| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Mar Sep 25, 2007 1:41 am Titlul subiectului: |
|
|
beginner18 a scris: ei na? da nu ai auzit de plata chlt de judecata? :) ei nu pierd absolut nimic!
asa e, daca ai un avocat bun, iti permiti sa scoti de la tipul ala domeniul + plata pentru proces. |
|
| Sus |
|
ADYRS
Data înscrierii: 13/Ian/2005
Locație: Cluj Napoca
|
| Trimis: Mar Sep 25, 2007 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca eu cumpar un domeniu si in 6 luni vine o firma si ma da in judecata nu e doar vina mea ca am luat domeniul ala!
E ca si cum eu as cumpara un "kil" de heroina si cand ma pun s-o "dizolv" imi bate politia la usa!
Ala care mi-a vandut marfa nu are nici o vina?
Rotld-ul nu e vinovat ca mi-a dat voie sa cumpar domeniul ala? |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Mar Sep 25, 2007 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu, tu esti vinovat ca n-ai cautat daca exista firma aia. :lol: |
|
| Sus |
|
ADYRS
Data înscrierii: 13/Ian/2005
Locație: Cluj Napoca
|
| Trimis: Mar Sep 25, 2007 6:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
| oh da! de parca rotld n-ar avea acces la o baza de date cu toate firmele din RO! |
|
| Sus |
|
bitmap
Data înscrierii: 02/Iun/2007
|
| Trimis: Mar Sep 25, 2007 7:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| din moment ce era liber, ce era sa fac ? sa nu il cumpar? primul venit, primul servit! |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Mar Sep 25, 2007 10:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
ADYRS a scris: oh da! de parca rotld n-ar avea acces la o baza de date cu toate firmele din RO!
E vorba de "termeni si conditii" aici ...
Daca ei nu au zis ca o sa faca o cautare inainte sa te lase pe tine sa iti iei numele, atunci tot tu esti responsabil cu asta.
Deci serios, daca tu cumperi ceva, tu esti responsabil de acel ceva ...
Din cate stiu rotld e srl, adica societate cu raspundere limitata, adica au voie sa stabileasca pana unde sunt responsabili. Si in cazul asta ... nu sunt responsabili sa verifice ei. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Sep 26, 2007 8:58 am Titlul subiectului: |
|
|
'Raspunderea limitata" din acronimul SRL nu se refera la cat de mult raspunde firma in actiunile sale, ci se refera la faptul ca in conditiile falimentului firma raspunde doar cu capitalul sau social, nu si cu bunurile personale ale proprietarului (ca in cazul unui PFA de exemplu). In caz de litigiu toate firmele sunt total responsabile pentru actiunile lor, in baza legislatiei in vigoare.
//LE: anyway, litigiile referitoare la numele de domenii nu pot aparea decat in cazul unui nume de domeniu care intra in incidenta legii dreptului de autor (dupa cum a spus cineva, cocacola.ro - numele "Coca Cola" este sub incidenta copyright-ului si de aia nu il poti folosi. Si din pacate pentru bitmap, si "Mini Cooper" la fel, deci poti sa te astepti sa ramai fara el).
Sporuri. |
|
| Sus |
|
bitmap
|
| Trimis: Vin Sep 28, 2007 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.minicooper.org/
http://www.minicooper.net/
http://www.minicooper.it
... si lista ar putea continua! sa nu imi ziceti ca .org, .net, .it sunt domenii mai putin importante decat .ro.
vezi .org are un mesaj la inceput in care spune ca site-ul respectiv nu are nici legatura cu site-ul oficial
mihaitha - o fi inregistrat minicooper, dar eu am minicooper.ro - is doua chestii diferite (zic eu).
deci, nici o oferta serioasa ? |
|
| Sus |
|
adyre
Data înscrierii: 06/Dec/2004
Locație: Buzau
|
| Trimis: Mie Oct 10, 2007 8:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca e offtopic dar aburelile astea cu judecata chiar nu ma lasa sa stau deoparte...
Totul e important daca in cartea de marca (sau cum s-o numi) se specifica faptul ca numele marcii nu se poate folosi in inscrisuri (reviste, saptamanale etc) ca reprezentand nume principal, titlu sau alte aberatii d-astea.. la fel e si pentru domenii.. dar in general in cartea de marca apare BALDABAC SRL care nu e acelasi lucru cu BALDABAC (multi fac prostia asta...) ..
Da, intr-adevar firmele mari te pot da in judecata pentru ca au carti de marca realizate de oamenii profesionisti in care sigur se specifica si asta.. dar si aici e limitare, pe tara pe continent sau alte abureli d-astea...
Si in orice caz nu te da in judecata decat daca ceri sume extraordinar de exagerate... Pentru ca timpul pe care il consuma si resursele financiare (asta decide judecatorul cu cheltuielile de judecata.. care pot fi aprobate sau nu - si daca da, poate omul nu are bani sa dea... este dat iar in judecata si devine caz civil si nu prea are cum sa scoata banii... ok.. mai multe stiu persoanele in domeniu) asa ca firme precum Vodafone (care a dat unui tip vreo 15 de dolari pe un domeniu.. sincer nu mai stiu care (nu .ro parca..) si unde citisem... gandindu-se ca o judecata de acest gen nu dureaza zile ci luni.. si pierderile... colosale... si ce inseamna 15.000 de dolari pentru o firma asa mare.. creioanele pe o zi... asa ca normal ca i-a dat (bine, tipul ceruse vreo 70.000 dar s-a negociat dragut.. :o )
In fine... domeniile pot fi cumparate si vandute garla... unsa cu respectarea anumitor reguli nestiute... Cat despre minicooper... ciudat... eu nu as cumpara asa ceva...pentru ca se limiteaza totusi la un gen de masini...
Insa poti incerca sa vinzi celor de la minicooper sau vreo reprezentanta din Romania...
PS: intra pe dell.ro / plextor.ro .... si anuntati-ma cat inseamna marca... ca se poate folosi clar daca nu se stie de dichis (dell a venit prea tarziu in tara) |
|
| Sus |
|
bitmap
|
| Trimis: Vin Oct 12, 2007 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
asta am zis si eu....
deci.... nici o oferta serioasa? |
|