|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
papu123
Data înscrierii: 04/Apr/2007
|
| Trimis: Sâm Mar 22, 2008 9:51 pm Titlul subiectului: Flash ecomerce |
|
|
Salut nu am mai postat de mult.
Societate la care lucrez a facut un ecomerce in flash si php care dupa parerea mea este incredibil.
Lasati o parere
sportbikecenter.ro |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Sâm Mar 22, 2008 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Da are un dessign frumos, dar flash nu este ceea mai buna alegere cand vine vorba de site-uri care lucra cu bani,chiar daca nu lucra direct cu banii.Oricum eu sunt (dupa cum spune si mihaitha) alergic la flash. |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Dum Mar 23, 2008 7:34 am Titlul subiectului: |
|
|
| da e super fain, dar ar trebui sa faceti si o varianta html css simpla pentru utilizatori care sunt la nivel de utilizare pc basic, ca sa aveti si vanzari |
|
| Sus |
|
papu123
Data înscrierii: 04/Apr/2007
|
| Trimis: Lun Mar 24, 2008 3:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu inteleg ce e cu alergia asta la flash.
Situl are module separate care sunt idexate de google, linkuri unice, acces la butoanele inainte si ianpoi, design si usabilitate net superiaora fata de o alternativa in html,CMS, ca sa nu mai vorbim ca iti fura ochii din prima secunda cand itrii pe site.
Eu zic ca voi ar trebuii sa va schimbati parerea pentru ca incet da sigur webu se schimba si pe zi ce trece html pierde teren. |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Lun Mar 24, 2008 7:19 am Titlul subiectului: |
|
|
| Stai tu linistit ca html nu pierde teren, sunt multi oameni care nu suporta flashul, poate tu nu ai vazut efecte dezastroase cele poate avea un flash, poate designeri opteaza pentru flash, dar se pot face lucruri extraordinare cu JavaScript pur.Sunt deacord cu flashul la grafice si etc, de exemplu cum la implementat google in google analytics. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Lun Mar 24, 2008 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu se poate flash fara html. Drept dovada... cum ai implementat flash-ul in pagina aia?
deci... flash e specializat pe grafica [vectoriala, in general] iar HTML e o alta treaba. Se completeaza una pe alta dar... html poate exista in web [chiar reprezinta web-ul] fara flash pe cand flash nu poate exista in web fara html. Nu stiu daca intelegi ideea dar, e ca si cum ai vorbi de un procesor si de un tv-tunner. Un computer functioneaza fara tunner dar, nu si fara procesor... right?
magazinul arata ok, e chiar foarte frumos dar, nu pot sa-ti dau o diploma pe tema asta :) |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Mar 24, 2008 4:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
papu123 a scris: Nu inteleg ce e cu alergia asta la flash.
Situl are module separate care sunt idexate de google, linkuri unice, acces la butoanele inainte si ianpoi, design si usabilitate net superiaora fata de o alternativa in html,CMS, ca sa nu mai vorbim ca iti fura ochii din prima secunda cand itrii pe site.
Eu zic ca voi ar trebuii sa va schimbati parerea pentru ca incet da sigur webu se schimba si pe zi ce trece html pierde teren. Hmmm... daca intru pe site-ul tau si dau view source... ce vad? Cod: <html>
<head>
<title>Sport Bike Center</title>... Fantastic! Flash-ul tau e continut de o pagina HTML... Si anume in index.html... Plus ca FF cu pagina ta deschisa (fara sa navighez, numai deschis prima pagina) imi manca 202 mega de memorie, dupa ce am inchis tab-ul a scazut brusc la 119...
Deci stai linistit, daca HTML 'pierde teren' in fata cuiva, este in fata XHTML-ului si a XML-ului, in nici un caz in fata flash-ului.
//Edit:
P.S. "Societate la care lucrez a facut un ecomerce in flash si php care dupa parerea mea este incredibil."
Nu e frumos sa iti lauzi munca in stilul asta. Suna prea mult a infatuare. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Lun Mar 24, 2008 6:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: Nu e frumos sa iti lauzi munca in stilul asta. Suna prea mult a infatuare.
sincer sa fiu, intre noi fie vorba, mie imi cam suna a spam dar... nu mai zic nimic :?
ce se zic, multa bafta! |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Mie Mar 26, 2008 10:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mie mi s-ar parea extraordinar de multa munca.
Cat despre alergia la flash -> count me in.
Flashul e facut sa dea un gust HTML-ului, nu sa-l inlocuiasca. Si cat despre faza cu 'ia ochii omului' e cam nasol. De ce? Hai sa calculam noi in mod normal. Intra un om pe site, pentru prima oara zice: Oaaaawwwww... A doua oara: Oaawww... a treia oara Oaw... a patra oara: M-am plictisit sa tot se invarta liniile astea langa mine... vreau sa trec mai repede la informatiile pe care le doresct...
Orice animatie inseamna timp, timp inseamna bani (cam impropriu in cazul de fata dar asa e) dar in schimb, mai real, inseamna sa nu plictisesti vizitatorul, mai exact sa-l nu-l izgnoesti.
Daca stii Flash, nu arata ca stii sa faci animatii extraordinare, arata ca poti sa faci animatii exact pentru ceea ce-ti trebuie (un banner de ex).
Flash vs (x)HTML poate fi dezbatut pe miiiiiii de randuri si cred ca ar castiga, de departe HTML-ul... de ce? pai in primul rand ca un site nu inseamna timp mort care trebuie sa astepti (e indeajuns ca in unele momente iti injuri providerul de net, browserul si cum merge calculatorul.. vrei sa intre si site-ul tau in aceasta 'sacosa'?)
In orice caz, obiectiv vorbind: Un eCommerce in Flash inseamna EXTRAORDINAR de multa munca, gandeste-te la firme precum Nike, BVLGARI care au eCommerce in Flash... e foarte dificil de creat.
Dar se poate insa tu nu ai publicitatea pe care o are Nike sau BVLGARI asa ca SEO ar trebui sa intre in calcul in momentul in care vrei sa te infigi la asa ceva. Sunt multe lucruri de care trebuie sa tii cont si in special gandeste-te ca nu ai flexibilitatea pe care o ai cu HTML-ul.
Sunt chiar curios daca te vei apuca sa faci asa ceva si cat timp iti va lua. Desigur si rezultatul. Succes si numai bine.
PS: Rog celor care citesc sa nu mai faca afirmatii de genul: 'Flash-ul va luat HTML-ul ori tot ce se va face pe viitor va fi bazat numai pe AJAX sau chiar si PHP-ul va domina lumea... nu stiti nici unul iar unele afirmatii chiar sunt hilare - cam nici una din acestea nu pot fi dovedite si anticiparea lor nu se poate face nici 30% din realitate)
PSS: Sper ca nu am ajuns sa plictisesc pe cineva si sper ca nu am multe greseli prin text (scris in timp record) |
|
| Sus |
|
danono
Data înscrierii: 11/Sep/2005
|
| Trimis: Joi Mai 29, 2008 4:26 pm Titlul subiectului: mie imi place ... |
|
|
| da, da ... e ok. tot inainte ! |
|
| Sus |