Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

problema cu o tabela - crashed ori corrupted
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lixor

Data înscrierii: 10/Feb/2005
Locație: craiova

Trimis: Dum Noi 25, 2007 5:22 pm    Titlul subiectului: problema cu o tabela - crashed ori corrupted  

salutare,

in utlimele doua saptamini zilnic am probleme cu o tabela din baza de date. aceasta imi apare cel mai des ca fiind "corrupted" ori chiar "crashed" (mai rar varianta a doua). site-ul are ceva vizitatori, am destul de multe intrari in tabela respectiva (160k) si este cea mai accesata din baza de date.
am citit pe diverse forumuri care ar putea fi cauzele insa poate mai este cineva care s-a lovit de aceasta problema si as vrea sa stiu cum a rezolvat-o... eu am contactat si suportul tehnic de la server si mi-au sugerat ca unul din cimpuri sa-l declar varchar(), acum este "text".
ideea este ca 255 cit este un varchar nu-mi ajunge, iar 65.535 nu pot sa-l definesc, pe server este instalat mysql 5.0.27. am incercat sa optimizez tabela respectiva si problema tot persista.
eu o sa mai discut si miine cu cei de la suport tehnic insa, dupa cum spuneam, as mai dori sa aflu niste pareri.

mersi mult
Sus  
admin

Data înscrierii: 26/Mai/2002

Trimis: Lun Noi 26, 2007 11:16 am    Titlul subiectului:  

Incearca sa faci tabela InnoDB.
Sus  
rpsetzer

Data înscrierii: 06/Mai/2007

Trimis: Sâm Dec 01, 2007 5:30 pm    Titlul subiectului:  

mai streseaza-i, probabil dau restarturi la server foarte des. De obicei atunci se busesc tabele. Intr-adevar, InnoDB iti va rezolva problema, dar are ceva implicari la performanta (merge un pic mai greu)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1