Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

ERP in PHP?!?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lilutz

Data înscrierii: 31/Oct/2007

Trimis: Joi Noi 22, 2007 2:02 pm    Titlul subiectului: ERP in PHP?!?  

Credeti ca dezvoltarea unui ERP in php este o alegere buna? Mentionez ca este vorba deptre o intreprindere mare cu multe lini de productie,urmarire ,etc .Orice parere este binevenita.
Sus  
elrukn

Data înscrierii: 28/Iul/2007
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Noi 22, 2007 3:15 pm    Titlul subiectului:  

eu acum am grija de un erp, its my job... :|

e un program care face all the dirty work cu baza de date sql

intre sql si mysql diferentele nu sunt mari

eu zic ca se poate, need any help ?
Sus  
redcom

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: iasi

Trimis: Joi Noi 22, 2007 3:44 pm    Titlul subiectului:  

alegeti un framework bun altfel o sa duci o munca mult mai grea
Sus  
floorin

Data înscrierii: 29/Iun/2006

Trimis: Joi Noi 22, 2007 5:11 pm    Titlul subiectului:  

eu zic c-ai pus-o... :(
Sus  
dechim

Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin

Trimis: Joi Noi 22, 2007 6:56 pm    Titlul subiectului:  

Sunt de acord cu @floorin da' nu-i bai, daca esti hotarat da-i bataie.
Am si eu doua intrebari :
- vrei sa-l faci singur ?
- ai un proiect ?

EI AU REUSIT !
http://www.weberp.org/weberp/index.php
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Noi 22, 2007 7:31 pm    Titlul subiectului: Re: ERP in PHP?!?  

lilutz a scris: Credeti ca dezvoltarea unui ERP in php este o alegere buna? Mentionez ca este vorba deptre o intreprindere mare cu multe lini de productie,urmarire ,etc .Orice parere este binevenita.

De ce nu ? Daca e destinat intranet-ului, care e problema cu php ?
Sus  
floorin

Data înscrierii: 29/Iun/2006

Trimis: Joi Noi 22, 2007 9:02 pm    Titlul subiectului:  

cu php'ul nu e nici-o problema, ba din contra, e atat de puternic, si cu extensiile sale poti ataca orice gen de probleme, hiba (cel putin din punctul meu de vedere) e la viteza de dezvoltare. Si cum eu nu am vazut un erp pe care sa-l instalezi si sa pleci linistit... stii cum e: incepe frecusul cu modificari care se vor in viteza! Si din pdv al vitezei de ... rezolvat probleme, programarea web nu e totuna cu cea in Delphi sau Oracle Forms ori etc. Personal gasesc ca e singura hiba.
Sus  
Pirahna

Trimis: Joi Noi 22, 2007 9:13 pm    Titlul subiectului:  

floorin a scris: cu php'ul nu e nici-o problema, ba din contra, e atat de puternic, si cu extensiile sale poti ataca orice gen de probleme, hiba (cel putin din punctul meu de vedere) e la viteza de dezvoltare. Si cum eu nu am vazut un erp pe care sa-l instalezi si sa pleci linistit... stii cum e: incepe frecusul cu modificari care se vor in viteza! Si din pdv al vitezei de ... rezolvat probleme, programarea web nu e totuna cu cea in Delphi sau Oracle Forms ori etc. Personal gasesc ca e singura hiba.

Exista erp-uri ... dar cine a muncit la ele 2-3-6 luni, nu cred ca ti-l da tie pe gratis.
Viteza de dezvoltare oricum depinde de numarul de oameni care se ocupa de proiect.
Sus  
dbuhus

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Joi Noi 22, 2007 10:05 pm    Titlul subiectului:  

In dezvoltarea unui ERP, cel mai important este modul in care este proiectata baza de date, si SGBD-ul. Depinde si de buget... unul restrans impune folosirea unui SGBD cum este de ex PgSQL, iar unul generos, s-ar orienta catre Oracle, insa nu din cauza performantelor, ci pentru ca stii cum este: unii manageri dorm mai linistiti noaptea atunci cand stiu ca au platit un produs, si nu s-a folosit unul OpenSource, chiar daca cel pe care a dat banuti nu este musai necesar pentru nevoile organizatiei (poate sa gandesc si la suportul tehnic, insa de regula, produsele OpenSource sunt foarte bine documentate).
Deci, in conditiile in care se proiecteaza bine o baza de date, si avem un SGBD ok (ok-ul este relativ la organizatie), consider ca PHP-ul este excelent pentru dezvoltarea interfetei dintre utilizator si baza de date. In plus, te scapa de instalarea de soft suplimentar pe statiile client, nu esti obligat sa configurezi conexiuni ODBC (alternatv un daemon pe server care sa trateze conexiunile si/sau cererile clientilor).
Sper sa nu ma insel, insa dezvoltatorii de sisteme ERP isi indreapta atentia catre dot net (exista functii API care usureaza destul de mult munca (presupune buget mare)) si AJAX. Deci, tehnologie web.
Cei mari, s-au plictisit de dezvoltarea sistemelor ERP, si abordeaza sisteme "business intelligence", care (se vrea) sa functioneze ca si niste sisteme predictive (ajuta managerii in luarea unor decizii, pot simula, furnizeaza situatii statistice, etc) insa (este o parere personala) pentru a putea fi exploatate corect, este nevoie de cantitate imensa de date spre analiza, si un top management al organizatiei relativ stabil.
Poti folosi cu succes PHP, si (foarte important), pe timpul dezvoltarii trebuie sa folosesti un sistem de management al versiunilor, pentru a salva proiectul in deferite stadii, si pentru a tine sursele sub control.

Succes maxim! ,\,,/
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Vin Noi 23, 2007 2:09 am    Titlul subiectului:  

dbuhus a scris:

[..]
Sper sa nu ma insel, insa dezvoltatorii de sisteme ERP isi indreapta atentia catre dot net (exista functii API care usureaza destul de mult munca (presupune buget mare)) si AJAX. Deci, tehnologie web.
Cei mari, s-au plictisit de dezvoltarea sistemelor ERP, si abordeaza sisteme "business intelligence", care (se vrea) sa functioneze ca si niste sisteme predictive (ajuta managerii in luarea unor decizii, pot simula, furnizeaza situatii statistice, etc) insa (este o parere personala) pentru a putea fi exploatate corect, este nevoie de cantitate imensa de date spre analiza, si un top management al organizatiei relativ stabil.
[..]

SAP-ul practic este .NET (de la Netweaver 2004), dar foloseste modulele sale ABAP pentru compatibilitatea cu versiunile anterioare R/3 .. R/2 ... Oracle foloseste Java pentru PeopleSoft .. Microsoft-ul are ERP-ul lui botezat "Microsoft Dynamics" care normal .. este .NET.

Problema este ca sunt destule pe piata (BaaN, Infor, Sage in plus fata de cele de mai sus) si utilizatorii vor sa faca ceva cu datele din ele. Din cauza aia au inventat BI (Business Intellligence) care nu prea simuleaza mare lucru, fiind doar sisteme avansate de "reporting" care includ stocarea de date in mod specific -- CUBES. Includ insa ceva scule de genul WHAT-IF .. pe care le poti numi "forecasting" dar nu simulare.

BI poti sa faci cu MS-SQL - Analysis Services. Pachetul e gratis atat timp cat detii o licenta de MS-SQL. Desigur, poti avea acces la sisteme dedicate (Netezza, Clarity systems BI) .. dar aici trebuie sa ai idee de ce se intampla acolo.

weberp e un sistem foarte bun ca sa-ti dai seama ce presupune un ERP. E complet modificabil, si mai e si PHP. Decat sa iei totul de la capat, mai bine incerci sa vezi ce au facut aia si sa-i ajuti in continuare cu dezvoltarea. In timpul asta il poti si customiza pentru compania in care lucrezi.
Sus  
lilutz

Data înscrierii: 31/Oct/2007

Trimis: Vin Noi 23, 2007 9:34 am    Titlul subiectului:  

Multumesc tuturor celor care si-au spus parerea si ca sa raspund celor care mi-au pus intrebari o sa detaliez:
-nu, nu lucrez singura la acest proiect suntem doua echipe : prima se ocupa de urmarirea productiei si cea de-a doua de partea financiar-contabila(din care fac parte si eu :lol: ) Am pus aceasta intrebare deoarece fiind incepatoare in php am avut o reticenta in aceasta privinta ,dar acum sunt convinsa ca se poate si ca totul va fi ok :wink:
Sus  
Pirahna

Trimis: Vin Noi 23, 2007 2:01 pm    Titlul subiectului:  

Ah, esti femeie. :D
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Noi 23, 2007 2:11 pm    Titlul subiectului:  

auu piry... urata remarca... :P
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1