Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

AdSense - clarificare cateva chestii...
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Google
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
amnine

Data înscrierii: 19/Sep/2007
Locație: Cluj Napoca

Trimis: Mie Sep 26, 2007 12:13 pm    Titlul subiectului: AdSense - clarificare cateva chestii...  

Salut!
Am tot citit aici pe forum ce se srie despre AdSense si as vrea sa clarific cateva chestii sa vad daca mai sunt valabile si daca am priceput eu bine :) :
-prima data tre sa faci 1 site in lb. engleza si sa-ti faci contul - dupa aceea poti sa pui reclamele si pe alte site-uri (in lb. romana de ex.)
-trebuie sa astepti aproape 1 an pana vezi 1 ban
-plata e in jur de 0.30 $/1000 click-uri (asa am citit aici intr-un post)
Intrebari:
-daca nu am foarte mult "content" ( vreau sa pun reclamele pe un site e-commerce) mai primesc si eu 1 ban in 2-3 ani?Target-ul de nr de vizitatori ar fi pt primele luni 10.000/luna (reclamele as pune intr-un loc strategic). Merita sau trebuie sa astept 5-6 ani pana se acumuleaza 50 $ ? :))
-chiar asa de putin se plateste la AdSense? (nu va cer informatii confidentiale, doar ceva aproximari de ex sau informatii elementare)
Multumesc!
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: acasa , in pat

Trimis: Mie Sep 26, 2007 1:21 pm    Titlul subiectului:  

Err ... Daca vrei sa scoti bani din adsense trebuie sa ai un numar de vizitatori (aici vorbesc de peste 300 pe zi), un continut de calitate si foarte cautat (de exemplu ceva de webdesign sau programare).
Pe mine m-au acceptat de 2 ori in adsense fara sa le prezint vreun site in engleza ... deci nu trebuie sa stai un an pana vezi un ban.

Adica acum au bannere si pentru continut in limba romana, deci poti sa faci un site in romana (nu o sa scoata cat cel in engleza dar merge) ...

Plata nu e in jur de $0.30/1000 de click-uri ... plata difera de la pagina la pagina ... ai CPM si CPC (cost per thousand impressions si cost per click), si la mine doar CPM-ul ajunge deobicei la 8-9$ (in zilele bune), deci cu 500 de vizitatori / zi imi scot $4.00, fara sa dea click.
Daca mai baga si click-uri, nu stiu cat scot ca eu nu ma bazez pe click-uri :lol:

Dar ca idee 0.30 e foarte putin.

Eu zic sa-ti pui reclamele si sa vezi cum se comporta (si sa tii cont ca in primele 2 zile nu prea functioneaza cum trebuie), si apoi sa decizi singur.
Sus  
amnine

Data înscrierii: 19/Sep/2007
Locație: Cluj Napoca

Trimis: Mie Sep 26, 2007 1:24 pm    Titlul subiectului:  

Pirahna, esti un gentleman :wink:
Sus  
iulyfigm

Data înscrierii: 04/Oct/2006

Trimis: Mie Oct 17, 2007 4:26 pm    Titlul subiectului:  

ai CPM si CPC (cost per thousand impressions si cost per click)

... de unde se selecteaza (daca acest lucru este posibil) intre cele doua optiuni?

ca eu fol AdSense Setup > Products > AdSense for Content si acolo nu am vazut nici o chetiuta de unde sa poti selecta acest lucru ... sau poate sunt eu mai inapoiat :D

si inca o chestie CPM - cost per thousand impressions - aici se plateste doar pt afisarea reclamelor? cel putin asa am inteles eu din postul de mai sus (... imi scot $4.00, fara sa dea click.)
Sus  
Pirahna

Trimis: Mie Oct 17, 2007 4:43 pm    Titlul subiectului:  

Da. Sunt doua chestii diferite dar functioneaza impreuna.

CPM pentru 1000 de vizitatori primesti atatia bani, CPC pentru 1 click primesti atatia bani.
Astea sunt folosite la AdWords (unde platesti) si la AdSense (unde primesti).

Stiu ca se poate selecta sa fii platit doar pentru una ... dar asta era pentru site-urile mari cu multe click-uri.

Citat:
si inca o chestie CPM - cost per thousand impressions - aici se plateste doar pt afisarea reclamelor? cel putin asa am inteles eu din postul de mai sus (... imi scot $4.00, fara sa dea click.)
Da. Primesti valoarea eCPM ... Daca acolo scrie $4.03, la 1000 de afisari de banner ti-ai luat $4, daca acolo scrie $16.00, la 250 de afisari ti-ai luat $4.

Deci si cu o pagina mica poti sa scoti un "venit", trebuie doar sa mentii valoarea paginii mare (cu content fresh, multe cuvinte importante si alte lucruri care tot se schimba) si sa ai acolo suta de vizitatori pe zi. (si poti sa scoti 75-150 de dolari lunar)
Sus  
iulyfigm

Trimis: Mie Oct 17, 2007 6:56 pm    Titlul subiectului:  

si unde este specificata suma per click ( Citat: Daca acolo scrie $4.03, la 1000 de afisari de banner ti-ai luat $4, daca acolo scrie $16.00, la 250 de afisari ti-ai luat $4. )
Sus  
Pirahna

Trimis: Mie Oct 17, 2007 7:14 pm    Titlul subiectului:  

Nu am vazut pana acum unde, e cumulativ.
Depinde si de tipul de ad pe care il ai (contextual sau site targeted) ...

Citat: To determine whether contextually-targeted CPC ads or site-targeted CPM ads have been appearing on your pages, please follow the instructions detailed in our entry Can I view separate reports for site-targeted and contextually-targeted ads?
scrie pe google adsense help ... https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=33973

Citat: Please keep in mind that CPC ads will appear by default, and CPM ads will only appear if an advertiser has bid to run ads on your site through site-targeting.
Sus  
iulyfigm

Trimis: Mie Oct 17, 2007 8:59 pm    Titlul subiectului:  

ok. mersi de lamuriri ;)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Google
Pagina 1 din 1