|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
amnine
Data înscrierii: 19/Sep/2007
Locație: Cluj Napoca
|
| Trimis: Lun Dec 24, 2007 3:04 pm Titlul subiectului: help:protejarea codului scris impotriva furtului intelectual |
|
|
Buna ziua si Sarbatori Fericite! :) . Am citit aici pe forum cum ca daca facem un proiect pt cineva, putem sa "devenim" PFA si sa incheim contract,sa dam facturi etc. Eu as vrea sa fac o solutie web gen zen-chart, dar nu gratuit, si as vrea sa-l protejez impotriva furtului intelectual si totodata sa pot da licente la el dar solutia sa-mi apartina, adica sa fiu eu autorul recunoscut legal.
Stie cineva care e procedura? Trebuie sa-i fac un fel de "patent"?Ca Persoana Fizica sau ca Persoana Fizica Autorizata pot face acest lucru sau trebuie sa am firma?
Totodata daca vreau sa-l prezint ca si proiect de diploma, se mai poate face ambele?Adica sa vand licente la solutie si in acelasi timp sa-mi prezint codul facultatii?
Multumesc anticipat! |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Lun Dec 24, 2007 3:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu nu stiu la ce facultate esti tu, dar la marea majoritate cand dai proiectul nu pierzi drepturile de autor asupra lui... in conclusie nu te inhiba sa-l prezinti ca proiect de diploma.. dar vei fi nevoit sa prezinti sursele... :P
apoi.... prima data trebuie sa ai © asupra lui, adica sa-l paternezi.... apoi il codezi cu zend de exemplu (sunt si moca programe de codat), si te joci in scripturi cu licienta... :)
iar dpdv legal.. oferi servicii :P |
|
| Sus |
|
amnine
Data înscrierii: 19/Sep/2007
Locație: Cluj Napoca
|
| Trimis: Lun Dec 24, 2007 9:29 pm Titlul subiectului: inca cateva chestii |
|
|
| Este vorba de php+xhtml+css+javascript..deci nu prea am ce sa codez,nu?Si nici cu scripturi pt licenta...Si cum se poate paterna?Care e procedura si cam cat costa?Eu am citit in legislatia Romaniei ca drepturile de autor revin acelei persoane care il publica prima data undeva..dar banuiesc ca mai este ceva,ca in RO nu prea scapi numai cu atat..I guess...Si eu tocmai asta vreau sa previn ca facultatea sa nu-mi foloseasca sursele..sau cel putin sa le modifce inainte de a le folosi in alte scopuri decat educationale. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Dec 27, 2007 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
badtiger a scris: prima data trebuie sa ai © asupra lui, adica sa-l paternezi....
[...]
iar dpdv legal.. oferi servicii :P
Sa-l paternezi??? rofl
Poate vrei sa spui 'patentezi'...
//LE: cum a spus si badtiger, daca e vorba de un proiect de diploma, acesta apartine in totalitate universitatii. Nu vei putea sa il folosesti in scop comercial, ever. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|