|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
cipri_ms
Data înscrierii: 10/Noi/2006
|
| Trimis: Mie Dec 19, 2007 10:00 am Titlul subiectului: php call function |
|
|
salut.
vreau sa fac urmatoare chestie: o pagina html cu un buton flash care la apasare sa-mi trimita cu functia mail a php-ului un mesaj pe o adresa de mail.
cum trebuie sa procedez? eu am bagat functia mail in header, e bine asa? cum fac ca la apasarea unui buton (bagat cu object in pagina html) sa apelez functia mail din header? am incercat cu <a name="mail"> da n-am prea reusit.
astept pareri.
multumesc. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Dec 19, 2007 10:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Din cate stiu eu la obiectele flash se pot atasa functii javascript: pe evenimentul onRelease pui getUrl('javascript: functie()'). Daca vrei sa iti trimita un mail static, ajunge ca functia sa iti apeleze intr-un <iframe> ascuns scriptul (.php) in care apelezi functia mail(). Daca vrei sa iti preia ceva date dintr-un formular, atunci formularul trebuie sa aiba ca target iframe-ul, iar datele le preiei cu POST.
Sau daca te tine poti incerca cu ajax. |
|
| Sus |
|
cipri_ms
|
| Trimis: Mie Dec 19, 2007 10:39 am Titlul subiectului: |
|
|
| am facut cum mi-ai sugerat. am creat un hidden iframe in care am inclus functia php mail. am adaugat parametrul '<param name="onRelease" value="getUrl('javascript: mail()')" />' dar cu java script n-am lucrat si nu ma descurc. unde bag javascriptul, tot in iframe? sau in body? cum apelez php-ul cu js-ul? daca mai ai timp poate ma mai ajuti un pic. multam' ! |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Mie Dec 19, 2007 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Fa asa: pune la iframe parametrul id='mailframe'. Apoi in <head>-ul paginii in care ai flash-ul, baga urmatorul script:
Cod:
<script type='text/javascript'>
function mail() {
with (document.getElementById('mailframe')) {
if (location.href == 'sendmail.php') //aici in loc de 'sendmail.php' vine fisierul in care faci tu trimiterea
location.reload();
else
location.href = 'sendmail.php';
}
alert ('Am trimis mail!'); //optional
}
</script>
In rest lasi totul la fel si ar trebui sa iti mearga. |
|
| Sus |
|
cipri_ms
|
| Trimis: Mie Dec 19, 2007 11:36 am Titlul subiectului: confuz |
|
|
ok. desi nu inteleg... iframe-ul ramane gol? daca codul php il bag in sendmail.php pe care-l apelez cu functia js de ce mai am nevoie de iframe sau chiar de js?
ok, sa presupunem ca merge, eu vreau k din pagina principala sa trimit continutul unei variabile in cadrul altei variabile din scriptul de mail k sa fie trimis pe adresa de mail specificata. cum fac asta?
hai k mai am oleak si-o rezolv, sper.... |
|
| Sus |
|
mihaitha
|
| Trimis: Mie Dec 19, 2007 1:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se pare ca nu stii ce-i aia iframe. iframe inseamna inline frame, similar cu frame-ul dintr-un frameset insa diferenta este ca acesta se poate integra in cod html normal, nu doar intr-un frameset. Daca stii ce-i aia frame sau frameset, stii ca rolul unui frame este de a deschide si afisa continutul unei alte pagini (html, php whatever). Deci iframe-ul nu ramane gol, ci in el este deschis fisierul sendmail.php, care la deschidere este interpretat de php, deci trimite mailul. Ai inteles?
// L.E.:
Acum am vazut si partea a doua a mailului tau. Anyway, de data asta te iert, dar data viitoare ask questions the smart way ori vei fi injurat si/sau ignorat.
Ce vrei tu este un <form> cu method='POST' si action='sendmail.php'. In el bagi campurile (<input>, <select>, <textarea>) care le vrei, le atribui name-ul sugestiv si in sendmail.php le preiei cu $_POST[nume]. Documenteaza-te (google it) referitor la toti termenii care iti sunt noi din fraza anterioara. Spor. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|