| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
cigraphics
Data înscrierii: 08/Iul/2006
Locație: Pitesti
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 12:24 pm Titlul subiectului: Router wireless ! |
|
|
As dori sa cumpar un router wireless pe care o sa-l folosesc pe 2 PC-uri
PC 1 = Lan, PC 2 = Wireless
Vreau sa dau maxim 200 ron ca nu are rost sa dau mai mult ce marca/tip imi recomandati ?
Multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/WRT54G
eu zic ca asta e ok. |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| vezi sa verifici sa fie compatibil in banda cu laptopul... (adica daca laptopul are b si g sa aiba si routerul la fel...) altfel nu vor putea comunica wireless |
|
| Sus |
|
cigraphics
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 12:21 am Titlul subiectului: |
|
|
| si inca o precizare am net de la RDS presupun ca nu ar fi o problema pentru routere sa se conecteze prin PPPoE |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 9:37 am Titlul subiectului: |
|
|
| Marea majoritate a ruterelor actuale stiu mai multe tipuri de conectare, printtre care si PPoe, eu folosesc un LinkSys |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Birkoff a scris: vezi sa verifici sa fie compatibil in banda cu laptopul... (adica daca laptopul are b si g sa aiba si routerul la fel...) altfel nu vor putea comunica wireless
Standarde wireless uzuale sunt 3: 802.11b, 802.11g si 802.11n, cu latimi maxime teoretice de banda de 11, 54 respectiv 300 Mbps. Compatibilitatea retroactiva este valabila la oricare dintre acestea, adica daca un ruter stie wireless g, stie si b, iar daca stie n, stie si b si g. Singurul inconvenient este ca daca exista in retea cel putin un echipament care functioneaza pe un standard de viteza inferior, va forta toata reteaua sa functioneze la acel standard. Deci probleme de compatibilitate nu vor exista.
WRT54G e unul din cele mai populare rutere wireless datorita raportului pret/calitate excelent. Ruleaza cu un mini kernel de linux, e flexibil si are acoperire buna. Daca nu ti-ai dat seama din nume, stie standardele b si g. Wireless n nu iti recomand din trei motive:
1. sunt foarte noi pe piata deci nu sunt suficient testate ca sa poti sa iti faci o parere despre ele.
2. sunt foarte putine (daca nu cumva nici unul) laptopuri care sa aiba placa wireless n incorporata (nu le gasesti decat ca extensii cardbus sau usb) - deci daca laptopul tau stie g oricum va merge toata reteaua la viteza g.
3. nu gasesti un ruter wireless n sub 250 de lei.
Sper ca te-am lamurit. Happy shopping. ;) |
|
| Sus |
|
cigraphics
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc de raspunsuri azi ma duc sa caut daca nu gasesc o sa fac o comanda online |
|
| Sus |
|
Birkoff
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 3:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mihaitha stiu si eu de alea, dar in practica am intalnit laptopuri care nu vroiau sa se conecteze cu acel acces point sau ruter desi il vedea, nu putea sa comunice cu el.. (router iptime, laptop acer, sau router iptime laptop hp...) pana nu am cumparat un ruter de marca nu a vrut sa mearga... deci preferabil sa ia ceva bun decat sa planga dupa aia... |
|
| Sus |
|
UnTip
Data înscrierii: 03/Mai/2007
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| iti recomand un MSI RG60E cu stick USB wirless asta in cazul in care doresti sa iti pui si pc-ul pe wirless... l-am bagat de 2 saptamani si am uitat de el, te costa 150 lei si stick-ul 70 lei (il iei separat) |
|
| Sus |
|
cigraphics
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 11:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pai desktop-ul il tin pe Lan iar laptopul are deja wireless incorporat Atheros |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|