|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
unicons
Data înscrierii: 07/Dec/2006
|
| Trimis: Mar Noi 13, 2007 12:48 pm Titlul subiectului: Poze neclare pe site de ecommerce |
|
|
Am si eu nevoie de ajutor. Cum pot face ca o poza de pe un site de comert electronic sa arate ok si atunci cand este micsorata?Concret, introduc poza la 350 x 350 pixeli, insa pe site apare in varianta de 110 x 110 pixeli, 200 x 200 si 350 x 350 pixeli. Singura varianta in care poza este clara este la 350x350.
Rezolvarea acestei probleme necesita un soft presupun. Poate cineva sa-mi recomande un soft care sa prelucreze o cantitate mare de poze simultan?(pe un astfel de site sunt in jur de 15k poze....ori nu voi putea lua poza cu poza pentru a o prelucra.
Informativ, site-ul este www.fastcom.ro si acolo gasiti si problema de care va spun. |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Mar Noi 13, 2007 1:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
presupun ca u nu pastrezi proportiile....
uite un script care-l fol eu pt resize la imagine.. o sa te descurci cu o intructiune repetitiva si cu scandir
Cod:
function makejpegthumb($sursa,$nume) //$sursa -imaginea initiala, $nume -imaginea finala
{
$calitate=100; //calitate maxima
$x = 0; // modifica dimensiunile imaginii dupa y (daca vrei dupa x pui y=a)
$y = 150;
$marime = getimagesize("$sursa"); //dimensiunile initiale
$x_initial = $marime[0]; //le separa
$y_initial = $marime[1];
$initial = imageCreateFromJPEG("$sursa"); //incepe
//se calculeaza noile dimensiuni ( astfel incat sa fie proportionale cu cele initiale)
if($x == 0){
$ratio = (float)($y / $y_initial);
$x = $x_initial * $ratio;
}
else if($y == 0){
$ratio = (float)($x / $x_initial);
$y = $y_initial * $ratio;
}
$dupa = imagecreatetruecolor($x, $y);
$target_pic = imagecopyresampled($dupa, $initial, 0, 0, 0, 0, $x, $y, $x_initial, $y_initial);
$sec=imagejpeg($dupa, "$nume.jpg", $calitate);// si ai imaginea $nume.jpg
}
|
|
| Sus |
|
menace_forevermore
Data înscrierii: 07/Aug/2007
|
| Trimis: Joi Ian 03, 2008 3:06 am Titlul subiectului: |
|
|
| imagejpeg() are un parametru de calitate, 100 e maxim.. si pariez ca nici un soft nu va reusi sa scoata mai clar decat daca ai 100 parametru |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Joi Ian 03, 2008 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
| din ce am vazut eu... am folosit acel atribut si l-am si comentat in acet sens... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|