| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Vin Noi 30, 2007 9:36 pm Titlul subiectului: Mail - considerat spam + probleme cu Hotmail |
|
|
Salutare!
Nu am gasit alta rubrica in care sa postez acest subiect...
Am si eu o problema / nelamurire la care inca nu am gasit raspunsul dupa indelungi cautari si incercari de rezolvare:
Toate mailurile trimise de pe un anumit domeniu [fie de pe server de catre PHP, fie cu clienti de mail - eu folosesc Mozilla Thunderbird] ajung ori in Spam pe Yahoo!, ori pe Hotmail nu ajung deloc.
Serverul are instalat Sendmail 8.14.1 (va rog nu dati replyuri cu sfaturi sa trec pe QMail sau Postfix), pentru a fi considerat mai ok de catre Yahoo! am instalat DomainKeys, pentru GMail am instalat DomainKeys Identified Mail (DKIM)... am facut teste asupra domeniului cu sculele disponibile pe net, si totul pare in regula.
Am ramas in pana de idei... mi-ar putea spune careva ce as putea face?
Va multumesc anticipat! |
|
| Sus |
|
oceans
Data înscrierii: 13/Noi/2007
Mesaje: 82
Locație: qosmio
|
| Trimis: Vin Noi 30, 2007 10:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu cam 3 chestii as incerca.
1. as verifica raza de ip-uri ale domeniului sa vad daca sunt listate pe rbl(http://www.robtex.com/rbl.html)
2. as contacta ISP-ul sa vad daca ei stiu cum as putea rezolva(poate vina e la ei)
3. as verifica domeniul sa vad daca are o cautare corecta DNS(mai exact as face un reverse dns lookup), aici: http://www.dnsstuff.com/ pentru ca marile servicii de email au inceput sa verifice reverse dns ca o masura de securitate impotriva spamului, daca domeniul nu se potriveste cu ip-ul le baga in bulk sau nu le mai accepta deloc. |
|
| Sus |
|
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Vin Noi 30, 2007 10:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| am incercat chestile de la puntele 1 si 3 si rezultatele sunt bune, e ok la acele capitole. in afara de a vorbi cu ISP-ul ce altceva as mai putea face ? |
|
| Sus |
|
Sergiu-IT
Data înscrierii: 23/Noi/2006
Mesaje: 2
|
| Trimis: Sâm Dec 01, 2007 1:31 am Titlul subiectului: |
|
|
tatacalu a scris: in afara de a vorbi cu ISP-ul ce altceva as mai putea face ?
1. Verifica daca este reverse dns pe ip-ul serverului
2. Instaleaza SPF
3. Sterge bounce-urile cu regularitate
Daca cumva mailurile sunt in coada de asteptare si nu se trimit din cauza unui mesaj 451 (deferred) inseamna ca esti intr-un graylist. Modifica serverul de mail sa incerce din nou sa trimita dupa 1 minut, s-ar putea ca a doua oara mailul sa fie acceptat. |
|
| Sus |
|
oceans
Data înscrierii: 13/Noi/2007
Mesaje: 82
Locație: qosmio
|
| Trimis: Sâm Dec 01, 2007 1:56 am Titlul subiectului: |
|
|
| ar fi ajutator daca ai putea sa postezi si headerele de la un mail pentru ca asa nu putem decat sa ghicim eventualele rezolvari care cred ca sunt putine. de asemenea nu ar strica sa suni isp-ul si sa le ceri un mic ajutor in chestiunea asta(poate au mai avut alti clienti de-ai lor astfel de probleme si pot sa faca ceva) |
|
| Sus |
|
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Sâm Dec 01, 2007 5:54 am Titlul subiectului: |
|
|
OK, un header de mail este acesta:
From Admin Fri Nov 30 19:23:33 2007
Return-Path: <admin@*domeniu*.ro>
Authentication-Results: mta205.mail.re2.yahoo.com from=*domeniu*.ro; domainkeys=pass (ok)
Received: from xxx.xxx.xxx.xxx (EHLO *domeniu*.ro) (xxx.xxx.xxx.xxx)
by mta205.mail.re2.yahoo.com with SMTP; Fri, 30 Nov 2007 19:32:38 -0800
Received: from [xxx.xxx.xxx.xxx] (xxx-xxx-xxx-xxx.rdsnet.ro [xxx.xxx.xxx.xxx] (may be forged))
(authenticated bits=0)
by *domeniu*.ro (8.14.1/8.14.1) with ESMTP id lB13DluN011858
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=DHE-RSA-AES256-SHA bits=256 verify=NO)
for <adresa@yahoo.com>; Sat, 1 Dec 2007 05:13:48 +0200
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; s=maildkyahoo; d=*domeniu*.ro; c=simple; q=dns;
b=mtyBDEgw9lehdNhQwyYDuS+ou9rgYMwLQ6faMwd22i01HcpXGcb7Sm88AuCR7Yelq
AKCxIgdkbPZKvct5CPmxcVfD8B+oBYRFDajFAOU9ZvzJOlPkfGIAztaalq17jBP5Lsz
PBf9db1/R8GXHip7ApZZ8pTXpm4rW3bJ1TTA55E=
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=simple/simple; d=*domeniu*.ro; s=mail;
t=1196478828; bh=ubKaBHRh/2cmyzTrmaO1la1NQNG3b+CO6ZQ6ybq+YHU=;
h=Message-ID:Date:From:Organization:User-Agent:MIME-Version:To:
Subject:Content-Type:Content-Transfer-Encoding; b=YbvxATAV9ptLZU9O
TmjIvKb+yi5Kj9DgAh3cdhecJtqn4raSqq1UdrKO42J7X6HEY4c9WywHoHUDev9i8qp
Mw3GbTaWNibPudF0raDcozDRmjXnVWayf2BRdn6lT2zh010gDjFnqgM1ZLEc1Q8/ZP6
Z612roiPOcdpM+q6U6izQ=
Message-ID: <4750D3B5.3040305@*domeniu*.ro>
Date: Sat, 01 Dec 2007 05:23:33 +0200
From: Autom Admin <admin@*domeniu*.ro>
Organization: xxxxxxxxxx
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.9 (Windows/20071031)
MIME-Version: 1.0
To: Destinatar <adresa@yahoo.com>
Subject: mail test
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Length: 10
ReverseDNS merge OK pe domeniu.
SPF daca nu ma insel este setat cu optiunea 'all'. |
|
| Sus |
|
oceans
Data înscrierii: 13/Noi/2007
Mesaje: 82
Locație: qosmio
|
| Trimis: Sâm Dec 01, 2007 6:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Cod: Received: from [xxx.xxx.xxx.xxx] (xxx-xxx-xxx-xxx.rdsnet.ro [xxx.xxx.xxx.xxx] (may be forged)) (authenticated bits=0) by *domeniu*.ro aici e prima parte local -> local , smtpul iti pune o chestie urata in antet
"may be forged" posibil sa-ti apara pentru ca ip-ul cu care te conectezi e diferit de ip-ul domeniului. Iti ataseaza chiar serverul tau in headerul de inceput deci serviciile de email(yahoo,hotmail) citesc headerele anterioare si pun flag emailului. Smtp-ul trece in header "may be forged" fiindca el crede ca cineva s-a conectat remote si trimite neautorizat si atunci singura protectie e sa avertizeze serverul de mail la care incerci sa trimiti mailul. Solutia depinde in functie de cazul tau, incerci sa trimiti mail cu un ip diferit de cel al domeniului ? daca nu atunci problema sigur e de la provider(vad rdsnet.ro), daca da incearca sa folosesti acelasi ip.
//LE: closer look at forged emails |
|
| Sus |
|
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Sâm Dec 01, 2007 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai e imposibil sa fac ca IP-ul cu care ma conectez la SMTP sa fie la fel cu |IPul serverului deoarece folosesc Thunderbirdul [sau orice alt client de mail]. Pe acest domeniu, pe langa mailuri care se trimit de catre PHP avem si adrese de mail personale, la care ne conectam cu clienti de mail.
Si din cate am cautat pe net nu am cum sa scot "may be forged" din header prin setari.
Altcumva nu stiu cum as putea face la capitolul acesta. S-ar putea sa mi se raspunda la aceasta replica sa imi pun e interfata web la mail de genul Horde / Squirrel Mail / Roundcube / etc, insa nu mi se pare deloc profesionala aceasta abordare / solutie. |
|
| Sus |
|
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Lun Dec 10, 2007 11:35 pm Titlul subiectului: concluzii.. |
|
|
| deci, pana la urma nu stie nimeni ce ar fii de facut [nu are careva o idee]? |
|
| Sus |
|
oceans
Data înscrierii: 13/Noi/2007
Mesaje: 82
Locație: qosmio
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
tatacalu a scris: Pai e imposibil sa fac ca IP-ul cu care ma conectez la SMTP sa fie la fel cu |IPul serverului
eu nu am zis asta, ci
tatacalu a scris: "may be forged" posibil sa-ti apara pentru ca ip-ul cu care te conectezi e diferit de ip-ul domeniului
Adica ip-ul serverului smtp nu face parte din blocul de ip-uri al domeniului si s-ar putea din cauza asta sa-ti bage chestiunea aia acolo, daca nu e asta nu stiu din ce alta cauza ti-ar baga "may be forged". E ciudat oricum. |
|
| Sus |
|
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 12:57 am Titlul subiectului: sendmail |
|
|
pai eu ma conectez de acasa la serveru de SMTP [sendmail] cu un client de mail [Thunderbird].
acasa am net prin RDS conexiune PPPoE - deci de fiecare data am alt IP, si nu prea am cum sa bag IPul meu de acasa in blocul de ip-uri ale domeniului, in acest caz. Am cautat pe google care e treaba cu may be forged si era o chestie de genul acesta cu blucul de ip-uri.
Dar si in cazul in care trimit mailuri cu scripturi php de pe server direct [ma conectez local la serverul de SMTP] tot ajung in Spam/Bulk mailurile cel putin pe Yahoo, iar pe Hotmail de multe ori nu ajung deloc. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Mesaje: 1816
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 10:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Renunta la ideile preconcepute si intelege ce vrea sa spuna ocean.
Headerul acela poate sa fie intrat deoarece mail.domeniultau.tld are ip-ul 123.456.789.12 (exemplu), iar www.domeniultau.ro are ip din clasa 234.567.0. Deci alta clasa de ip-uri. Deci serverul de web si serverul de mail ruleaza pe aceeasi IP? Daca nu, va trebui sa faci serverul de web sa recunoasca IP-ul serverului de mail ca Trusted. Nu ma pricep efectiv la chestii configurare de servere, dar asta mi se pare varianta logica.
P.S. Te rog sa iti schimbi imaginea de la profil pentru ca mi se pare cel putin ofensatoare. Cred ca ceilalti membri nu s-au uitat atent ce reprezinta si de aceea sunt primul care o reclama. |
|
| Sus |
|
tatacalu
Data înscrierii: 03/Noi/2006
Mesaje: 18
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 5:31 am Titlul subiectului: |
|
|
| da, mail.domeniu.tld si www.domeniu.tld [ca si restul subdomeniilor acelui domeniu] sunt pe acelasi IP. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Mesaje: 1816
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Dec 12, 2007 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| tatacalu a scris: da, mail.domeniu.tld si www.domeniu.tld [ca si restul subdomeniilor acelui domeniu] sunt pe acelasi IP. In this case i'm out of ideas... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Mesaje: 1
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
| |