Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Trimitere e-mail din PHP
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Noi 02, 2007 4:50 pm    Titlul subiectului:  

pai si serverul de mail unde e ?
ca in fond ala e responsabil de tot.
Sus  
saitek

Data înscrierii: 23/Sep/2007

Trimis: Vin Noi 02, 2007 9:08 pm    Titlul subiectului:  

Uitate in logs vezi ce iti raspunde Yahoo..
Sus  
vital.soft

Data înscrierii: 01/Noi/2007

Trimis: Dum Noi 04, 2007 4:59 pm    Titlul subiectului:  

Nu am acces la log-urile serverului de e-mail. Cum as putea avea acces la altceva decat logurile htt[p]?

Pirahna, atat cat inteleg eu, serverul de e-mail ar fi universulcartii[.]ro, asa cum rezulta din secventa de mai jos:
universulcartii[.]ro 1 MX preference: 0
exchange: universulcartii[.]ro 14400s

Probabil ca ar fi trebuit sa fie mail[.]universulcartii[.]ro. Ar putea sa fie aici o problema?

Din cate am vazut insa din header-ul din e-mail, serverul real de e-mail folosit la transmiterea mesajelor este de fapt matrix[.]mxhost[.]ro. "Si care este problema?", veti spune. Pai cei de la mxhost au in zona DNS o inregistrare de tip SPF, care arata nici mai mult, nici mai putin astfel:

mxhost[.]ro 1 TXT v=spf1 14400s

Iar acum, intrebarea mea este: "Cum este interpretata aceasta inregistrare, tinand cont ca dupa `v=spf1` nu mai exista nimic?"
Sus  
adix

Data înscrierii: 02/Oct/2007

Trimis: Lun Noi 05, 2007 9:58 pm    Titlul subiectului:  

Aceeasi problema am avut-o si eu.
E de la serverul de mail, nu e de la script.
De pe serverul firmei mergea, de pe serverul clientului nu mergea.
Asta e cand ai hosting de la fantome cu suport tehnic varza.
Sus  
vital.soft

Trimis: Mar Noi 06, 2007 1:12 pm    Titlul subiectului:  

Am adaugat o inregistrare SPF valida in zona DNS a domeniului. Si cand zic valida inseamna ca acea inregistrare a fost evaluta cu 'Pass' la trimiterea unui e-mail de testare catre o adresa de e-mail care iti returneaza un raport in acest sens. Nu m-a ajutat insa.

Atunci am hotarat sa fac un alt test. Am trimis acelasi mesaj succesiv prin 3 servere SMTP diferite. Rezultatul a fost ca prin 2 servere mesajul a ajuns la Yahoo, iar prin unul - Nu.

Se poate trage de aici concluzia ca serverul de e-mail prin care mesajul nu a ajuns la destinatie are IP-ul in lista neagra la Yahoo? Eu cred ca DA.
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mar Noi 06, 2007 3:20 pm    Titlul subiectului:  

Probabil un cineva (sau mai multi cineva) a folosit la un moment dat un domeniu hostat pe mxhost ca sa faca un spam jegos pe multe adrese de yahoo, fapt ce a atras dupa sine autosesizarea yahoo-ului si introducerea lui matrix.mxhost.ro (care zici ca apare ca sender real in header) in blacklist. Vestea proasta e ca nu prea cred sa ai ce ii face :(...
Sus  
vital.soft

Trimis: Mar Noi 06, 2007 4:02 pm    Titlul subiectului:  

I-am scris adminului un e-mail si l-am rugat sa configureze o alta statie, cu alt IP, care sa gazduiasca serverul de e-mail. Daca imi raspund pozitiv la solicitare si se rezolva problema, atunci cele 3 domenii vor ramane in continuare la mxhost. In afara de aceasta problema nu as putea sa ma plang de serviciile lor. Sunt destul de prompti la solicitari, au preturi destul de bune (care de altfel ma intereseaza mai putin, atata timp cat sunt platite de clientii mei!!!), serverul nu are caderi, iar daca are - nu dureaza mai mult de 1 minut. Dar daca raspunsul va fi negativ, atunci unica solutie este sa mut magazinele virtuale pe un server unde stiu in mod sigur ca nu am probleme de acest gen.

Sigur ar mai fi o solutie. Sa sape in interiorul site-ului Yahoo pana gasesc un formular de plangeri si sa le faca o solicitare celor de la Yahoo sa albeasca IP-ul serverului e-mail. O solutie care poate sa dureze!!! Si nici nu ai vreo garantie ca se rezolva.

Oricum am facut o investigatie pe Internet pentru a vedea daca serverul lor e-mail se afla in vreo lista neagra. Raportul pe care l-am obtinut de pe dnsstuff.com arata ca nu se afla in nici o lista neagra. Deci problema este doar intre ei, pe de o parte, si Yahoo, pe de alta parte.

Si nici nu as vrea sa fiu foarte dur cu ei. Este vorba de shared hosting doar. Au avut un individ care a facut spam si oalele se sparg acum in capul lor.

Bine! nici de asteptat nu pot la infinit. Clientul meu are acolo niste magazine virtuale care trebuie sa aduca bani, nu simpli vizitatori!!!

======================

S-a rezolvat pana la urma.

I-am rugat pe cei de la mxhost.ro sa-mi creeze un cont pe un alt server SMTP de-al lor. Ceea ce au si facut. Am trimis mesajele prin acest cont nou si de data aceasta au ajuns fara probleme si in conturile de e-mail de la Yahoo.

Solutia era destul de simpla si mi-i ciuda ca a trebuit sa pierd vreo 3 trei zile pe o pista gresita incercand sa rezolv problema prin generarea unei inregistrari SPF in zona DNS a domeniilor.

Subiect INCHIS. Multumesc tuturor pentru comentarii si sugestii.

God bless you all!!!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2