| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 4:07 pm Titlul subiectului: diferenta de pret - monolanguage, multilanguage [rezolvat] |
|
|
cam care e la voi diferenta de pret intre un site "multi-language" si unul "mono-language" avand in vedere faptul ca daca e facut intr-o singura limba textele pot fi statice, intr-un fisier resursa iar daca e multilanguage atunci va fi nevoie de insert in baza de date [eu asa fac - banuiesc ca si voi la fel]
sa zicem ca un site ar valora 800E... cat ati lua pt varianta in mai multe limbi
PS: ador subiectele astea |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| 1100 as cere |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cam tot asa ca si kleampa as zice si eu. Depinde de volumul de text care trebuie tradus. Poti sa estimezi procentual - cat iti ia sa implementezi preluarea de date pentru multi-language, plus timpul pierdut cu traducerea (daca o faci tu) si/sau inserarea traducerii. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 6:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
e vorba doar de implementare, traducerea o descurca ei...
multam de parere! |
|
| Sus |
|
Dodo
Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Depinde de felul in care ai gandit frameworkul pe care lucrezi. Eu unul as cere maxim 100euro in plus pentru multi-language cu conditia sa stiu de la inceputul proiectului ca se vrea multi-language. Daca se trezeste dupa ce m-am apucat de implementare risca sa plateasca si 400 euro in plus pentru luxul asta.
Atunci cand stiu de la inceput ca trebuie sa fac situl multi-language implementarea e o chestie banala. Trebuie sa:
- scriu in template-uri string-urile incat template engine-ul sa poata sa le inlocuiasca cu stringurile ce apartin de limba in care este afisat situl
- adaug in cms pagini pentru editarea continutului in limbile alternative
- adaug in cms pagini pentru editarea stringurilor
Evident preturile nu includ si traducerea continutului, pentru asta exista translatori.
Octavian in cazul unui proiect de 800 euro as adauga 30-60 euro.
Suma variaza in functie de:
- numarul de limbi
- numarul de pagini din cms (pt ca trebuie sa fac editarea pt fiecare limba) |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa cum a spus si Dodo eu nu vad de ce sa creasca prea mult pretu,pentru ca sa zicem ca tu il faci in doua limbi romana si engleza...
si la toate textele pui.. echo trans('mama'); si in functie de sesiune iti traduce,adica scrii cum ai scrie normal la static text si din motivu asta nu vad de ce sa creasca prea mult pretu,doar ca mai pui nsite cuvinte in plus... :roll:
Cod:
function trans($key) { $sqlT = mysql_query("SELECT `".$_SESSION['lang']."` FROM `dictionar` WHERE `key`='".mysql_real_escape_string($key)."'"); if(mysql_num_rows($sqlT) == 1) { $rowT = mysql_fetch_assoc($sqlT); return $rowT[$_SESSION['lang']]; } else { return "k_".$key; } }
Eu unu functia asta o folosesc.
Deci tot asa zic si eu pana in maxim 100€. |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 10:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| as face suma rotunda : 1000 EUR |
|
| Sus |
|
Quber
Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nustiu cum pentru voi dar pentru mine e nervi sa umblu in fiecare fisier si sa schimb limba ...! |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 12:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Quber a scris: Nustiu cum pentru voi dar pentru mine e nervi sa umblu in fiecare fisier si sa schimb limba ...!
Dar nu ai nici o treaba sa umblii in fiecare fisier se schimba automat dupa sesiune ca ai sa zicem:
Baza de date:
ro|en|
mama|mother
si de exemplu cum folosesc eu echo trans('mama'); si in functie de sessiune..ia din baza de date automat si schimba. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 9:41 am Titlul subiectului: |
|
|
dodo, nu ai inteles... eu nu folosesc cms-uri
implementarea unui cms nu e mare branza... eu scriu cod de la A la Z
[sunt anti-template] :)
saitek, depinde de multe aspecte...
ce e cu tabelul ala `dictionar`? include si produse, si motor de cautare si continutul site-ului si tot ce se mai poate gasi intr-o aplicatie... ia gandeste-te un pic? plus ca mi se pare inutila o astfel de functie [face query-uri continuu]
[varianta mea] - ca tot am ajuns sa discutam despre asta
se face una bucata query care are toate cuvintele "statice" apoi intervin problemele: daca are produse [trebuiesc traduse si alea], daca are continut dinamic [trebuie sa aiba] si altele care ar trebui traduse [keywords - eu le includ in `continut` s.a.]
so, nu e chiar asa floare la ureche...
ideea e ca eu toate tabelele astea oricum le fac insa va trebui sa fac un camp care sa specifice limba [la fiecare in parte] si sa umblu cu niste variable dupa mine [cum ar fi niste array-uri de specificat limba]
1100E mi se pare rezonabil in loc de 800
crivion, daca ai un proiect de 11000, il rotunjecti la 10000? :lol: |
|
| Sus |
|
Quber
Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 9:58 am Titlul subiectului: |
|
|
saitek a scris: Quber a scris: Nustiu cum pentru voi dar pentru mine e nervi sa umblu in fiecare fisier si sa schimb limba ...!
Dar nu ai nici o treaba sa umblii in fiecare fisier se schimba automat dupa sesiune ca ai sa zicem:
Baza de date:
ro|en|
mama|mother
si de exemplu cum folosesc eu echo trans('mama'); si in functie de sessiune..ia din baza de date automat si schimba.
Eu am avut in vedere daca in fisier e:
<a href='/index.php'>Home</a>
trebuie sal schimb in:
<a href='/index.php'>" . $lang["home"] . "</a>
$lang = array care contine limba...! ;) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |