Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Problema bounce email
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nightm

Data înscrierii: 16/Dec/2003
Locație: Iasi

Trimis: Mar Oct 09, 2007 7:57 pm    Titlul subiectului: Problema bounce email  

Salutare.

Am facut un script php care trimite mail la o lista de persoane si vreau ca bounce-ul sa fie parsat si in functie de eroare sa scot userul din baza de date. Clasa de bounce am, dar nu am mai lucrat cu aplicatii de mail avansate pana acum si nu stiu cum sa fac ca serverul de mail sa-mi trimita bounce-ul catre scriptul meu php.

Mi-am creat pe server un email account numai pt a trimite mailuri la lista de useri si acolo voi primi bounce-ul. Pe server am Plesk si el foloseste Qmail. Intrebarea ar fi cum fac ca Qmail sa trimita bounce-ul la scriptul meu de php ?

Am cautat pe net si am gasit in multe locuri intrebarea asta dar din pacate nicaieri nu am gasit si raspuns. Multumesc anticipat.
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Oct 09, 2007 8:22 pm    Titlul subiectului:  

E ceva mai complicat sa faci qmailul sa execute php-ul tau (si doar pentru ca, din cate zici, nu ai acces la acea masina decat ca simplu user).

Ai putea insa sa citesti din php casuta ta de mail si sa vezi ce ai p'acolo ( vezi http://www.php.net/imap )
Sus  
nightm

Data înscrierii: 16/Dec/2003
Locație: Iasi

Trimis: Mie Oct 10, 2007 2:03 pm    Titlul subiectului:  

e o idee buna carco, dar din fericire acum am acces la server.

m-am gandit sa fac din cgi-bin. creez bounce@site.com si ii pun forwarder |/usr/local/bin/php -q /.../bounce.php

problema cea mare e ca e am Plesk pe server si nu am reusit sa gasesc cum sa atasez scriptul de cgi-bin la forward. Stie cineva ?

In Cpanel am gasit dar nu pot sa schimb acum aplicatia pe server doar pt asta.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1