Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

.....contor....
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Oct 09, 2004 10:41 pm    Titlul subiectului: .....contor....  

Vreau sa fac un contor simplu, pentru a vedea de cate ori s-s intrat pe pagina respectiva.Ce trebuie sa faca el: deschide fisierul contor.txt, care contine numarul 0, iar la fiecare deschidere a paginii, mai aduna o unitate. Insa nu gasesc eroarea la mine:
$file=fopen("contor.txt","a+");
$fr=fread($file,filesize("contor.txt"));
$i=$fr;
$i=$i+1;
ereg_replace($fr,$i,$file); //aici ar trebui sa inlocuiasca vechiul numar $fr cu noul numar $i al paginii $file

un alt contor care l-am facut si merge este:
$file=fopen("admin\contor.txt","r+");
$fr=fread($file,filesize("admin\contor.txt"));
$i=$fr;
if(fopen("admin\contor.txt","r+")){
$i=$i+1;}
fwrite($file,"0"); //acesta adauga cate un caracter la fiecare deschidere a paginii, iar, ca sa vad de cate ori s-qa deschis pagina, cu filesize($pagina), aflu. Insa imi trebuie sa vad care e eroarea la primul.
Va multumesc anticipat!
Sus  
AEROStyle

Data înscrierii: 27/Mar/2004
Locație: IT Universe

Trimis: Sâm Oct 09, 2004 11:18 pm    Titlul subiectului:  

Eu cred ca te complici singur.
Un contor folosind fisiere text :
<?php $fh = fopen("contor.txt", "r"); $fr = fread("contor.txt"); echo "Site-ul a fost vizitat de ", $fr, " ori !"; fclose($fh); $fh = fopen("contor.txt", "w"); fwrite($fh, ($fr+1)); fclose($fh); ?>
E cel mai simplu contor bazat pe fisiere text, dupa parerea mea :!:
Sus  
beginner18

Trimis: Mar Oct 12, 2004 8:12 pm    Titlul subiectului:  

aveam si eu asa, cu toate ca nu e chiar asa bun, ca dc intru pe pagina o data, si dau 10 refresh-uri, cica-s 10 vizitatori..oricum, mai am un cod sursa..sper sa ma descurc cu el. merci oricum..imi zici dc-l vrei dupa ce-l fac si eu...merci oricum pt tp pierdut
Sus  
Tudy

Data înscrierii: 22/Sep/2004
Locație: Cluj-Napoca, Romania

Trimis: Joi Noi 04, 2004 4:30 pm    Titlul subiectului:  

AEROStyle, si in contor.txt ce trebuie sa scriu ?

Sau un script pentru contor, fara fisier txt, nu stii sa-mi zici ? Nimeni nu stie ? Merci.
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Vin Noi 26, 2004 11:16 am    Titlul subiectului:  

Cu toate ca nu mai e de actualitate si probabil s-a rezolvat, totusi pastez si eu un cod aici poate mai are cineva nevoie de el :)
an style="color: #000000"><?php $filename = "counter.txt"; $handle = fopen($filename, "r"); $contents = fread($handle, filesize($filename)); fclose($handle); if(!isset($_COOKIE["MyCounterCookie"])){     setcookie("MyCounterCookie", 'visited', time()+(3600*24));     if (is_writable($filename)) {         if (!$handle = fopen($filename, 'w')) {             echo "Cannot open file ($filename)";             exit;            }         $contents = $contents+1;            if (fwrite($handle, $contents) === FALSE) {                echo "Cannot write to file ($filename)";                exit;            }            echo "Success, wrote (" . $contents . ") to file ($filename)";            fclose($handle);     } else {            echo "The file $filename is not writable";     }     echo "rec...<br />"; } else {     echo "not rec...<br />"; } echo "Site-ul a fost vizitat de ", $contents, " ori !"; 
Este bazat pe cokizuri si pe un fisier text counter.txt in care la inceput trebe sa scrii cifra 1 si mai trebe ca serveru` web sa aibe drepturi de scriere asupra fisierului asta (poate chmod 777 counter.txt sau chown apache:apache counter.txt)
Despre setcookie: http://ro2.php.net/manual/ro/function.setcookie.php
Despre fwrite: http://ro2.php.net/manual/ro/function.fwrite.php
Despre fread: http://ro2.php.net/manual/ro/function.fread.php
Sus  
Tudy

Trimis: Vin Noi 26, 2004 3:49 pm    Titlul subiectului:  

Merci.

Apropo, nu imi dai si niste detalii despre cookie-uri ? Ca ... nush exact ce is, la ce se folosesc si ... altele. Merci, :D
Sus  
aurelian

Trimis: Lun Noi 29, 2004 10:39 am    Titlul subiectului:  

Pai vezi linkul despre functia setcookie()
http://ro2.php.net/manual/ro/function.setcookie.php
Sus  
Tudy

Trimis: Lun Noi 29, 2004 6:55 pm    Titlul subiectului:  

Merci ... :)
Sus  
beginner18

Trimis: Mar Noi 30, 2004 5:53 pm    Titlul subiectului: o problema legata de cookie-uri  

nu mai inteleg nimic...intr-un fisier .php pun codul:
setcookie("contorcookie", 'visited', time()+(3600*24)); si imi da eraore de genu asta:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at E:\server\Apache2\htdocs\homedesign\index.php:9) in E:\server\Apache2\htdocs\homedesign\index.php on line 329

altadata imi rula bine! ce naiba are?!!!!
Sus  
beginner18

Trimis: Mar Noi 30, 2004 7:36 pm    Titlul subiectului: probleme peste probleme..  

care este problema? am incercat sa fac ca aurelian un contor si nu iese de-al naibii..chiar si codul lui, cand mergea, cand nu mergea! uitati ce a iesit, si daca ghasiti problema...va rog sa o postati:

<?             $filename = "contor.txt";              $handle = fopen($filename, "r");              $contents = fread($handle, filesize($filename));              fclose($handle);              foreach ($HTTP_COOKIE_VARS as $nume => $valoare);             if($nume != "cookie_fabbydesign"){               if($valoare != "contor"){                 setcookie("cookie_fabbydesign","contor",time()+1);                 $fileopen = fopen($filename, "w");                 $contents=$contents+1;                 fwrite($fileopen,$contents);                 fclose($fileopen);               }             }             echo $contents;                                       ?>
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Noi 30, 2004 9:12 pm    Titlul subiectului:  

Mai cititi si documentatia, baieti, din cand in cand.

Citeste aici http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?p=7654#7654.

Numa' bune.
Sus  
beginner18

Trimis: Mie Dec 01, 2004 1:05 am    Titlul subiectului: mulumesc arond  

insa un raspuns in legatura cu eroarea codului postat imi puteti da?
Sus  
mihnea sim

Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria

Trimis: Mie Dec 01, 2004 7:23 am    Titlul subiectului:  

Vreti neaparat sa scrieti nr de useri in fisier? Nu puteti sa il salvati in baza de date? Oricum, pana va rezlovati problema, puteti sa va faceti aici un cont sau la statistici.ro[/url]
Sus  
beginner18

Trimis: Mie Dec 01, 2004 9:57 pm    Titlul subiectului:  

stiu ca sunt contorizatori..asa sunt si generatoare de site-uri forumuri etc...deci nu mai e nevoie sa fac nimic, insa astea le fac ca sa invat eu...deci, va rog, daca ati gasit buba, va rog sa imi spuneti care e...
Sus  
aurelian

Trimis: Joi Dec 02, 2004 11:12 am    Titlul subiectului:  

Ideea este (daca iti e lene sa citesti ce a scris arond sau sa cauti in forum, sau pe google eroarea ta) ca inainte de setcookie tu nu trebuie sa ai nici un output in browser (adica echo sau taguri html),
deci cel mai bine e ca la inceputul scriptului tau sa pui contorul, apoi sa incepi restul de pagina in mod normal (cu taguri <html> sau orice alt output trimis catre browser)
Este acelasi lucru ca la session_start().

Eu am postat codul ala aici, pentru ca sunt cam uituc si sigur l-as fi pierdut daca il salvam cine stie pe unde la mine pe calculator. Probabil ca o sa mai am si eu nevoie de el :D

Explicatia data de arond in postul http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?p=7654#7654 este mai mult decat suficienta, dar se pare ca nici nu ai dat click pe linkul indicat de el
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2