| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Dum Dec 09, 2007 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| [offtopic] pai, 7E la 8 ore = 56E ~ 190RON... mie mi se pare binisor... insa, cum ziceam... depinde ce faci in alea 8 ore |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Dum Dec 09, 2007 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu si daca in 32 de ore faci o aplicatie de 800 de euro. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Dum Dec 09, 2007 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
da, asa e...
Citat: cum ziceam... depinde ce faci in alea 8 ore
:)
edit // de obicei iau bani pe produsul initial [fara zile, ore. linii de cod sau alte chestii] pentru ca de fapt clientul plateste ce primeste, nu-l intereseaza ca tu l-ai facut intr-o noapte, intr-o saptamana sau intr-o luna sau ca la proiect au contribuit 10 oameni sau 3...
edit // 800E in 32 de ore.. e cam mult, adica trebuie ori sa faci dintr-un template ori sa ai unu-doi oameni [caz in care banii se impart]... eu n-am ajuns la un asemenea timp/proiect_asa_mare [nu cred ca ar fi posibil de unul singur... dar si aici, depinde despre ce e vorba] |
|
| Sus |
|
rpsetzer
Data înscrierii: 06/Mai/2007
|
| Trimis: Dum Dec 09, 2007 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
E bine sa te astpti sa se schimbe 10-20% din cerinte pana la final. Astia sunt clientii, nu poti cere cuiva care nu e expert in domeniu sa se gandeasca la toate detaliile. Sau sa zica totul corect din prima.
Insa e drept, sunt unii care schimba 50% sau mai mult. Cred ca cel mai bine e sa ceri mai mult la primul proiect cu un client(cam 50%). Asta acopera eventualele neintelgeri. Apoi, la urmatoarele proiecte, stii ce fel de om e si prin urmare poti sa ii faci reducere sau nu. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Lun Dec 10, 2007 9:19 am Titlul subiectului: |
|
|
"E bine sa te astpti sa se schimbe 10-20%" ?
adica e bine ca tu sa muncesti ca idiotul si sa-ti zica "ce e asta? am zis eu asa?"
dar de fapt tocmai ai purtat o conversatie cu el acum 20 de minute!
se vede ca nu te-ai lovit de problema asta la propriu :lol: |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Lun Dec 10, 2007 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
rpsetzer a scris: E bine sa te astpti sa se schimbe 10-20% din cerinte pana la final. Astia sunt clientii, nu poti cere cuiva care nu e expert in domeniu sa se gandeasca la toate detaliile. Sau sa zica totul corect din prima.
Insa e drept, sunt unii care schimba 50% sau mai mult. Cred ca cel mai bine e sa ceri mai mult la primul proiect cu un client(cam 50%). Asta acopera eventualele neintelgeri. Apoi, la urmatoarele proiecte, stii ce fel de om e si prin urmare poti sa ii faci reducere sau nu.
Nu nu, nu conteaza daca esti expert sau nu. Trebuie sa spui exact ce vrei.
Gandeste-te tu daca ti-ai duce masina la un salon de customizare, si nu ai stii cum vrei sa-ti arate masina dupa ce lucreaza aia la ea, si ce chestii ai vrea sa includa ... baietii te-ar taxa pentru cea mai mica modificare adusa de ei, chiar daca ai cerut-o dupa ce ti-au rezolvat ei ce ai zis tu (cu foarte putine detalii).
Mie mi se pare corect sa platesti orice, sau sa cresti pretul initial astfel incat modificari de 10% sa intre in pret.
Dar oare 10% dintr-un proiect de 1500 de euro nu valoreaza 150 sau chiar mai mult ?
Tot ce schimb eu ca programator, pentru un client la un proiect, si nu taxez, le consider pierderi. |
|
| Sus |
|
snowman
Data înscrierii: 02/Dec/2006
Locație: Hunedoara
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 11:55 am Titlul subiectului: |
|
|
| de acord cu piry...dac nu stie sigur ce vrea si nui place ce ai faut tu,si vrea modificat ,atc sa plateasca...alta varianta ar fi sai trimiti regulat ce ai lucrat ca sa iti zica clientu cam ce vrea sa modifici, din timp,nu dupa ce ai terminat. |
|
| Sus |
|
oceans
Data înscrierii: 13/Noi/2007
Locație: qosmio
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 12:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai bunul simt( ori motivatia) al amandurora ar trebui sa-i impinga sa tina legatura zilnic mai ales pentru un proiect care necesita modificari(site mai complex) si banii sa fie adugati in functie de complexitatea modificarilor, nu e grea teoria ci necesara. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| oceans, e simpla teoria... dar, practic vorbind, cand tocmai ai vorbit acum 2 zile ca vrea ceva si acum zice ca vrea acel ceva cu "mici modificari" te vor apuca dracii... in plus, nu intotdeauna poti sa specifici in contract totul [adica schimbarea unei culori sau mutarea unui element] insa toate maruntisurile astea costa timp si nervi... |
|
| Sus |
|
carco
Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multe din aceste suciri se datoreaza (intr-o mai mare sau mai mica masura) si faptului ca sariti peste faza de analiza.
Voi aveti pretentia ca nenea clientul sa stie _exact_ ce vrea (ceea ce nu se poate, in majoritatea cazurilor habar nu are), daca in loc sa incepeti cu <?php ... ati aloca timp si pt. analiza/proiectare poate nu ar fi asa de multe "suceli". |
|
| Sus |
|
oceans
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Plus de asta nu cred ca trebuie sa treci in contract modificare culoare 10 centi, schimbare font 10 centi, etc. Astea pentru o firma serioasa nu se deconteaza pentru ca sunt modificari de cateva minute. Daca vorbim ca vrea un modul care sa faca eu stiu ce, sau vrea sa mai arate si statistica la site(sau orice modificare majora) atunci incepi sa adaugi la proiectul initial, iar in contract poti sa treci total modificari ulterioare=$100
p.s. daca va enerveaza comportamentul lor si ca se schimba la 2 zile vor altceva angajati-va un om pe comunicare care sa fie amabil in orice situatie pana cand se depaseste limita bunului simt, atunci voi o sa-i decontati toate modificarile fara sa va faceti nervi ca mai vrea aia si aia. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 2:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
carco, sti ce ma enerveaza... dupa ce am facut analiza apar schimbarile. Iti dai seama ca nu m-am apucat sa fac cod dupa prima intalnire dar am facut modificari la un moment dat si alea au ramas "stabile". Stabilitatea asta a durat 3 zile, pana cand a vazut un alt site [concurent sau nu] si mi-a zis ca el nu mai vrea asa... vrea si el ca ala...
oceans, schimbarile astea de 10 centi nu costa numai timp, costa si stres, pentru ca in loc sa te gandesti la parametrii unui formular si la o anumita clasa [importanta sau nu] trebuie sa te gandesti ca ai de schimbat o culoare si cand iar te apuci de clasa sau formular iti zice ca nu-i place nici aia... so, oare valoreaza doar 10 centi? |
|
| Sus |
|
oceans
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu am stabilit eu preturile am dat cifre aleatorii scuze daca am dezorientat pe cineva(m-am gandit ca se subintelege ca nu am dat preturi reale). |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 3:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
octavian a scris: carco, sti ce ma enerveaza... dupa ce am facut analiza apar schimbarile. Iti dai seama ca nu m-am apucat sa fac cod dupa prima intalnire dar am facut modificari la un moment dat si alea au ramas "stabile". Stabilitatea asta a durat 3 zile, pana cand a vazut un alt site [concurent sau nu] si mi-a zis ca el nu mai vrea asa... vrea si el ca ala...
perfect, si tu ii zici ca pentru modificarile astea trebuie sa plateasca. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Mar Dec 11, 2007 6:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
oceans a scris: Nu am stabilit eu preturile am dat cifre aleatorii scuze daca am dezorientat pe cineva(m-am gandit ca se subintelege ca nu am dat preturi reale).
si eu am dat aceleasi preturi [ne-reale]... insa am adaugat nervi si stres
piry, nu stiu daca e asa simplu pentru ca sunt chestii nesemnificative la prima vedere... acum, depinde de om... mie nu-mi place sa ma cert pentru 10E... dar nici nu mai vreau sa dau ochii cu el apoi |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|