|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 3:21 pm Titlul subiectului: lameri |
|
|
Observ ca tot mai multi (din pacate) utilizatori ai acestui forum, si mai ales cei incepatori (tinzand spre 'papuc') ca nivel de cunostinte de design/programare web, manifesta un 'trend' in modul in care posteaza mesajele si scriu intrebarile care ii rod. Ei bine, azi am avut o revelatie citind un blog, si anume faptul ca tendinta lor este de a fi LAMERI.
Ce este un lamer? Ei bine, este un utilizator de PC care are unul din urmatoarele (urate) obiceiuri:
1. Intreaba mereu de op/vip;
2. Sta pe un hub doar pentru a lua op;
3. Isi pune in nick echipa cu care tine;
4. E si mai LAMER daca nu intelege de ce e lamer;
5. Vorbeste cu operatorii ca sa se imprieteneasca cu ei, pentru ca LAMER-ul este singur
6. Repeta ce a scris pentru ca nimeni nu a raspuns in 3 secunde;
7. Habar nu are ce inseamna acronimul “LOL” , si crede ca “looooooooool” inseamna ca rade mai tare decat “lol” de asemenea foloseste h3h3h3h3, H@H@H@H@, etc;
8. Se indragosteste pe hub;
9. Un |_ /-\ /\/\ 3 R e cin3va car3 scri3 asa;
10. Crede ca singurele servere de chat sunt huburile de filesharing;
11. Crede ca toti userii care stiu linux sunt hackeri;
12. Da pupicuri tuturor fetelor gen }}}}}}}{{{{{{{, :* sau *kiss* si da pupici mereu cand intra pe un hub sau pe un privat;
13. Intra pe un hub unde nu a intrat niciodata si spune “dati-mi si mie op” si daca nu i se da injura/floodeaza ;
14. Se lauda ca e hacker;
15. Scrie
in
genul
asta;
16. Inlocuieste “si” cu “ji“,”k” , “q“in loc de “c“, “ca“, “cu” sau le foloseste: “jtiu”, “ji ce cu asta? “, nu pune cratima intre cuvinte sau o pune dar intotdeauna gresit;
17. INSISTA SA SCRIE TOATE LITERELE CU LITERE MARI PT CA NU II DA NIMENI ATENTIE;
18. Ia kick dupa 10 secunde dupa ce intra pe un hub;
19. Incearca sa vorbeasca apoi cu botul de la care a luat kick;
20. ……………………………
21. Intreaba intotdeauna daca poate sa intrebe sau sa spuna si el ceva;
22. E LAMER daca crede ca dc++ sau mIRC inseamna Internet;
23. Uraste Microsoft doar pt ca “adevaratii” hackeri il urasc;
24. Pune o intrebare si apoi pleaca de la PC;
25. Face reclama la site-uri gen “vot me” si spune ca pe linkul ala se gasesc femei dezbracate;
26. Scrie intotdeauna in loc de “LAMER” -> “lammer”;
27. Dureaza 30 de secunde sa scrie 5 cuvinte;
28. Intra pe un hub si intreaba de ce nu ii merge lui yahoo msg;
29. Isi face site personal, avand doar interesul sa-l vada si pe el cativa oameni de pe internet si sa ii voteze site-ul;
30. Floodeaza pentru ca se plictiseste si se lauda ca e mare flooder;
31. Scrie des smiley-ul
32. Fura un template si se lauda ca e facut de el.
Exemplu de lamer adevarat:
Citat:
[-Rapid-]Gogu: p0t sa intr3b ji io ceva?
[-Rapid-]Gogu: imi dai ji mie OP?????
Admin: nu
[-Rapid-]Gogu: hai
[-Rapid-]Gogu: mha
[-Rapid-]Gogu: plz
[-Rapid-]Gogu: k ma
[-Rapid-]Gogu: pricep
[-Rapid-]Gogu: stau de mult timp pe hab
Admin: de cand stai ma ca nu te-am vazut niciodata
[-Rapid-]Gogu: am si site personal
[-Rapid-]Gogu: h@i k sunt bun la chatuit
Admin: bravo tie, du-te pe mIRC
[-Rapid-]Gogu: B/\ H@i Z!
[-Rapid-]Gogu: hAAi ca dau ji io cont pe habu meu:P
Admin: n-am nevoie. nu se da
[-Rapid-]Gogu: ba t3 floodez daca numi dai KLAR?Razz
Admin: floodeaza dupa ce te banez
[-Rapid-]Gogu: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
[-Rapid-]Gogu: IO SUNT HECAR BHA ** SI ITI PIC NETU:P
Lamerii de forum au obiceiurile de mai sus, evident corelate cu modul de comunicare pe un forum.
Deci dragii mei, cititi, luati aminte, si incercati sa nu fiti lameri. Pentru ca noua nu ne plac lamerii.
sursa |
|
| Sus |
|
XDYNX
Data înscrierii: 08/Iun/2006
Locație: Pitesti
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 3:58 pm Titlul subiectului: infectia internetului romanesc |
|
|
sau infectia internetului romanesc ...
1. IRC
IRC-ul a fost, cred eu, prima mare epidemie. Erau vremuri cand omul mergea la netcafe(pe vremea cand acestea existau in numere mai mari, bineinteles) doar ca sa stea pe mirc; asl pls(nu uita sa adaugi vreo 2 ani la virsta pe care spui ca o ai), netsplit, channel, take, accese, #suceava, op, ba hai ne facem canal, flood, nuke: acestia erau termenii care bantuiau capul tinerilor minti de atunci. Batranii in domeniu se simteau pe de o parte frustrati din cauza numarului covarsitor de mare de noi veniti(nubi!) care isi cereau drepturile, dar pe de alta parte se simteau si ei puternici si in centrul atentiei, ca deh, ei aveau op, ei stiau sa faca user, ei stiau comenzi. Tot omul dorea sa isi faca canal de IRC, daca se putea cu trivia, si sa foloseasca un script de cat mai bazat (Warmaster in loc de clasicul mIRC). ti acum revenind, pe mirc (ce nasol ca ma tot repet..), tinerii faceau evident schimb de adrese de mail, care era mai mult ca sigur de la yahoo. ti asa trecem la punctul doi.
2. E-mail
Ai facut rost de emailul cuiva de pe mirc, acum ii trimiti un email cu o poza (scanata, ca nu avea nimeni digital, iar daca avea era nasol), ii zici ca faci bine, si il intrebi ce face. In al doilea email ii zici ca iti pare rau ca nu sunteti din acelasi oras ca sa va dati intalnire (daca din intamplare sunteti din acelasi oras si va dati intalnire unul din voi nu se va prezenta). Iar la al treilea email unul din voi nu mai raspunde. Chiar si acum urasc persoanele care vin si ma intreaba daca nu "pot sa isi verifice mailul" la calcul la care stau la cine stie ce eveniment. A fost printre altele o perioada destul de dura pentru toti. A trebuit sa invatam ca nu trebuie sa apasam pe orice link (mai ales din folderul Spam), sa nu ne dam emailul oriunde. ti incet-incet ajungem la punctul urmator...
3. Sait-ul personal
Acasa, Despre Mine, Poze cu Mine, Scriptul de tracking de la statistici.
Nu uita sa folosesti un design cat mai urat, cu culori in contrast si poze cu sclipici sau ce mai gasesti pe net.
4. Forumul
Urmasul de drept al Bulletin-Boards-urilor si al NewsGroup-urilor a avut (si inca are parte) de un tratament oribil. NU ma refer la batranii din domeniu (level, cg, etc..) ci la forumurile cu durata de viata de o zi, la dobitocii care imi pun intrebarea: "ba unde imi fac si eu forum?", la forumurile de oras (forumsuceava.com omg ce util!), la forumurile de counter-strike, la forumul canalului, la forumul meu. Ba daca, mai traiti sper sa sa va inecati in somn cu tot cu inregistrarea(sign up/register). Urasc sa completez formulare. Singurulele forumuri care le mai folosesc si pe care dau consultanta sunt forumurile gentoo(.org si respectiv .ro).
5. social networking
Fenomenul a luat amploare acum cativa ani si implica sa vizitezi profilul unei persoane si sa ii dai un vot sau sa ii lasi comentarii. De fapt cred ca stiti si probabil ati urat mesajele trimise pe IM. ti in plus, cat de lame suna sa ii zici unuia de pe strada: "Ba black_man_ro_15 ce faci ma sunt just_ion de pe hi5/ingeri. Ce poze misto ai...".
6. Instant Messaging - explicat
Cel mai acid si mai deranjant dintre toate. Din necesitatea de a putea sta de vorba cu persoanele importante trebuia sa tii deschis programelul pe care am primit toti atat de mult spam si linkuri cu poze cu pisici zambitoare, copii care plang, desene cu creta pe asfalt, slideshowuri in powerpoint cu o morala inteligenta la sfarsit, un film pe youtube cu America's funniest moments. Au fost si perioade mai grele( Be cool. INSTANTLY! lunch.org/y ) care au trecut, da nu in totalitate. Marii trimitatori de massuri inutile au devenit acum cei care le condamna cel mai mult, iar multi dintre noi au renuntat de tot sau au cazut in invisible(david?).
7. DirectConnect (odece, pe intelesul tuturor)
Initial o idee buna, al carei concept simplu si inteligent, care m-a fascinat, a fost pervertit de catre discutiile/intrebarile tampite de pe main, impreuna cu botii de spam si aparitia a cate doua noi huburi din acelasi oras in fiecare zi(se aude hubsuceava?) intr-un fel de chestie inutila de pe care poti lua cu usurinta manele sau virusi... sau directorul c:/WINDOWS al cuiva.
8. Blogurile
Credeti-ma, a ajuns sa dauneze. Majoritatea blogurilor de care dau pe net sunt total inutile si exprima frustrari ale unor bloggeri frustrati care stau cu ochii pe statistici zilnic si se lauda ca fac nu stiu cat din advertising (din prostia altora, cat de cretin trebuie sa fii sa apesi pe o reclama?). Va intreb eu pe voi: Ce rost are sa ai un blog cu x mii/sute de unici(vizitatori) pe zi daca ei sunt la fel de prosti ca tine, niste omizi sociale si nulitati culturale. Nu afirm asta fara dovezi. Vizitati o pagina cu comentarii ale oricarui castigator de la roblogfest (cel mai lame si mai adecvat exemplu care imi vine in cap este visurat care daca nu are o poanta pe care sa o repete ca papagalul la nesfarsit oriunde poate[restul la tigari=moneda?], are alt ceva care imi aduce aminte de o gluma nereusita). Majoritatea comentariilor sunt de genul "lol. ce tare"; urmeaza dupa aia parerile diversilor cititori(aceiasi) care sunt de obicei inexacte, inutile, dar macar in tema cu titlul insemnarii. Putini sunt cei care dau un comentariu bun, util; dar ei nu sunt luati in seama.
Am studiat putin modelul de succes dupa care se pot face multi unici pe zi. De multe ori calitatea insemnarilor poate sa fie proasta. Tu trebuie doar sa repeti ca ai multi vizitatori, sa te lauzi cu statisticile, si omul vine inapoi din spirit de turma, sau din curiozitate. O parte din posturi trebuie sa fie oleaca mai lungi: incearca sa abordezi o tema actuala sau un eveniment neplacut. De exemplu faptul ca semaforul din fata blocului tau sta prea mult pe rosu, iar verdele dureaza prea putin. Sau faptul ca oamenii din autobuz se uita urat unul la altul. Despre vecini, servici, mizerie, caldura, frig, sau orice iti trece prin cap. In general plange-te cat mai mult. Nu conteaza despre ce. Trebui doar sa fie ceva cat mai intalnit. Nu uita sa dai cate un post pe zi, ca se aduna, si omul nu stie de feedreader/nu iti tine minte adresa/nu stie sa faca bookmark. Cand nu ai idei, umple golul cu orice, de exemplu o gagica vazuta la metrou, o poza cu unghia, sau un film de pe youtube, sau ce mai poti spicui de pe digg sau de la alti bloggeri mai mari(nu uita sa precizezi sursa). De asemenea sa respecti orice leapsa care o primesti(poza cu parul din nas?) si sa o dai mai departe. A si sa iti mentionezi originalul la orice nu e material produs de tine ca sar scantei. Fa-o pe stapanul pe blogul tau platit de tine. Trebuie sa sustii ca comentariile de prost gust o sa fie sterse ca tu platesti din banii tai hostingul.
Nu mi-o luati in nume de rau. Sunt si bloguri bune, care au ceva concret de exprimat, dar sunt prea putine si in general anonime.
Astept inca un an, ca sa vad in ce va evolua blogosfera romaneasca...
sursa: http://tscodes.blogspot.com/2007/09/infecia-internetului-romnesc.html |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mihaita m-ai facut sa rad dar, din pacate, ei chiar exista! |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| @mihaitha,tu chiar ai timp nu gluma :)) ,tare discutia aia ce ai prezentat-o. |
|
| Sus |
|
azzuro
Data înscrierii: 05/Iul/2005
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 4:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din pacate sunt si cateva exemple si pe PHPRomania:
- vreau si eu un script de login;
- faceti-mi si mie un shout-box;
Tragedia este ca atunci cand ii trimiti la manual se revolta, urla, tipa. Dupa 10 mesaje postate vin sa ne vanda site-uri. :D |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 5:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| azzuro bati vreun apropou? (de parca n-as sti!) |
|
| Sus |
|
Quber
Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 5:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| @azzuro a gasit subectele mele și le a pus aici ;) |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Joi Dec 20, 2007 9:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| e un lucru bun ca persoanele de genul nu stiu sa foloseasca forumurile |
|
| Sus |
|
ADYRS
Data înscrierii: 13/Ian/2005
Locație: Cluj Napoca
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 12:21 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu cred ca se incurajeaza copy-paste-ul pe phpromania:P |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 9:46 am Titlul subiectului: |
|
|
crivion, tocmai... stiu sa le foloseasca, dar prost si inutil...
ADYRS, e bine de stiut... omul a zis sursa, nu-i nimic ilegal... |
|
| Sus |
|
XDYNX
Data înscrierii: 08/Iun/2006
Locație: Pitesti
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 12:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ce este ala lamer ? :lol: |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Vin Dec 21, 2007 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
www.dictionar.ro - cauta "lame" - fara ghilimele
dar to wikipedia te lamureste mai bine :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Lamer |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|