Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Un fel de licenta [......REZOLVAT]
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
puiu

Data înscrierii: 16/Mar/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Dec 17, 2007 2:53 pm    Titlul subiectului: Un fel de licenta [......REZOLVAT]  

Salut,

Am un proiect pentru care trebuie sa iau restul de bani pe 30 decembrie.
Beneficiarul vrea sa-i pun maine proiectul pe server.
Cum fac sa nu ma pacalesc ?
Stima,
PUIU
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005

Trimis: Lun Dec 17, 2007 3:04 pm    Titlul subiectului:  

explica-i ca nu e omeneste daca sunteti la prima colaborare impreuna
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Lun Dec 17, 2007 3:05 pm    Titlul subiectului:  

oficial, inchei un contract [tre sa ai pf sau firma]

daca omul ti-a dat jumatate din bani si vrea proiectul, e posibil sa fie de incredere... so, trevuie sa mai si "citesti" omul...
Sus  
puiu

Trimis: Lun Dec 17, 2007 3:08 pm    Titlul subiectului:  

Aha.....siiigur ca da....si marmota....

Eu n-am incredere nici in mama cand vine vorba de bani.
Ma gandeam sa-i fac website-ul sa depinda de cateva resurse din alt server.
Cum as putea sa-i fac asta.....cu include() extern nu merge ca n-as mai fi intrebat.
Stima,
PUIU

//edit
Apropo el tine website-ul la el la firma pe serverul propriu pe care la instalat un prieten de-al meu si care a fost tepuit cam cu aceiasi metoda...... si l-a tinut cu banii cateva luni bune si cateva drumuri, sute de kilometrii facuti cu masina de acasa la firma prin Bucurestiul lui Nea Videanu.
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Lun Dec 17, 2007 3:33 pm    Titlul subiectului:  

daca omul e de kkt atunci cere-i banii in avans...
sa faci o chestie cu include e imoral si se cam numeste furt [adica ii dai aplicatia dar nu completa]

so, cel mai bine, inchei un contract in care specifici un termen de livrare a banilor

la un moment dat, daca nu lucrei oficial [adica daca nu inchei contract], trebuie sa ai si incredere... solicita-i tu intai sa aiba el incredere in tine... dar daca tu zici ca i-ai pune un include pe un alt server, eu n-as avea incredere in tine ;)
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004

Trimis: Lun Dec 17, 2007 3:52 pm    Titlul subiectului:  

pune varianta completa si functionala pe un server de-al tau. Da-i link-ul sa o vada ca merge ok, si daca e multumit, cere-i banii, iar apoi ii dai sursele.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Lun Dec 17, 2007 3:52 pm    Titlul subiectului:  

faci un script de destroy si il "camuflezi" prin fisiere ...
daca nu-ti da banii, destroy.
daca iti da banii, autodestroy sau ceva (adica sa se stearga fisierul de destroy).

chestia e sa-l urci tu pe ftp (ca nu sta nimeni sa-l downloadeze ca sa faca backup in primele zile), si sa-ti dea banii in ziua urmatoare.

din toate chestiile de securitate pe care le-am incercat, asta e cea mai buna solutie pe care am gasit-o, prin care eu raman cu jumate din bani si el nu ramane cu nimic (ca e magar).

kyron a scris: pune varianta completa si functionala pe un server de-al tau. Da-i link-ul sa o vada ca merge ok, si daca e multumit, cere-i banii, iar apoi ii dai sursele.
Majoritatea nu vor asa.
Sus  
badtiger

Data înscrierii: 03/Noi/2006

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:13 pm    Titlul subiectului:  

eu zic ca ar trebui sa folosesti fisiere externe si sa-i zici ca-s cateva fisiere externe si ca se vor "internaliza" cand vei primi restul de bani... nu ar strica sa-i dai exemplu pe prietenul tau ;)
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:28 pm    Titlul subiectului:  

Si pe client ce-l retine sa descarce acele fisiere externe si sa le puna local?

Daca nu ai incredere, singura varianta relativ normala e sa nu-i dai codul pana nu plateste (asa cum ti s-a sugerat, pui codul pe un server al tau ca sa vada ca functioneaza)

O alta varianta e sa encodezi codul si sa bagi o protectie (daca data > x die(...))
http://www.ioncube.com/
http://www.zend.com/en/products/guard/
http://eaccelerator.net/
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:31 pm    Titlul subiectului:  

kyron a scris: pune varianta completa si functionala pe un server de-al tau. Da-i link-ul sa o vada ca merge ok, si daca e multumit, cere-i banii, iar apoi ii dai sursele.

Pirahna a scris:
Majoritatea nu vor asa.

Stiu ca unii nu vor, insa nu vad de ce. Eu am investit timp si gandire ca sa-i fac site-ul ala. Iar daca el imi plateste, eu de ce nu i-as da site-ul ? Ca timpul oricum l-am pierdut lucrand, banii i-am primit... de ce nu i-as da sursele ? Nu e ca in partea cealalta... clientul zice ca vrea un site... il primeste.. apoi nu mai plateste. El poate sa faca asta pentru ca nu a pierdut nimic, si s-a ales si cu un site. Eu daca oricum pierd timpul facand site-ul, si imi primesc si banii nu as vedea de ce nu i-as da site-ul. Cel putin probabilitatea ca programatorul sa dea teapa clientului e mult mai mica daca proiectul s-a finalizat conform specificatiilor si clientul e multumit de rezultat.
Sus  
Pirahna

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:34 pm    Titlul subiectului:  

kyron a scris:
Iar daca el imi plateste, eu de ce nu i-as da site-ul ? Ca timpul oricum l-am pierdut lucrand, banii i-am primit... de ce nu i-as da sursele ?
Zici tu, dar pentru un client e la fel cum e in cazul tau.
Adica el daca iti da banii are ceva de pierdut, tu daca investesti timpul ai ceva de pierdut.
Poti foarte bine sa fugi cu banii pentru timpul ala, si el sa ramana cu nimic.

Deci situatia e la fel si pentru clienti si pentru prestatori.
Sus  
puiu

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:35 pm    Titlul subiectului:  

Pai asta si vreau......ca omul sa stie de existenta fisierelor ca scopul meu este sa-mi iau banii si atat.
Sa fie ceva de genul cand se logheaza ca admin dupa expirarea "timpului limita" sa-i aduca aminte ca are sa dea bani.
Nu vreau sa-i fac rau omului...... nu e o problema de morala este una pur tehnica. Ai incercat, ai vazut ca merge, scoate banu'.
Problema nu este daca sa-i fac asta sau nu, problema este cum sa-i fac sa nu se vada. Deci problema este tehnica. daca ii dau cu: Cod: <?php
$licenta = file_get_contents("fisierul de pe serverul meu");
if($licenta == "activa"){ return true;}else{ echo"mai ai de plata !!!!!!";}
?>
si la mine pe server: Cod: <?php
function licenta($date){
$start_date = strtotime($date);
$today=strtotime("now");

if ($start_date > $today) {
    //Devreme
    echo "activa";
} else {
    //Tarziu
    echo "0";
}
}
licenta("12/30/2007");
?>
Sus  
Pirahna

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:42 pm    Titlul subiectului:  

daca codul ala e la el ... nu mai are importanta ...
adica daca nu e vorba de o functie care joaca un rol foarte important sau ceva de genul asta, degeaba le encriptezi sau le pui la tine pe server.

ai putea totusi sa faci un script care encripteaza numele domeniului (sa zicem un md5 intors), si il trimite la scriptul tau ca sa primeasca o functie, si verificarile le faci la tine (referitoare la data).

dar chiar si asa, omul poate sa dea un echo la continutul cu functia si sa si-o salveze.

cel mai bine tot un script de sters tot e. la mine cel putin a functionat pe doua site-uri platite pe jumatate, si in fond asa e corect, sa fie sterse daca nu sunt platite integral (pentru ca timpul consumat ramane consumat, si trebuie sa fii platit pentru el, dar trebuie sa fii platit si pentru rezultatul final).
Sus  
puiu

Trimis: Lun Dec 17, 2007 4:48 pm    Titlul subiectului:  

Dar nu vreau sa-i sterg tot.....
Vreau doar ceva in genul la ce am postat mai sus numai ca nu vreau sa-mi apeleze serverul la fiecar accesare ci decat o data pe zi.

Mie imi trebuie protectie doar pentru cazul in care imi ia accesul ftp la serverul lui ca omul nu stie php.
Parerea mea.....
Sus  
saitek

Data înscrierii: 23/Sep/2007

Trimis: Lun Dec 17, 2007 5:03 pm    Titlul subiectului:  

El cand si-a cumparat windows,inainte sa dea banii ia cerut source code la Gates? :lol:

//Chestia asta mi-a spus-o mihaitha..si nu pot sa ii dau decat 100% dreptate
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2