Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Clienti care nu raspund
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Lun Noi 12, 2007 5:36 pm    Titlul subiectului: Clienti care nu raspund  

Vi s-a intamplat si voua sa vina la voi cineva cu un proiect (mail sau telefon) si apoi sa ii raspundeti cu oferta voastra de pret si timp necesar, si sa nu va raspunda "da, hai sa facem proiectul" sau (in special) "nu, mi se pare prea mult, va multumesc pt timpul acordat" ?

Cum sa-i fac sa-mi raspunda cu varianta negativa ?
Sa stiu si eu daca nu e de acord, sa-mi vad de treaba.
Sus  
ADYRS

Data înscrierii: 13/Ian/2005
Locație: Cluj Napoca

Trimis: Lun Noi 12, 2007 10:22 pm    Titlul subiectului:  

poi tu nu pierzi nimic! ca doar termenul se calculeaza din momentul in care semnezi contractul sau ai avansul...
nu?
Sus  
badtiger

Data înscrierii: 03/Noi/2006

Trimis: Lun Noi 12, 2007 10:27 pm    Titlul subiectului:  

asta nu-i nimic.. dar clienti la care sa le zici... uite eu am incredere in posibilitatile mele iti fac site-ul discutam il completez si-mi dai banii la sfarsit, iar la sfarsit sa zica da imi place... dar acum am prb cu banii si ti-i dau mai incolo... si sa primesti banii dupa 1luna chiar 2 ( bineinteles nu le dai site-ul in timpul asta)...
Sus  
Pirahna

Trimis: Lun Noi 12, 2007 10:42 pm    Titlul subiectului:  

nu badtiger, nu ziceam de aia ... deobicei la aia nu primesti banii ...

eu cel putin ma straduiesc sa le rezolv proiectele cat mai repede si cat mai eficient, deci imi fac timp pentru potentiale proiecte.

adica daca vine cineva la mine si ma intreaba cat ar dura si cat ar costa nu stiu ce, eu m-as gandi si la "cum sa strecor eu proiectul asta in timpul meu", deci deja fac calculele si planul.

deci ar fi frumos sa zica "nu domne, nu vrem, mersi" decat sa taca din gura si sa ma faca pe mine sa astept un raspuns aiurea.
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Mar Noi 13, 2007 9:35 am    Titlul subiectului:  

cunosc probelema si, nu numai eu...

cred ca solutia ar fi o discutie cat mai clara astfel incat omul sa inteleaga ca trebuie sa dea un raspuns indiferent daca e pozitiv sau negativ... ceva de genul "indiferent daca acceptati sau nu, va rugam sa ne dati un raspuns pana la data de poimaine" iar tu poimaine iti refaci planurile...

parerea mea e ca asta tine de bun-simt si... nu ai ce sa le faci ;)
Sus  
ADYRS

Trimis: Mar Noi 13, 2007 10:31 am    Titlul subiectului:  

asa o fi, dar eu pana nu am un contract semnat nu fac nimic.
poate omu asteapta mai multe variante si multi intarzie sa i le ofere.
am intalnit si oameni de astia...asteptam mai multe oferte dar dupa o luna tot la mine a apelat.

Succese!
Sus  
ebogdan

Data înscrierii: 27/Iul/2006

Trimis: Mar Noi 13, 2007 10:52 am    Titlul subiectului:  

Si eu am patit de cateva ori chestii de genul asta. De obicei nu ma agit deloc la faza asta.

Dar unul in special m-a enervat rau de tot, si i-am facut o faza misto: dupa ce n-a zis nimic vreo 5 luni de zile, s-a intors la mine cu coada intre picioare, ca facuse cu altcineva si a dat "buleala" mare de tot. M-a intrebat cat ar costa sa repar codul, si cum era cam varza totul i-am zis ca trebuie refacut de la 0. Cand m-a intrebat de pret daca ramane acelasi, i-am zis un pret cu fix 50% mai mare decat ii zisesem initial. L-a apucat transpiratia, si cand m-a intrebat de ce i-am zis "Pai oferta de acum 5 luni nu mai e valabila, imi pare rau". Pana la urma a vrut asa, spre surprinderea mea.
Sus  
ADYRS

Trimis: Mie Noi 14, 2007 12:47 am    Titlul subiectului:  

bravo! o solutie super tare!
si eu procedam la fel...dar poate lasam la 40% :P
Sus  
Pirahna

Trimis: Mie Noi 14, 2007 1:00 am    Titlul subiectului:  

ADYRS a scris: bravo! o solutie super tare!
si eu procedam la fel...dar poate lasam la 40% :P

Uite eu am trimis acum 2 zile un mail pentru un proiect de 3200 de dolari si din nou nu am primit un "yeah, go" sau "no thanks".
Nu stau bine cu rabdarea, mai ales cand e vorba de sume mari (de care am nevoie, ca nu sunt fiu de milionar) si de timp lung de lucru (adica daca iau zilele astea un proiect de 500 de euro care necesita multa munca, nu o sa-mi permit sa ma tin si de deadline-ul celui de 3200).

Ar trebui sa-mi fac un robot care sa trimita un mail cu pretul ca sa nu-mi mai fac eu draci ca stau sa scriu mailuri pentru fiecare.
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Mie Noi 14, 2007 3:17 am    Titlul subiectului:  

Exact din cauza asta orice oferta are termen de valabilitate. data viitoare n-ai decat ca impreuna cu pretul sa le dai si un termen pana cand astepti raspunsul. Daca te contacteaza dupa, le poti explica alti termeni si alt pret functie de timpul diponibil.

Toata lumea trebuie sa manance in timp ce asteapta un raspuns.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1