Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Ce face Joomla? si dece Joomla..?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Joomla, Mambo
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ApologetX

Data înscrierii: 16/Oct/2005
Locație: Timisoara

Trimis: Mie Noi 14, 2007 7:27 pm    Titlul subiectului: Ce face Joomla? si dece Joomla..?  

eu am inceput sa citesc manualul ptr utilizator de pe site-ul lor... dar il vad asa lung.. si cred ca cineva care stie deja ,ma poate lamurii din 2-3 fraze.

ce face mai exact Joomla? de ce as folosii Joomla? si ptr ce? Se pot imbina/combina module de la Joomla in site-ul meu? daca DA care? si cat de free sunt?

Acum am instalat Joomla pe localhost si mi se pare interesant.. dar nu stiu la ce sa-l folosesc.. si cum as putea sa-i modific template-ul :) ,adica sa-l modific stiu (panoul de admin) dar cum sa creez altul?
Sus  
cristi

Data înscrierii: 26/Mai/2002

Trimis: Lun Noi 19, 2007 8:34 pm    Titlul subiectului:  

Joomla este un CMS (Content Management System).
Dupa parerea mea este unul din cele mai reusite. Exista "extensii" - module si componente pentru Joomla free. Le gasesti pe site-ul lor.
Sus  
ApologetX

Data înscrierii: 16/Oct/2005

Trimis: Mar Noi 20, 2007 12:46 pm    Titlul subiectului:  

asa ,merci dar dece l-as folosi? is usor de instalat? are fiecare modul instal sau cum se imbina un modul pe un alt site? ..

apropo: am joomla in eng si romana dar instalate separat, cum as putea sa am ambele limbi instalte si de la un click sa schimb limba in site?
Sus  
Copyright

Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Noi 21, 2007 10:08 am    Titlul subiectului:  

ApologetX a scris: cum as putea sa am ambele limbi instalte si de la un click sa schimb limba in site? Incearca cu Joom!Fish: http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,460/Itemid,35/

Later.
Sus  
CND

Data înscrierii: 16/Apr/2008

Trimis: Mie Apr 23, 2008 6:51 pm    Titlul subiectului: Raspuns  

Nu cred ca exista un alt CMS la fel de bun ca Joomla. Momentan e cel mai bun CMS free.
Sus  
arrasoft

Data înscrierii: 29/Mai/2008

Trimis: Joi Mai 29, 2008 2:48 pm    Titlul subiectului:  

Citat: asa ,merci dar dece l-as folosi? is usor de instalat? are fiecare modul instal sau cum se imbina un modul pe un alt site? ..

Poti face aproape orice tip de site utilizand Joomla.
Se instaleaza online in browser in cativa pasi, trebuie sa ai suport PHP si o baza de date creata.
Codul este in PHP, utilizeaza MySQL ca baza de date si se poate customiza destul de usor.
Exista mii de extensii (componente, module, plugin's), majoritatea sunt gratis si sunt de asemenea usor de customizat.
Toate extensiile sunt sub forma .zip si se instaleaza in cateva secunde in partea de administrare a site-ului.
Google it "lectii joomla" si ai sa gasesti un site cu tutoriale gratis in limba romana.

Bafta.
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Joi Mai 29, 2008 3:34 pm    Titlul subiectului:  

Cand cautam eu job acu cateva luni, o firma maricica (peste 25 angajati) mi-a cerut sa stiu joomla ca sa ma angajeze... ei faceau module pentru joomla in functie de ce le cereau clienti...
Sus  
arrasoft

Data înscrierii: 29/Mai/2008

Trimis: Joi Mai 29, 2008 3:50 pm    Titlul subiectului:  

Da, afara se foloseste la greu pentru site-uri de news si magazine(reviste) online, am observat ca de la o vreme incepe sa se caute si la noi foarte mult.
Foarte multi romani lucreaza pentru afara pe productie de extensii pentru Joomla, eu sunt unul dintre ei, lucrez de 3 ani asa ceva :D
Sus  
eddygman

Data înscrierii: 05/Iul/2008

Trimis: Sâm Iul 05, 2008 10:19 pm    Titlul subiectului: Joomla e super tare  

E usor de folosit- citeste pe webcms.ro sau alte site-uri de profil
Poti face un site relativ mai usor -mai ales daca esi incepator.Miile de linii de cod scrise in php-html-css ,le ai deja facute.Poti instala o multime de extensii si siteul tau sa arate super
Sus  
Birkoff

Trimis: Dum Iul 06, 2008 12:32 am    Titlul subiectului:  

am dat zilele treute peste niste tutoriale in romana despre acest cms poate va sunt de folos http://www.webcms.ro/
Sus  
Birkoff

Trimis: Dum Iul 06, 2008 12:33 am    Titlul subiectului:  

am dat zilele treute peste niste tutoriale in romana despre acest cms poate va sunt de folos http://www.webcms.ro/
Sus  
Florian

Data înscrierii: 16/Iul/2008

Trimis: Mie Iul 16, 2008 7:03 pm    Titlul subiectului:  

Salut, cu minime cunostinte de html (cazul meu) am reusit sa modific un template si sa-l pliez pe cerintele mele. Acum site-ul arata destul de dragut (iar, parerea mea), restul facand Joomla. Habar nu am de php, mysql, java sau mai stiu eu ce alte chestii iar Joomla m-a trecut peste aceste probleme prin simple clicuri.
Intradevar, dupa ce l-am instalat m-am uitat putin stramb la el, dar incet incet s-a rezolvat. Acum este mult mai usor. Si inca nu-l folosesc probabil la adevarata lui capacitate.
In doua cuvinte: E SUPER, si alte doua... E GRATIS.
PS. Dupa ce acumulez vechime pe forum va spun si adresa site-ului, pana atunci va lasa sa muriti de curiozitate :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Joomla, Mambo
Pagina 1 din 1