Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

ARHITECTURA SITE
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
radub

Data înscrierii: 18/Apr/2006

Trimis: Mar Dec 11, 2007 3:25 pm    Titlul subiectului: ARHITECTURA SITE  

Ce arhitectura folositi in realizareasite-urilor/aplicatiilor voastre Web ?

Eu folosesc de ceva timp urmatoarea metoda:

P.S. Folosesc PHP5, Apache 2.x, Smarty, Mysql si ADOdb

structura de directoare:
/config - fisiere de configurare
/includes in care am /img /movies /audio /docs /js /css
/common - in care tin fisierele cu clase/functii
/adons - in care am smarty si adodb
/templates
/templates_c
/cache
index.php - controlerul aplicatiei
....
....
fisiere php - controler pentru fiecare pagina
....
....

Ca si metota de programare tind catre OOP ... dar deocamdata sunt undeva intre ... e o mixtura ... inca incerc sa ma prind de unele chestii

De arhitectura pe care am descris-o mai sus m-am cam plictisit si nu ar fi numai asta, dorind sa fac unele lucruri tind sa nu mai respect unele standarde pe care incerc sa mi le impun.

Open talk ... astept cat mai multe pareri, arhitecturi si sfaturi (daca sunt legate de intelegerea conceptului OOP e super iar daca mai adaugati si exemple documentate in romana (nu ca nu m-as descurca in engleza dar tot mai bine ma simt in lb. romana) o sa fie ospatz :lol: de informatie) !

Multumesc
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Dec 11, 2007 4:04 pm    Titlul subiectului:  

fiecare site e diferit ... eu nu folosesc aceeasi structura ...

adica fie ca numesc folderul includes sau functions, php sau pages ... pentru mine tot aia inseamna.

uite eu de exemplu nu inteleg ce cauta in includes imagini movies si restul, cand ai putea sa faci un folder /resources sau sa le pui direct in root

nu stiu, pentru clase eu deobicei folosesc fisiere .inc.php sau .class.php, si incerc sa le separ astfel incat cand lucrez la vreo chestie sa nu fie nevoie sa uploadez decat un singur fisier.
Sus  
radub

Data înscrierii: 18/Apr/2006

Trimis: Mar Dec 11, 2007 4:14 pm    Titlul subiectului:  

buna ideea cu /resources :)

Da ai dreptate, sit-urile sunt diferite unul de altul. Ma intereseaza si alte abordari ... pt ca sigur exista una mai buna decat a mea. Si cand zic abordare nu ma refer numai la structura de directoare ... ci si la logica aplicatiei
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Dec 11, 2007 4:32 pm    Titlul subiectului:  

din nou repet, sunt site-uri si site-uri ...

avem site-uri de dating, bloguri, site-uri de prezentare, site-uri de social networking, site-uri de joburi, portaluri, site-uri de moda, portofolii, comunitati, site-uri de jocuri ...

fiecare au anumite "features", fiecare au nevoie de anumite structuri, iar aceste structuri tin si de complexitatea site-urilor.

asa ca daca vrei sa vorbim despre un anumit site, o sa iti dam ca exemplu "cum l-am face noi" :D
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Dec 12, 2007 12:04 am    Titlul subiectului:  

/content in care am
../banner
../images
../files
si eventual alte subdirectoare pentru continut...

/codes in care tin fisierele de tip head, css general, js general...

/modules in care tin scripturile propriuzise (login, news, banner, newsletter etc)

/templates in care am subdirectoare pentru fiecare tema a site-ului
../template1
..../css specific template-ului
..../js specific templateului
..../images specific templateului
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Mie Dec 12, 2007 9:24 am    Titlul subiectului:  

fara suparare, mie subiectul mi se pare inutil referitor la structura de directoare.

Daca eu ca programator vreau sa-mi pun imaginile intr-un forder numit "movies" si clasele intr-un folder numit "ionel" asta nu inseamna ca-s prost... inseamna doar ca sunt mai "deosebit" :)

referitor la programare, fiecare are modul propriu [zicea mihaita de curand] si asta nu conteaza decat atunci cand se fac interventii [adica atunci cand tu lasi un site si eu trebuie sa-l modific] dar atat timp cat functioneaza pe client nu-l intereseaza cum [de obicei].

dar... e foarte important modul in care se face programarea pentru ca de asta depinde optimizarea, viteza si posibilitatea de a adauga noi module sau nu si alte aspecte... dar, fiecare lucreaza in felul lui

eu, personal, mi-am facut niste clase proprii pe care le utilizez la aproape toate site-urile. Acum lucrez cu template-uri [la aplicatiile care merita] si am html-ul separat de php. O clasa class.template.inc.php imi transforma template-ul, adaugand codul php, in pagina dorita... cu totii stiti "tehnica" asta... si multi o folosim. Sunt site-uri mici la care nu merita facut template... asa ca lucrez in html-ul din pagina...

ca si structura de directoare, nimic fixat... odata se numeste images/, odata img/. odata i/ ... etc [nu, nu pun imaginile in folder-ul movies/]

edit // am mutat de la avansat pentru ca nu mi se pare o problema asa de complexa... e doar o parere a fiecaruia
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Dec 12, 2007 9:34 am    Titlul subiectului:  

In document root:
Cod:
css/
  images/
  main.css
images/
js/
userfiles/
index.php <- define('ROOT',dirname(__FILE__)); require '/path/to/app/index.php';

In afara (sau, daca nu se poate, tot in document root dar cu un .htaccess cu deny from all)

Cod:
app/
  controllers/
  models/
  views/
  config.php
  index.php
vendors/
   phpmailer/
   kcaptcha/
ssmvc/  (un framework)
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:42 am    Titlul subiectului:  

sunt 100% de acord cu octavian. discutia e inutila. o discutie de genul acesta trebuie sa aiba loc doar intre membrii unei echipe de programatori/designeri web, care lucreaza impreuna la un proiect, inainte de inceperea lucrului propriu-zis la acel proiect. in rest sunt pierdere de vreme si postcount.
Sus  
Quber

Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost

Trimis: Mie Dec 12, 2007 11:18 am    Titlul subiectului:  

De ce...? sunt si idei bune...? eu de aici oleaca mam invatat shi deacuma am idei cum sa fac ceva aranjat frumos...! ;)
Sus  
octav

Data înscrierii: 07/Iul/2004
Locație: ghirdoveni

Trimis: Mie Dec 12, 2007 12:34 pm    Titlul subiectului:  

aranjat frumos e atunci cand sti tu unde-s toate puse... poate ca mie mi se pare aranjat frumos sa am toate fisierele intr-un sigur folder dar daca vine altcineva dupa mine ramane fara vorbe. Fiecare isi face propria structura si nu exista un stass.

Quber, d-aia suntem aici, sa invatam :)

edit // ooh God... am ramas logat cu user-ul ala antic... sorry!
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Mie Dec 12, 2007 1:05 pm    Titlul subiectului:  

Nu mi se pare discutia inutila
Eu cred ca trebuie pastrat un schelat indiferent de aplicatie, altfel dupa un timp te vei enerva un pic cand vei cauta in folderul Ionel si acolo nu-i ce te asteptai.
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mie Dec 12, 2007 2:54 pm    Titlul subiectului:  

nu va mai fi "ionel", va fi costel...
ideea mea e alta... nu fac aceeasi structura de fisiere intotdeauna insa se mai intampla sa si repet... adica totul depinde de starea de spirit... daca la proiectul curent vreau sa pun resursele $res_ro.php, $res_en.php poate la proiectul urmator pun /ro/res.php si /en/res.php ... crezi ca nu voi sti ce am facut? :)
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Mie Dec 12, 2007 8:56 pm    Titlul subiectului:  

Da ai dreptate, eu ziceam sa pastrezi un schelet la care poti adauga dupa caz ce vrei, nu cred ca-i rau.
La librariile de clase intotdeauna mai e ceva de adaugat si daca-i aceeasi structura de directoare sau poate chiar comuna si doar un folder propriu aplicatiei e mai usor de gestionat.
Cred ca tine si de stil.
Sus  
iulyan_25

Data înscrierii: 27/Ian/2008

Trimis: Lun Ian 28, 2008 2:04 pm    Titlul subiectului:  

/clase
/functii
/js
/css
/foto
- /interfata
- /galerii
/altefisiere
/template
......

ideea este sa iti faci standarde si sa le respecti, numai asa ai sa poti sa refolosesti structura si sa o si inbunatatesti

Indiferent daca ai site de dating, portofoliu etc tot o sa ai css,clase(daca folosesti oop), functii, foto etc
Sus  
vectorialpx

Trimis: Lun Ian 28, 2008 10:29 pm    Titlul subiectului:  

s-a discutt din decembrie... a trecut o luna si ceva so, nu mai dezgropa thread-uri
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2