Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Professional Gamers League FIFA
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Oferta/Cerere proiecte
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
FIFA PGL

Data înscrierii: 06/Sep/2005

Trimis: Mar Sep 06, 2005 3:11 pm    Titlul subiectului: Professional Gamers League FIFA  

nevermind
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Sep 16, 2005 10:28 am    Titlul subiectului:  

www.ligagg.lx.ro
Sus  
Dodo

Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta

Trimis: Lun Dec 10, 2007 9:32 pm    Titlul subiectului:  

Dupa ce discut cu el toate detaliile sitului si stabilim sa vin eu cu propunerile de design + o descriere a sitului asa cum urmeaza sa-l implementez + o estimare de timp/pret imi vine cu o poveste cum ca a avut probleme si desi urma sa semnam contract pentru proiectul asta, nu e dispus sa dea nici un ban inainte de finalizarea proiectului.

Pe scurt, unul din clientii de care ne chinuim cu totii sa scapam, client care probabil crede ca suntem cu totii retardati si se asteapta sa inghitim o poveste ieftina si sa lucram pe gratis.

Am facut un pustiu de bine si am inchis topicul.

Propun o regula noua pentru ofertele de proiecte:
Clientul trebuie sa specifice daca e dispus sa plateasca avans + restul de bani in rate sau vrea doar sa-si incerce norocul la jecmanit.

Later edit: La cererea lui piry am redeschis topicul.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Lun Dec 10, 2007 9:58 pm    Titlul subiectului:  

Asa, am cateva scurte intrebari :

- in cat timp aveti nevoie de aplicatia respectiva ?
- am inteles ca e vorba de un design prietenos si o parte de programare care sa calculeze automat clasamentele, punctajele si profile pentru fiecare jucator / echipa. In afara de asta ce mai aveti nevoie ? Banuiesc ca o interfata de admin pentru managementul tuturor acestor date e necesar, probabil si un modul de newsletter. Toate acestea trebuie mentionate pentru a evita intarzieri sau ulterioare modificari (care inseamna sa refac o munca pe care puteam sa o fac o singura data).
- idei pentru design ?

Daca nu vreti sa adaugati aici aceste detalii, puteti sa-mi trimiteti un email pe office arond piry punct net.

Mersi frumos.
Sus  
FIFA PGL

Trimis: Lun Dec 10, 2007 10:35 pm    Titlul subiectului:  

Citat:

o sa am grija ca nici un programator de pe phpromania sa nu-ti ia proiectul

multumesc. Topicul se poate inchide
Sus  
oceans

Data înscrierii: 13/Noi/2007
Locație: qosmio

Trimis: Lun Dec 10, 2007 11:36 pm    Titlul subiectului:  

FIFA PGL a scris: Citat: o sa am grija ca nici un programator de pe phpromania sa nu-ti ia proiectul

WHAT ? Nu sunt curios de fel insa acum roade in mine o curiozitate cine ti-a zis asta ? 8O Penibil.
Sus  
Dodo

Trimis: Mar Dec 11, 2007 7:46 am    Titlul subiectului:  

Era o alternativa la varianta lui de plata la sfarsit pe care i-am propus-o ca sa inteleaga ce absurditate imi cere.

"Dorin Avasiloaei (12/10/2007 8:54:10 PM): facem altfel
Dorin Avasiloaei (12/10/2007 8:54:35 PM): noi implementam situl asa cum l-am discutat
Dorin Avasiloaei (12/10/2007 8:54:43 PM): nu semnam nici un contract si nu luam nici un ban
Dorin Avasiloaei (12/10/2007 8:55:54 PM): cand terminam situl ai 2 optiuni 1. semnam contract de vanzare-cumparare pentru scriptul pe care o sa-l avem si-l primesti dupa ce ne dai banii 2. ne folosim noi de el si o sa am grija ca nici un programator de pe phpromania sa nu-ti ia proiectul"

Ideea era "nu-mi platesti mie proiectul nu ti-l face nimeni altcineva pentru ca o sa afle povestea asta", dar m-am obisnuit deja cu oamenii ca el care interpreteaza faptele ca sa aiba ei dreptate.

Cat despre "nevermind", se pare ca omul si-a dat seama ca nu poate primi nimic moka asa ca a lasat-o balta.
Sus  
UnTip

Data înscrierii: 03/Mai/2007

Trimis: Mar Dec 11, 2007 9:24 am    Titlul subiectului:  

astia-s oameni care habar n-au cu ce se mananca programarea si ce implica
Sus  
FIFA PGL

Trimis: Mar Dec 11, 2007 9:58 am    Titlul subiectului:  

Ce zici tu cu poveste fumata - sa sti ca este adevarata - de 2 ori s-a intamplat - odata avansul dat si nu s-a facut absolut nimic la proiect, iar altadata - proiect aproape de final si schimbat pretul in unul astronomic la sfarsit. Nu va acuz pentru ca nu stiu daca respectivii fac parte din comunitatea asta. Insa s-a intamplat!

Apoi, de ce nu spui ca am fost de acord pana la urma cu modalitatea de plata in rate pe parcursul proiectului? dar ca ai zis ca nu mai vrei sa lucram din cauza ca am avut discutia la inceput?

In fine, dupa ce discut cu omul si ajungem la eventualele diferente de opinie - in nici un caz ca nu ma asteptam sa gasesc asa ceva pe forum. Mai precis balacareala asta. Ok, nu ne-am inteles - asta e.

Pur si simplu am intrat sa vad daca a mai postat cineva pe subiect, si vad ca adresa mea de mail din primu post este stearsa, un post ulterior unde imi lasaseam ID-ul de mess pentru contact, la fel - disparut, si sa nu mai vorbesc de topic, care era inchis sau de postul lui Dodo la adresa mea. Dupa mine asta cam suna a ceva de genu - ori il fac eu, ori nimeni ...

Oricum nu o sa mai postez aici pentru ca mi se pare o tiganeala ieftina, si se pare ca Dodo si-a atins scopul. Sa nu mai zic ca toti o sa ii tineti partea lui pentru ca probabil il cunoasteti, fiind dupa cate se pare un membru vechi al forumului, fata de cele 2 posturi ale mele.

Ca un sfat pentru voi, as spune sa fiti mai rabdatori la discutiile cu clientii, sa le explicati mai clar ce si cum, pentru ca pana la urma poate voi aveti cate un contact pe saptamana cu un client, in schimb insa - el contacteaza un developer poate odata la 2/3 ani in cel mai des caz...

PS: Da, nu ma pricep la programare. De aceea nici nu am comentat asupra pretului cerut.

bye
Sus  
Pirahna

Trimis: Mar Dec 11, 2007 11:22 am    Titlul subiectului:  

Mie tot nu mi-ai raspuns la intrebari.
Sus  
Dodo

Trimis: Mar Dec 11, 2007 11:58 am    Titlul subiectului:  

Ca sa nu ramana loc pentru interpretare o sa lamuresc eu problema.
Am refuzat proiectul pentru ca imi plac clientii seriosi care nu-mi complica viata inutil. Ce-l face pe el un client neserios ? Faptul ca se tiganeste cu mine la bani inca de pe acum. Daca acum si-a permis sa-mi vina cu povestea asta n-am nici un motiv sa cred ca pe viitor nu se va tigani cu mine la functii pe care nu le-am discutat dar peste noapte s-a trezit ca le vrea implementate si tot felul de prostii.

Motivul pentru care am refuzat proiectul este strict pentru ca nu-mi place sa-mi complic viata inutil pentru niste amarati de bani.

Motivul pentru care am postat este faptul ca toti programatorii de aici se feresc de astfel de oameni si e datoria mea de moderator sa rezolv conflictele de pe forum.

Motivul pentru care am inchis topicul e faptul ca nu vroiam astfel de comentarii la mesajul pe care l-am lasat.

Motivul pentru care am sters postul cu id-ul de messenger si am sters adresa de e-mail din primul post este faptul ca nu vroiam ca juniorii de aici care nu au portofoliu si sunt in stare sa accepte orice proiect in orice conditii sa-l caute stiind ca programatorii seriosi nu s-ar obosi sa faca asta deci proiectul e al lor.
Sus  
Pirahna

Trimis: Mar Dec 11, 2007 12:04 pm    Titlul subiectului:  

Si eu m-am plans de aceste modificari ... dar am gasit si o solutie (pe un topic legat de asta de aici) ... si anume solutiile legale.

Contracte pot sa fac, avocata am, fiecare modificare se negociaza si taxeaza, fiecare intarziere cu plata se penalizeaza (cu un procent din suma totala / zi).

Asa e corect, asa sunt afacerile, si pana la urma asa sunt si clientii ca majoritatea incearca sa scape cu cat mai mult cod pentru cat mai putini bani.

In fine, astept un mail de la PGL sa vedem care-i treaba.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Oferta/Cerere proiecte
Pagina 1 din 1