| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
amistad
Data înscrierii: 07/Feb/2007
Locație: Galați
|
| Trimis: Lun Noi 05, 2007 7:24 pm Titlul subiectului: De la MySQL 3.23 la MySQL 5 |
|
|
Cum pot exporta datele dintr-o baza de date Mysql 3.23 intr-o baza de date MySQL 5 astfel incit sa imi ramana diacriticile valabile, in cimpurile care au texte in limba romana si cu diacritice, evident.
Tin sa mentionez ca datele din baza de date MySQL 3.23 sint alcatuite din cea mai mare parte din text in limba romana cu DIACRITICE. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Lun Noi 05, 2007 9:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
| inainte de a da export pune collation latin2-general iar baza cea noua [mysql 5] sa aiba acelasi collation... poate merge... sau poate nu... |
|
| Sus |
|
vital.soft
Data înscrierii: 01/Noi/2007
|
| Trimis: Mar Noi 06, 2007 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca noua baza de date se va rezuma doar la romana, atunci poti sa pastrezi collation acelasi, dar daca in continut sunt caractere specifice pentru mai multe limbi, atunci sfatul meu este sa folosesti utf8. Ocupa un pic mai mult spatiu, dar spatiul in zilele noastre nu mai este o problema. Astfel nu mai ai dureri cu caracterele pe viitor. Daca folosesti utf8, atunci s-ar putea sa fie necesar sa introduci in fisierul .htaccess aceasta instructiune:
AddDefaultCharset UTF-8
Daca va merge sau nu mai depinde si de marimea bazei de date initiale. phpMyAdmin-ul are niste limite destul de mici la import. De aceea mi-am si dezvoltat propria solutie pentru backup/restore baze de date MySQL. |
|
| Sus |
|
ebogdan
Data înscrierii: 27/Iul/2006
|
| Trimis: Mie Noi 07, 2007 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cred ca ar trebui intai sa zici ce charset folosesti... Si cum vrei sa faci mutarea asta. Dump de pe un server si apoi import pe altul? Sau este pe local si pur si simplu instalezi peste ? Sau cum ? |
|
| Sus |
|
amistad
Data înscrierii: 07/Feb/2007
Locație: Galați
|
| Trimis: Mie Noi 07, 2007 3:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vin cu citeva rectificari:
1. character set este latin1 pe serverul cu MySQL 3.23.
2. Vreau sa mut de pe un server cu MySQL 3.23 pe UN ALT server care are MySQL 5
3. Mementan inca nu am reusit, dar atunci cind voi reusi, ptr ca sper si trebuie sa fac treaba sta, va voi anunta cum am facut
4. Astept in continuare sugestii, Multumesc pentru cei care mi-au acordat timp si cunostinte |
|
| Sus |
|
ebogdan
Data înscrierii: 27/Iul/2006
|
| Trimis: Mie Noi 07, 2007 3:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai foloseste MySQLDump cel mai bine, daca ai acces la consola. Apoi importa datele intrand in consola MySQL pe cel cu 5.0 si dai acolo source x.sql sau cum numesti tu fisierul. Va pastra baza de date in mod identic.
Eventual mai tarziu daca ai nevoie de UTF8 pur si simplu iei fiecare coloana la mana si schimbi charsetul. Sau daca ai nevoie acum de UTF8 modifici dump-ul (care este in format text), dar asta e un pic mai complicat. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|