Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Calcularea unui câmp în ACCESS Microsoft
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Alte baze de date
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
costelinon

Data înscrierii: 17/Oct/2004

Trimis: Dum Oct 17, 2004 12:43 pm    Titlul subiectului: Calcularea unui câmp în ACCESS Microsoft  

:?: :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?:
Aș vrea să calculez informațiile aflate în mai multe înregistrări din cadrul unui câmp numeric după un criteriu anume. Acestea să fie adăugate în mod automat în cadrul unei noi înregistrări din același câmp sau in altul tot numeric.
Să dau un exemplu:
- presupunem că am o bază de date care are doua câmpuri, 1 - "Data operației" și 2 - "suma primită";
- la sfârșitul lunii doresc ca printr-un procedeu automat programul să-mi calculeze ca înregistrările din perioada 10 ale lunii până-n 20 "Data operației" să-mi fie însumate și adăugate în același câmp "suma primita" cu o înregistrare la data sfârșitului de lună (31.01.2004 de exemplu).
Exemplul este ipotetic întrucât până la urma eu nu știu in practica cum se poate adaugă în mod automat aceasta informație în cadrul bazei de date. Ceva de genul, când doresc să fac acest lucru să dau un clic pe un buton și aceasta operație să se efectueze în mod automat.
Mulțumesc anticipat pentru amabilitate!
Sus  
kokosanu

Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Mar Oct 19, 2004 1:06 pm    Titlul subiectului:  

Nu-ti inteleg problema exact, dar daca e vorba de automatizare, atunci ai o problema foarte mare, prin faptul ca ai ales ACCESS ca si implementare, din motivul ca nu exista un serviciu care sa ruleze pe calculator pentru a putea face un scheduling la operatii pe baza de date.

Solutia e un program stand-alone (desktop) la care ii poti face scheduling din "Control panel" -> "Scheduled tasks" sa se execute periodic (in data de 20 a fiecarei luni) care nu stie altceva decat sa se conecteze la "baza de date" ACCESS si sa faca operatia.

Daca e vorba de necunostinta limbajului SQL pentru a face o asemenea operatiune, poti face ceva de genul:

UPDATE "table" SET "suma primita" = (SELECT SUM("suma primita") WHERE MONTH("data operatiei") = MONTH( NOW ) AND DAY("data operatiei")... )
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Alte baze de date
Pagina 1 din 1