Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

indexare php || html sau pagina generata || codul din .php?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
amnine

Data înscrierii: 19/Sep/2007
Locație: Cluj Napoca

Trimis: Mie Sep 19, 2007 1:25 pm    Titlul subiectului: indexare php || html sau pagina generata || codul din .php?  

Buna ziua!Am o mica intrebare(am tot citit pe forum, dar n-am gasit raspunsul ) : am un site alcatuit din fisiere .php cu diferite nume, de exemplu pt diferite categorii de produse. Am pe langa fisierele astea 1 fisier .php in care sunt definite cateva functii, care practic realizeaza continutul fisierelor html cand utilizatorul merge pe linkul respectiv. In celalalte fisiere .php sunt vreo 5-6 randuri cu include() fisierul cu functii si invocarea functiilor.
Intrebarea mea e: google-ul indexeaza pagina generata (cu cod html) sau fisierele astea .php din director?
Sus  
Cosmin Chiru

Data înscrierii: 19/Apr/2007

Trimis: Mie Sep 19, 2007 2:11 pm    Titlul subiectului:  

Din cate am inteles eu codul HTML este generat de catre anumite fisiere PHP, dar extensia finala este tot PHP. Am inteles bine? Google-ul va indexa pagina PHP cu codul HTML.
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mie Sep 19, 2007 2:30 pm    Titlul subiectului:  

Nu-ti fa griji. Indiferent cum este generata pagina, ca e html pur, ca e php, asp etc., nu conteaza. Practic crawler-ele motoarelor de cautare sunt niste clienti de web care deschid pagina, analizeaza codul sursa si il indexeaza. Chiar daca pagina ta e generata dinamic din php, output-ul tau va fi tot un cod html, indiferent cate include-uri si apeluri de functii ai acolo. Singurele chestii care nu le plac la motoarele de cautare sunt flash-urile (mai putin neplacute) si continutul generat broser-side (de exemplu cu javascript - document.write).

Sporuri.
Sus  
amnine

Trimis: Mie Sep 19, 2007 2:56 pm    Titlul subiectului:  

Deci crawler-ul "vede" codul Html ce vad si eu cand accesez site-ul si dau 1 "Source..." , right?
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Sep 19, 2007 3:01 pm    Titlul subiectului:  

right
Sus  
amnine

Trimis: Mie Sep 19, 2007 3:04 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc frumos pt raspunsurile date si pt timpul acordat!Am inteles. :D :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Pagina 1 din 1