Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Quiz Bazar
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Ubik

Data înscrierii: 18/Iul/2005
Locație: Pascani

Trimis: Mie Dec 19, 2007 1:27 pm    Titlul subiectului: Quiz Bazar  

Salut!

Va propun urmatorul exercitiu de autoadmiratie:
Sa zicem ca lucrati la o firma de dezvoltare web si ati fost pusi in rolul de evaluatori pentru candidatii care urmeaza sa se prezinte la un interviu pentru cateva posturi de programatori php, nivelul incepator si intermediar.

Care ar fi cele mai importante, sa zicem 3-5 intrebari pe care le-ati pune legate de acest domeniu (eventual cu schepsis) pentru departajarea candidatilor la unul sau ambele din cele doua nivele?
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Dec 19, 2007 1:32 pm    Titlul subiectului:  

la cei incepatori fa-le un test de 10 intrebari , cu cele mai folosite functii, sau ma rog , aproape si sa ii intrebi daca stiu ce face functia respectiva si sa o folosesca intr-un exemplu

la cei avansati, intreaba-i de framework-uri , template engine-uri , daca mai au cunostinte de alte limbaje web

cam asta a fost esentialu pe la interviurile pe la care am fost
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mie Dec 19, 2007 1:48 pm    Titlul subiectului:  

Pe cei incepatori, evident pe langa portofoliu (mie sincer si 1 sau 2 site-uri da facute de la acceptabil in sus imi sunt suficient), i-as intreba de cand lucreaza, daca au site-uri facute care li s-a parut cea mai grea functie pe care au implementat-o, cum au gasit rezolvarea si cat au stat de capu ei, daca au lucrat obiectual sau macar daca au folosit o clasa scrisa de altul in codul lor, daca au auzit de phpclasses.org, programmersheaven.net sau alte d-astea... anyway, conteaza sa imi demonstreze ca invata, stie sa caute si sa intrebe, si ca isi pune bila la contributie.

Pentru nivelul intermediar sunt de acord cu kleampa, + ce editor folosesc (cei ce se rezuma la notepad au un punct in - pentru mine, daca trebuie sa ii ajut la ceva imi trebuie un sfert de ora sa vad unde incepe un bloc si unde se termina, plus ca probabil pierd destul de mult timp rasfoind prin manual dupa parametrii unei anume functii care o folosesc mai rar). In plus le-as pune o problema de algoritmi - de genul: ai de facut asta. Cum ai implementa-o? - ca sa vad cum gandeste, cata ordine are in cap.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1