Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

IE 7 si AJAX ? <<== Problema Rezolvata
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> AJAX
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
mblaky

Data înscrierii: 11/Sep/2007

Trimis: Mar Sep 11, 2007 5:02 pm    Titlul subiectului: IE 7 si AJAX ? <<== Problema Rezolvata  

Am mai multe scripturi in AJAX care merg perfect in internet explorer 6 si mozzila firefox 2 si opera 6. Doar ca le-am testat pe un alt calculator si pe internet explorer 7, unde NU MERGEAU. este vorba de refresh la div-uri la fiecare 1 secunda, unele divuri le incarca doar odata, restu deloc. si problema e ca in celelalte browsere merg perfec, de ce nu si in ie7 ?
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Mar Sep 11, 2007 5:49 pm    Titlul subiectului:  

Nu stiu exact dar banuiesc...

IE7 nu a reusit sa implementeze cum trebuie XMLHttpRequest, asa ca incearca sa folosesti ActiveXobject acolo unde e disponibil si de abia apoi XMLHttpRequest.
Sus  
mblaky

Trimis: Mar Sep 11, 2007 9:59 pm    Titlul subiectului:  

PAI DC ? daca in ie6 mergea ie7 nu ar trebui sa fie mai bun.... microsoft :-@
Sus  
Amenthes

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:02 pm    Titlul subiectului:  

Eh, se pare ca nu, cosmarul Microsoft Internet Explorer continua. Au destule idei bune astia de la Microsoft dar nu prea pot ei inghiti standardele...
Sus  
mblaky

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:39 pm    Titlul subiectului:  

Cod: <?php
$ajax_scripts = "<script type=\"text/javascript\" src=\"include/ajax/prototype.js\"></script>";
echo "$ajax_scripts";
echo "<div id='showres'>Loading resources...</div>";
?>
<script>
new Ajax.PeriodicalUpdater('showres', 'pagina.php?proprietati=XXX'; ?>', {
method: 'get', frequency: 1, decay: 2
});
</script>

Folosesc hxxp://www punct prototypejs punct org si imi face refreshul la div cu comanda care e acolo :)

Asa merge pe orice browser in afara de IE7 PANA SI PE OPERA MINI merge de pe mobil
Sus  
UnTip

Data înscrierii: 03/Mai/2007

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:42 pm    Titlul subiectului:  

se pare ca va trebui sa incep sa injur ca si eu ma lovesc de aceleasi nenorocite de probleme si in curand osa imi ies din minti si .. nu stiu ce sa fac.. ca oricum n-am ce sa fac... insa cineva ar trebui sa ia odata masura sa faca un nenorocit de browser si sa nu fie 70 ca-mi......
sa se faca drq o petite sa le trimitem idiotilor de la microshit treaba si poate-or sa se puna cu burta pe treaba (calumea)
IE7 ce draci e asta... ? astae browser.. au incercat sa fure functionalitati de la firefox2 sub nush cati dolari.. mai da-o drq de treaba ca deja s-au nesimtit si sunt adev intrigat de toata situatia.. mai ales ca nu-mi sta in puteri sa le dau in cap cu monopolul asta de tot... intelegeti voi
Sus  
Amenthes

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:45 pm    Titlul subiectului:  

Ok, iti propun o solutie, nu stiu daca merge ca nu prea am lucrat cu prototype dar poate iti rezolva problema

Cauta in fisierul prototype.js liniile astea:

Cod:
var Ajax = {
  getTransport: function() {
    return Try.these(
      function() {return new XMLHttpRequest()},
      function() {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP')},
      function() {return new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP')}
    ) || false;
  },

si schimba asa:

Cod:
var Ajax = {
  getTransport: function() {
    return Try.these(
      function() {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP')},
      function() {return new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP')},
      function() {return new XMLHttpRequest()}
    ) || false;
  },

Repet, nu-s sigur ca asta e solutia, dar merita sa incerci.
Sus  
mblaky

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:47 pm    Titlul subiectului:  

eu oricum nu folosesc ie7 dar vreau sa fac un joc web based, si banuiesc ca anumite persoane vor folosi si ie7.... stiu ca se poate folosi ajax pentru refresh la div si cu ie7 dar nu stiu cum... pe triburile.ro merge refreshu la div, si e prin ajax e si hxxp://www triburile ro/script.js dar nu prea am inteles care-i faza... oricu ie 7 e de cacat :D mi se pare si greu de folosit :D
Sus  
mblaky

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:49 pm    Titlul subiectului:  

ok, o sa incerc acum am vazut postul tau :)
Sus  
mblaky

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:53 pm    Titlul subiectului:  

am incercat ce ai zis tu si nu mai merea delok :( asta e sa vad daca cei de la prototype.js gasesc o solutie
Sus  
Amenthes

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:55 pm    Titlul subiectului:  

Auzi, daca ai dat copy-paste vezi ca eu uitasem o virgula si poate e de la aia, am corectat putin mai devreme. In teorie n-am facut modificari majore ca sa nu mai mearga pe celelalte browsere.
Sus  
Amenthes

Trimis: Mar Sep 11, 2007 10:59 pm    Titlul subiectului:  

Si instaleaza-ti Firebug pe Firefox. O sa te ajute mult in development.
Sus  
mblaky

Trimis: Mie Sep 12, 2007 9:32 am    Titlul subiectului:  

ms de sfaturi :) o sa incerc si cu virgula :)
Sus  
mblaky

Trimis: Mie Sep 12, 2007 9:35 am    Titlul subiectului:  

am pus virgula, acum merge iar in toate browserele in afara de ie7. chestia e ca incarca div-u si aici dar nu ii mai da refresh, si chair daca dau eu refresh sau intru din nou nu se actualizeaza
Sus  
mblaky

Trimis: Mie Sep 12, 2007 9:46 am    Titlul subiectului:  

cred ca am gasit o eventuala problema la intrebarea: DE CE NU MERGE REFRESH cu AJAX. pentru ca, chiar daca dau refresh la pagina, intru din nou pe ea, tot aia arata, daca dau sa stearga Private Data: Internet Files se da refreshu` ... parerea mea e ca ie refuza sa incarce pagina daca nu e o diferenta destul de mare intre fosta pagina si cea actuala... F*** IE7
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> AJAX Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2