|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
lixor
Data înscrierii: 10/Feb/2005
Locație: craiova
|
| Trimis: Dum Noi 25, 2007 5:22 pm Titlul subiectului: problema cu o tabela - crashed ori corrupted |
|
|
salutare,
in utlimele doua saptamini zilnic am probleme cu o tabela din baza de date. aceasta imi apare cel mai des ca fiind "corrupted" ori chiar "crashed" (mai rar varianta a doua). site-ul are ceva vizitatori, am destul de multe intrari in tabela respectiva (160k) si este cea mai accesata din baza de date.
am citit pe diverse forumuri care ar putea fi cauzele insa poate mai este cineva care s-a lovit de aceasta problema si as vrea sa stiu cum a rezolvat-o... eu am contactat si suportul tehnic de la server si mi-au sugerat ca unul din cimpuri sa-l declar varchar(), acum este "text".
ideea este ca 255 cit este un varchar nu-mi ajunge, iar 65.535 nu pot sa-l definesc, pe server este instalat mysql 5.0.27. am incercat sa optimizez tabela respectiva si problema tot persista.
eu o sa mai discut si miine cu cei de la suport tehnic insa, dupa cum spuneam, as mai dori sa aflu niste pareri.
mersi mult |
|
| Sus |
|
admin
Data înscrierii: 26/Mai/2002
|
| Trimis: Lun Noi 26, 2007 11:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| Incearca sa faci tabela InnoDB. |
|
| Sus |
|
rpsetzer
Data înscrierii: 06/Mai/2007
|
| Trimis: Sâm Dec 01, 2007 5:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mai streseaza-i, probabil dau restarturi la server foarte des. De obicei atunci se busesc tabele. Intr-adevar, InnoDB iti va rezolva problema, dar are ceva implicari la performanta (merge un pic mai greu) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|