|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Mie Sep 12, 2007 9:39 am Titlul subiectului: SESSION vs COCKIE in e-shop |
|
|
Cat de benefic este un e-shop bazat in totalitate pe cockie.
Care sunt avantajele si dezavantajele folosirii cockie-urilor in asa ceva (ma refer in totalitate, cosul ... tot)...
Aici e vorba de un SESSION vs COCKIE.
Daca se poate sa prezentati avantaje si dezavantaje. Si daca tot suntem la stabilirea unui server cat mai bun, e benefic ca htdocs-ul sa fie pe un server iar serverul SQL pe alt server.
Daca se poate cat mai multe pareri..
Treaba sta in felul urmator: un e-shop sa fie mutat pe doua servere iar SQL-ul pe un altul separat, iar eliminarea sesiunilor (fiind pe 2 servere nu prea mai pot folosi sesiunile) sa ma duca la folosirea cockie-urilor...
Cat de benefic, ce avantaje/dezavantaje pot avea cockie-urile in acest tip de script si ce avantaje/dezavantaje sunt pentru SESSION. |
|
| Sus |
|
kyron
Data înscrierii: 16/Sep/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Sep 12, 2007 10:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Poti folosi sesiuni chiar daca e pe 2 servere. Citeste aici:
http://www.decodephp.com/2006/11/16/php-sessions-across-subdomains-the-multiple-servers-issue/
http://www.zend.com/zend/spotlight/code-gallery-wade8.php
Eu iti recomand sesiuni. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Sep 12, 2007 10:22 am Titlul subiectului: Sesiuni all the way |
|
|
Si eu folosesc exclusiv sesiuni. Cookie (asa se scrie btw) nu le consider suficient de sigure (se poate fura fisierul de exemplu, au fost cazuri cu gmail-ul care avea un bug de securitate, se putea fura cookie-ul creat la bifarea casutei alea cu 'do not ask for my password for 2 weeks' si intrai in mail-ul altuia).
Daca server-ul web e separat de cel mysql nu ai problema cu sesiunea, pentru ca aceasta tine de domeniu. Tot ce trebuie facut este sa setezi mysql-ul sa permita conexiuni de pe ip-ul server-ului web (de regula cand ambele servicii ruleaza de pe acelasi server mysql este setat sa permita doar conexiuni de pe localhost). Daca il setezi asa nu ar trebui sa ai nici o problema. Va trebui sa folosesti cookie-uri doar daca integrezi si un 'remember this user' sau daca vrei shopping cart fara logare. Atunci informatiile astea va trebui sa le tii in cookie (adica client-side).
Spor la lucru. |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Mie Sep 12, 2007 10:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Servere HTTP sunt 2.... inca un al 3 lea care face verificare care e mai incarcat si transfera utilizatorul pe cel care e mai putin "bizi"... si asa dispare faza cu sesiunea ca utilizatorul poate fi transferat si de la o pagina la alta pe celalalt server. Aici apare problema... E ca si cum e mutat de pe un site pe altul.. si atunci nu mai e valabila sesiunea.
PS: Vreau, daca se poate, si cateva exemple de avantaje si dezavantaje.
PS: si e benefic un server SQL aflat pe un alt comp fata de cel al hostingului decat un server SQL aflat pe acelasi server ca cel al hostingului (PS: consider ca aici apar probleme si de viteza... poate nesemnificativ, dar la un e-commerce ce ajunge si la aproape 10.000 de utilizatori unici pe zi (cam atat a fost recordul - zice trafic.ro - , dar de ce STOP HERE? :P ) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|