| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
MLSanucean
Data înscrierii: 27/Mai/2005
|
| Trimis: Sâm Noi 10, 2007 9:18 pm Titlul subiectului: Programator PHP, AJUTOR pentru un proiect personal |
|
|
Am început un program interesant (cu care sper cândva să pot face și bani).
O aplicație PHP, formulare PDF, cu o baza de date PostgeSQL, JavaScript pentru validari si ceva AJAX.
Am lucrat puțin la el, dar deoarece mai am si alt job destul de solicitant (si familie) doresc ajutor (binențeles contra cost).
Încerc să maresc puțin viteza dezvoltarii (in ritmul meu cred ca va dura 2 - 3 ani).
Cred ca pana la final voi avea nevoie de 30-50 pagini de cod.
Deoarece vreau să am controlul întregului proiect, doresc doar un preț pe pagina (aprox. 50-100 linii de cod).
Ca să fie interesant mă angajez că dacă semnez un contract acesta va fi pe minim 1/3 din proiect si plătesc în jur de 300-500 euro. (tot proiectul 1.500 euro) - în funcție de ofertele primite.
Vreau contracte legale (notar) și clauze de confidențialitate și neconcurență (în caz contrar dacă încep proiectul, dezvoltatorul dupa ce va cunoaște proiectul si va avea o copie după cod va putea foarte ușor să-mi facă concurență). Sunt de acord sa platesc fără chitanță fiscală, putem negocia și un avans.
Nu vor fi termene imposibile (cred ca 1 săptămâna per pagină e rezonabil), dar doresc seriozitate și rigurozitate.
Eventual consultanți pentru securitate și grafică, dar asta poate mai spre sfârșitul proiectului (când vor avea ce îmbunătăți și testa) și eu voi fi convins de potențialul proiectului.
Nu am un caiet de sarcini (cred că numai caietul de mi-ar lua 1 an în ritmul meu).
Daca se ofera cineva vă rog mail la: MLSanucean at hotmail dot com. |
|
| Sus |
|
gabysolomon
Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau
|
| Trimis: Sâm Noi 10, 2007 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
zic eu ca ar fi util sa ne spui si urmatoarele :
- nivel de cunostiinte in fiecare domeniu pe care le ceri de la ofertanti
- numar de ore/zi pe care crezi ca le-ar implica proiectul
- durata aprox. a proiectului
si acum un pic de comentariu daca imi este permis :
mie sincer mi se pare un pic aberant caculul pentru plata unui coder in numar de linii/pagini de cod. Din cate stiu a mai fost o discutie de genul pe forum aici, dar nu am timp acum sa o caut si sa iti dau un link ( cauta pret linie de cod )
Eu sunt de parere ca una din diferente dintre un coder bun si unul f. bun e in diferenta de numar de linii scrise pentru acelasi lucru ( in minus pentru cel f bun ). Dar asta cred eu, si ma pot insela ca orice muritor de rand. |
|
| Sus |
|
badtiger
Data înscrierii: 03/Noi/2006
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 12:31 am Titlul subiectului: |
|
|
gabysolomon a scris: Eu sunt de parere ca una din diferente dintre un coder bun si unul f. bun e in diferenta de numar de linii scrise pentru acelasi lucru ( in minus pentru cel f bun ). Dar asta cred eu, si ma pot insela ca orice muritor de rand.
cu treaba asta de inseli..nu-mi vine in minte un exemplu prea concludent... dar de multe ori cateva linii in plus de cod te scapa de alte multe probari a unei variabile sa zic asa... |
|
| Sus |
|
MLSanucean
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 2:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Incerc niste răspunsuri:
La cunoștințe/experiență cred că contează doar PHP. Configurarea si legatura cu baza de date cred ca va fi mai mult treaba mea. Cine a lucrat serios PHP deși probabilistic a utilizat mai mult împreună cu MySQL are noțiunile privind accesul la baza de date si diferențele de nuanță nu cred să fie greu de înțeles. La fel JavaScript, lucreaza cineva PHP fără să utilizeze/adapteze mini scripturi java. Da întradevăr poate să mai existe și puriști. În schimb AJAX-ul este tot JavaScript, poate mai avansat și mai greu de înțeles (trebuie să cunoști foarte bine JavaScript).
Pentru pdf, vom utiliza o biblioteca tot in PHP (asta cred că va trebui să o învețe - dacă nu a făcut-o până acum).
Având în vedere că nu mă grăbesc foarte tare, sunt un perfectionist și nu sunt concentrat doar pe acest proiect cred ca 9 luni pentru întreg proiectul este un orizont realist.
Repet, cred ca media va fi de o pagină pe săptămână - ce include și vreo două zile pentru testări, ajustări, eventual 1 reproiectare integrală (plătită).
Eventual paginile de formulare pdf, vor trebui terminate 2 într-o săptămână (inclusiv legarea la sursa de date) - nu am ce inventa specificații.
Si mie mi se pare aberantă, dar deoarece trăim în România m-am obișnuit să suflu și în iaurt.
Te rog să-mi propui altă variantă viabilă - Dar nu ceva de genul: angajez un programator/sau firmă, îi fac contract îi plătesc un avans, după trei luni primesc un program care seamănă cu ce am vrut (mai ales ca acum "teoretic" nici nu stiu ce vreau - nu am un caiet de sarcini), intre timp - am plătit 75% din suma negociată, acesta mai întârzie 6 luni cu testările și ajustările (că doar a prins un contract gras si nu era prost să-l piardă doar pentru a lucra la mofturile mele). Eventual la final ne certăm și mă costă de două ori valoarea proiectului în instanță. Si ca să se răzbune lansează împreună cu prietenii (colegii de firmă) un produs identic.
Dacă lucram cu cineva din occident, unde justiția este corectă si eficientă, nu m-ar fi interesat nici dacă firma/proiectantul este serios. As trece in contract penalitati foarte mari si dacă contractorul nu-si face treaba aș cere de la asiguratorul acestuia sume care depășesc (la limită) potențialul aplicației (binențeles inclusiv onorariul avocatului meu). |
|
| Sus |
|
MLSanucean
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 2:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Si nici nu sunt firmă cu personalitate juridică să-l angajez, și să stau în spatele lui să nu stea toată ziua pe chat cu prietenii.
Sau contractor de stat să nu mă intereseze nici valoarea contractului, nici ce rezultă la final (sau când). |
|
| Sus |
|
gabysolomon
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
badtiger a scris:
cu treaba asta de inseli..nu-mi vine in minte un exemplu prea concludent... dar de multe ori cateva linii in plus de cod te scapa de alte multe probari a unei variabile sa zic asa...
Deci adaugi 2-3 lini undeva ... ca sa nu mai adaugi alte 20 de linii de probare de variabila mai incolo .... per total tot la vorba mea ajungi :D
E adevarat ca uneori mai multe linii de cod sunt necesare ( ex utilizare OOP ) dar si alea te salveaza uneori mai incolo de a rescrie unele lucruri. |
|
| Sus |
|
badtiger
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 3:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
gabysolomon a scris: badtiger a scris:
cu treaba asta de inseli..nu-mi vine in minte un exemplu prea concludent... dar de multe ori cateva linii in plus de cod te scapa de alte multe probari a unei variabile sa zic asa...
Deci adaugi 2-3 lini undeva ... ca sa nu mai adaugi alte 20 de linii de probare de variabila mai incolo .... per total tot la vorba mea ajungi :D
E adevarat ca uneori mai multe linii de cod sunt necesare ( ex utilizare OOP ) dar si alea te salveaza uneori mai incolo de a rescrie unele lucruri.
uite un ex... toti divizorii lui 7 pana la 100000
exemplu cu mai putin scris... care merge mai incet decat
Cod:
<?php
$i=10;//incepand de la
$max=1000; //pana la
while ($i++<$max)
if (($i)%7==0)
echo $i."<br />";
?>
salut
<?php
acest exemplu cu putin mai mult cod
Cod:
<?php
$i=10;//incepand de la
$max=1000; //pana la
$aux=a%7;
if ($aux)
$i=$i+7-$aux;
while ($i<$max)
{
echo $i."<br />";
$i=$i+7;
}
?>
puteam sa dau exemple mai barosane... dar nu vedeam rostul sa scriu scripturi care nu aduc beneficii... :P |
|
| Sus |
|
gabysolomon
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
desi poate o sa fiu injurat pentru offtopic uite si o varianta pentru divizori si mai scurta
Cod:
<?php
$i=10;//incepand de la
$max=1000; //pana la
for ($i=$i+7-fmod($i,7),$i<$max,$i+=7){
echo $i."<br />";
}
?>
si ca observatie la prima varianta ai uitat 2 randuri cu paranteze :) |
|
| Sus |
|
badtiger
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 5:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce-i drept suntem putin offtopic adminul o sa fie baiat de gashca si o sa mute bucata off
1) n-am uitat randuri de paranteze ... pt ca o singura instructiune in while nu necesita paranteze oblig... dak la asta te referi...
2) functia ta este mai inceata ca a mea deoarcere calculeaza 7-fmod($i,7) pt fiecare inncrementare http://reinholdweber.com/?p=3 |
|
| Sus |
|
gabysolomon
|
| Trimis: Dum Noi 11, 2007 6:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
da .. corect ... :oops:
-mutam $i afara si tot e mai scurt codul :) mai ales daca scot parantezele
- eu pun la orice paranteze pentru aspect, si usurinta in a citi codul. Daca nu pun paranteze ... le pun pe acelasi rand (conditia si instructiunea) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|