|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
rair
Data înscrierii: 30/Noi/2007
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 6:27 pm Titlul subiectului: cat suporta mysql ? |
|
|
Vreau sa memorez intrun tabel mysql inregistrari gen trafic.ro de la mai multi utilizatori.
Intrebarea este: daca am intr-un an 60 milioane de inregistrari va mai merge ? :D |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai mysql scoate versiuni tot mai stabile,depinde si pe ce sisteme ruleaza,la asemenea inregistrari ti-ar fii bun un server dedicat numai pentru mysql,si sigur nu ai mai avea probleme,cel putin asa zic eu.
//Later edit
Numai 60 de milioane de inregistrari?daca ai doua siteuri ca neogen la faci in doua luni,numa de la siteurile alea inregistrariile :D ,epntru ca la fiecare $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ce acceseaza o pagina faci insert,bine exclusand chestiile de protectie ce o sa pui pe fiecare ip si etc ca sa nu ai probleme. |
|
| Sus |
|
dechim
Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aici isi lauda MySQL capabilitatile :
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/features.html |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Joi Dec 13, 2007 12:06 am Titlul subiectului: Re: cat suporta mysql ? |
|
|
rair a scris: Vreau sa memorez intrun tabel mysql inregistrari gen trafic.ro de la mai multi utilizatori.
Intrebarea este: daca am intr-un an 60 milioane de inregistrari va mai merge ? :D
Eu nu inteleg de ce vrei sa memorezi asa ceva ...
De ce nu mai bine memorezi sa zicem in tabele de genul :
2007.ianuarie -> intrarile din ianuarie
2007.februarie -> ...
Faci acolo 36 de tabele ca sa le ai facute, faci un script (adica modifici ce vrei tu sa faci) ca sa verifice in ce data suntem (sau chiar un cron care sa puna un fisier care sa se ocupe de schimbat tabela in care se adauga datele) si pui informatiile in tabelul corespunzator ...
Asa le-ai si separat pentru statistici lunare, nu ai nici 60 de milioane intr-un tabel, merge si mai repede, se poate face backup mai usor, etc etc etc. |
|
| Sus |
|
rair
Data înscrierii: 30/Noi/2007
|
| Trimis: Joi Dec 13, 2007 4:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc dechim, din ce spun ei acolo constat ca ar merge 60 milioane.
@Pirahna, nu vreau sa fac in 2 ani 24 de tabele numai pentru statistica mai bine fac 2 daca mysql nu se supara cu 60 de milioane de inregistrari . |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Joi Dec 13, 2007 4:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mkay, cum crezi ... eu tot cred ca e mai bine din toate punctele de vedere sa ai mai multe tabele cu cateva milioane decat un tabel cu zeci de milioane. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|