|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
darklight
Data înscrierii: 15/Sep/2007
|
| Trimis: Sâm Sep 15, 2007 2:54 pm Titlul subiectului: Prevent direct acces of php files |
|
|
Salutare tuturor
sa trecem la fapte :)
Se da un domeniu si un cms (wordrpress instalat).
Cum as putea restrictiona accesul la fisierele interne ale cms-ului (gen config.php) pentru a nu putea fi afisate in browser , atunci cand utilizatorul scrie in adress bar calea catre acel fisier. Adica tot ce e php sa fie interpretat de php si sa nu poate fi vizualizat in browser.
.htaccess sa fie raspunsul ?
thx
greets,
darklight |
|
| Sus |
|
Cosmin Chiru
Data înscrierii: 19/Apr/2007
|
| Trimis: Sâm Sep 15, 2007 3:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Poti schimba permisiunile pe acel fisier. |
|
| Sus |
|
sharp20
Data înscrierii: 12/Iul/2007
Locație: sushiava
|
| Trimis: Sâm Sep 15, 2007 9:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare,
Da. Din cate stiu eu .htaccess e raspunsul. Poti folosi directiva <FilesMatch> pentru a restriciona de tot accessul catre anumite fisiere sau tipuri de fisiere.
Detalii aici: http://www.ssi-developer.net/htaccess/htaccess_protection_file.shtml
Atunci cand utilizatorul scrie in adress bar calea catre acel fisier ii va aparea un mesaj: 303 Forbidden blabla . Nu cred ca e nevoie ca acele fisiere de sistem sa fie interpretate de php cand utilizatorul incearca sa le acceseze direct. |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Lun Sep 17, 2007 12:32 am Titlul subiectului: Re: Prevent direct acces of php files |
|
|
darklight a scris:
Adica tot ce e php sa fie interpretat de php si sa nu poate fi vizualizat in browser.
pai la tine e altfel? ca la mine asa e. Ce e cu extensia PHP este interpretat de PHP si nu este vizualizat in browser. Trebuie doar sa scrii in configurarea Apache /IIS, ca pentru fisierele PHP se foloseste interpretorul respectiv.
de exemplu .. un fisier config.php in browser se vede ca o pagina blank, pentru ca nu afiseaza nimic. E un fisieri cu setari. Fara Print-uri si fara Echo-uri.
daca incepi si umblii la permisiuni o sa ai surprize. Cum vrei sa mai functioneze aplicatia aia daca nu-i mai dai lui Apache/PHP dreptul sa parseze fisiere de configurare? |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|