumos folosint h1, h2, h3, strong, italic, underline si link-uri cu title.
Sus  
scazi

Data înscrierii: 13/Sep/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Ian 04, 2008 3:31 pm    Titlul subiectului:  

Pentru problema cu limba poti sa folosesti o variabila GET incare stochezi un cod de 2 litere:

exemplu link: domeniu.com?lang=ro

exemplu de cod:

// faci un array cu mesaje pt fiecare limba
$msg = array();
$msg['ro'] = 'Buna ziua';
$msg['en'] = 'Welcome';

// in functie de variabila GET arati un mesaj conform limbii
$lang = $_GET['lang'];
echo "<h1>$msg[$lang]</h1>";

Sper sa te ajute!
Sus  
radub

Data înscrierii: 18/Apr/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Ian 07, 2008 6:53 pm    Titlul subiectului:  

@scazi daca e sa ne luam dupa ce zici tu ... ce face cand vrei ca sa extragi articolele in functie de limba ... tot un array faci ? Dara daca la un moment dat vrei sa modifici ceva in text-ul al ce faci intrii in cod si modifici ? ... si sa zicem ca nu ai acces la cod ...

Nu e morala ... e doar un punct de vedere, si asta mai ales cand vorbim de un site mare !
Sus  
hbunny

Data înscrierii: 10/Iul/2008

Trimis: Joi Iul 10, 2008 2:32 pm    Titlul subiectului: calea de mijloc  

o solutie ar fi ceva intre ce au spus scazi si radub, adica pentru textele "statice" care nu se schimba, gen welcome, faci cum a zis scazi, pentru articole si celelalte texte, mari si "dinamice" folosesti baza de date, eventual cate o tabela pentru fiecare limba. am lucrat o data la o solutie asemanatoare.
bafta
Sus  
XDYNX

Data înscrierii: 08/Iun/2006
Locație: Pitesti

Trimis: Joi Iul 10, 2008 4:08 pm    Titlul subiectului:  

Se va autopromova singur dac ai continut bun...
Sus  
Florian

Data înscrierii: 16/Iul/2008

Trimis: Mie Iul 23, 2008 6:25 pm    Titlul subiectului:  

Eu am fost listat de Google dupa un anumit cuvant in primele zile de cand am dat drumul site-ului pe locul 150, dupa cateva zile am zburat de nu ma mai gasesc nici pe locul 1000. Oare ce nu i-a placut la mine?
Sus  
evolution

Data înscrierii: 06/Noi/2006

Trimis: Lun Iul 28, 2008 12:04 am    Titlul subiectului:  

Keep it simple.
Foloseste subdomeniu separat pentru fiecare limba in parte si atat.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Pagina 1 din 1