|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
valugi
Data înscrierii: 30/Dec/2004
|
| Trimis: Dum Dec 23, 2007 2:14 am Titlul subiectului: Zend Eclipse Neon vs PHPEclipse |
|
|
Acum vreo 2 luni am decis sa incep sa testez EclipsePHP. Zend Studio [o sa’l numesc de acum Classic] ma enerva grav, va zic pe romaneste ca imi venea sa dau cu el de pamant. Asa ca am inceput sa ma joc cu Eclipse. Aveam un tovaras de munca care mi’a zis ca lucrase pe el in Java. In plus citisem undeva ca are mai nou support pentru sintaxa de php. Perfect. Instalarea nu e grea, mai ales pentru romani obisnuiti cu crackuri de pe vremea lui astalavista. PHP Eclipse e bun dar nu e chiar perfect, nu are toate fineturile lui Zend dar macar e de incredere si nu crapa toata ziua. Tot respectul pentru dezvoltatorii lui.
Acum vreo luna, Zend or si-a dat seama ca e pe drumul gresit, ori trebuia sa scoata ceva repede ca trecea anul si a scos Zend Eclipse aka Neon. Adica au construit pe baza enginului Eclipse propriul editor cum fac si cei de la Aptana. Nu stiu exact care e baza legala pentru asa ceva, baza fiind open source dar ma rog. Sa se ocupe avocatii de astea.
Pe mine ma intereseaza doar sa am un editor bun… unu care sa imi faca munca rapida si sa ma ajute, daca se poate sa imi citeasca mintea mai rapid decat apuc eu sa scriu in RAM.
Astea sunt impresiile mele despre Zend NEON si despre Eclipse PHP, dupa o luna de folosit:
vorbim de un editor, unu bun. Asa ca trebuie sa stie sa deschida orice fel de fisier. Asta m’a surprins la Neon. Nu stie sa deschida .htaccess si mi le deschide cu notepad orice as face. Naspa.
vorbim de un editor de PHP. Stiu ca toata lumea e acum nebuna cu OOP si PHP, si il vad pe PHP ca pe razboinicul luminii care vine si da cu toate limbajele de pamant si nu stiu ce. Eu pana una alta am un mare respect pentru alte limbaje pe care nu le stapanesc, dar as prefera sa nu amestecam ciorbele intre ele. Java sa ramana Java, ruby sa faca ce stie el mai bine, perl si pyton la fel. Asa ca as vrea ca editorul meu de php sa nu aiba matrasenii gen builds, ants, jar, jre, perspective java si alte sarmale. Ma lasa rece! Amandoua editoarele de moment sunt incarcate de chestii dastea care chiar daca sunt functionale pentru java .. nu cred ca valoreaza mult in php.
Accesul la baze de date din editor. Si situl lui tanti Mimi din colt de la floararie are baza de date Oracle, sau cel putin mySql cu replicare, ca alfel se pierde logul lui clientu. Asa ca daca lucram toata ziua cu baze de date pai vreau sa comunic usor cu ea. Motorul Lucent din Zend Neon mi’a povestit o gramada de chestii dar nu ce vroiam sa aud. Din pacate.
Asistenta la scris cod merge mai bine in Zend Clasic. In ambele variante de Zend nu’s ce se intampla dar dupa un timp te trezesti codand ca in notapad. Asta nu se poate, eu vreau sa scriu cat mai putin, ma intelegeti nu?
Pe partea de server: PHP Eclipse mi’a detectat Xampp direct, in schimb Zend Neon vrea Zend Framework si e mai dificil de setat sa vorbeasca cu sistemul tau. Normal ca vor sa vanda la pachet. Nimic nou sub soare.
Functiile de phpDoc sunt bune si functioneaza. Slava! Din ce am inteles de la altii svn si ftp/sftp functioneaza. Ambele au suport pentru ssh. Analizatorul de cod e o scula buna.
O gramada de chestii vin predefinite in Neon. Zend Framework Project pare a fi interesant dar nu l’am folosit inca. Nici BIRT si asta nici nu stiu exact ce cauta aici. Imi suna a SAP dar poate ma insel.
The Bonnie situation. Nu vreau sa discut mult de bani dar un editor e moca si alalalt o sa fie sigur pe bani. Zilele astea tre sa vedem daca mos Craciun e de partea open source sau de partea codului proprietate. Am dubii…
Concluzie: Jumatate de pas inainte pentru fiecare sistem!
Pana una alta nu avem un editor complet si daca faci “upgrade” la Zend Neon e ca si cum ti’ai pune Vista… e mai user friendly dar inca ii lipsesc chestii. Oricum una din dorintele pentru la anul e sa am un editor bun si sa ma concentrez la alte chestii… ca de exemplu codarea!
Ma intereseaza si pararile voastre.
Articolul asta il gasiti la mine pe blog si in englezahttp://valugi.ro/en/article/Zend-Eclipse-Neon_vs_PHPEclipse |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Dum Dec 23, 2007 2:35 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am dat vot pentru Zend studio,eu unu il folosesc si e EXTRAORDINAR :oops: ,are lipsuri la html ,java si css dar pentru ajava html si css folosesc aptana http://aptana.com,care deasemenea are si plugin pentru php + debugger si autocomplete etc. |
|
| Sus |
|
Dodo
Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta
|
| Trimis: Dum Dec 23, 2007 10:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Am folosit si eu demo-ul de la zend studio si pot spune ca nu m-a facut sa vreau sa-l cumpar. M-am chinuit mai bine de 2 ore sa-l instalez si pana la urma am presupus ca nu merge din cauza sistemului de operare (folosesc win xp 64bit) si l-am lasat balta.
Eu folosesc Eclipse + PHPeclipse + aptana si pot spune ca sunt foarte fericit de editorul meu.
Eclipse e cel mai bun editor de pe piata in momentul de fata. L-am folosit o vreme pentru java, acum il folosesc pentru php si n-as putea sa ma despart de el. Initial l-am folosit doar cu phpeclipse dar mai tarziu am avut nevoie si de ceva pentru html,css,javascript pentru ca dreamweaver nu functioneaza bine pe windows xp 64bit (foloseste 50% din procesor - 2x 2.21ghz) asa ca am ales aptana. Am vrut sa inlocuiesc phpeclipse cu aptana dar cand am vazut ce lipsuri are la php am preferat sa le folosesc in paralel.
Singura chestie care ma supara la el e ca e scris in java si are memory leaks. Am prostul obicei de a tine editorul deschis 24/24 chiar daca sunt sau nu la calculator si eclipse nu e tocmai fericit de asta, dupa cateva ore trebuie sa inchid eclipse si sa restartez calculatorul. |
|
| Sus |
|
Copyright
Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Dum Dec 23, 2007 1:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aptana Studio + PHP Development Environment Plugin
Later. |