Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Probleme de afisare in browsere
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Sep 16, 2004 9:49 pm    Titlul subiectului: Probleme de afisare in browsere  

La etapa "dezvoltare" din cadrul unui site apar diverse probleme ...
si aproape cea mai enervanta dintre toate este afisarea in diferite browsere ...
E foarte frumos un site cu tabele incluse din diferite pagini care arata chiar superb in Internet Explorer si functioneaza fantastic de repede ... dar vine problema cu afisarea in Netscape ...
Intri frumos in Netscape si ce vezi ? ... oops ... niste patratele aranjate haotic si niste linkuri aruncate pe pagina ... bine ...
Nefiind descurajat ... pui Opera ... oops ... si mai rau ...
Cu ultimele puteri intri in Mozilla ... umm ... la fel ...

Deci ... cum sa faci un site sa arate la fel in toate browserele (adica si cele care nu le-am specificat) ?

Pai ... trebuie sa renunti la comanda an style="color: #000000"><?php include  ... la tabelele din acele pagini ...

Si te face sa stai pe ganduri si sa zici :
- Cum sa fac un site pentru toate browserele ?

Deocamdata eu n-am solutie !
Singura solutie care pot s-o ofer este sa faci un site complet in HTML si Flash ...

PS : Nenea cu @-ul (apropo , pune in poza un @ nu un a) ... cum e post-ul asta (in afara de inutil)?
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Joi Sep 16, 2004 11:22 pm    Titlul subiectului:  

:)

E ok, in afara faptului ca n-am nici cea mai vaga idee ce d-zeu de legatura o fi intre include si compatibilitatea/conformitatea browserelor cu specificatiile.

Ca o sugestie, foloseste cat mai mult CSS, ocolind atributele cunoscute cva fiind "umbroase" si pastreaza structura simpla si fara prea multe gadget-uri (DHTML, etc) si vei reusi sa faci ceva care sa mearga pe cele cateva browsere importante.

Du-te la http://www.arond-design.ro si o sa vezi un design care foloseste extensiv tabele si care functioneaza corect pe IE, Opera, Mozilla si Firefox - pe Netscape nu l-=am testat, dar ala e oricum mort si ingropat (site-ul e simplu, ce-i drept, dar interfata de administrare e mult mai incurcata si tot functioneaza bine pe toate browserele mentionate).

Ca veni vorba, incearca sa-ti si argumentezi afirmatiile. De exemplu: "nu folositi include pentru ca... x, y, z".

Numa' bune.
Sus  
Pirahna

Trimis: Joi Sep 16, 2004 11:32 pm    Titlul subiectului: Offtopic  

Citat: legatura o fi intre include si compatibilitatea/conformitatea

Ideea e :

in netscape faza cu include nu functioneaza cum ar trebui ...

asa ... next ...
la arond-design nu am vazut decat UN link ... care indica home ... si inca 2 cu limba ... uau !!!

mersi pentru tip-ul cu css ...
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Joi Sep 16, 2004 11:37 pm    Titlul subiectului:  

Errr...

1. PHP include, ca orice lucru care functioneaza pe server (ca d-aia ii zice server-side scripting) n-are a face cu browserul. Cu alte cuvinte, mai gandeste-te, mai studiaza si apoi revino :).

2. Povestea era cu tabelele (si nu cu linkuri), si sunt destule pe site-ul ala (daca vrei, iti trimit un snapshot de layout sensibil mai complicat, cu sensibil mai multe tabele si care functioneaza pe browserele mentionate).

Oricum, http://www.w3c.org ar trebui sa fie o referinta pentru oricine care vrea sa produca un design cat-de-cat civilizat.

Numa' bune.
Sus  
TheWanderer

Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Sep 17, 2004 2:03 pm    Titlul subiectului:  

Nu exista nici o legatura intre include, requre_once din php si browsere. PHP parseaza scriptul si intoarce continut, care este trimis browser-ului.

Daca vrei ca paginile sa se vada la fel pe toate browserele foloseste standrdele W3C. Nu incerca sa folosesti chestii dezvoltate de Microsoft si valabile numai pe browser-ul lor.
Sus  
eyecon

Data înscrierii: 05/Noi/2002

Trimis: Vin Sep 17, 2004 9:01 pm    Titlul subiectului:  

TheWanderer a scris:
Daca vrei ca paginile sa se vada la fel pe toate browserele foloseste standrdele W3C. Nu incerca sa folosesti chestii dezvoltate de Microsoft si valabile numai pe browser-ul lor.

Get Real. IE are > 80% din piata de vizitatori. Daca fac un sit dupa standarde si nu se vede in IE atunci rupe contractul in fata mea.

Sa faci un sit care sa arate identic in fiecare navigator nu e mare filozofie. Trebuiesc stiute standardele, felul in care reactioneaza navigatoarele la standarde si sa fi pregatit sa construiesti structura sitului pentru viitor sa nu ai prea multe de modificat pentru navigatoarele ce urmeasza sa apara.
Sus  
Pirahna

Trimis: Vin Sep 17, 2004 9:07 pm    Titlul subiectului:  

Ma rog ...
sorry pentru faza cu include ...
s-a dovedit a fi o "buba" in php-ul 4.1.1 instalat pe calculatorul meu ...

l-am reinstalat si acum merge bine pe toate ...
Sus  
Vizitator

Trimis: Sâm Sep 18, 2004 12:48 am    Titlul subiectului:  

eyecon a scris: Get Real. IE are > 80% din piata de vizitatori. Daca fac un sit dupa standarde si nu se vede in IE atunci rupe contractul in fata mea.

Netscape/Mozilla este SINGURUL browser compatibil cu standardele. Daca testezi ceva in IE si vezi ca arata cum trebuie (cum vrei tu sa arate, adica)... probabil ca este o greseala.

Internet Explorer este un browser slab, care are un suport... OK, nu prea are un suport bun pentru CSS2. La capitolul XHTML, IE iar lasa de dorit. Daca esti familiar cu conceptul "box model", afla ca IE5/Win are ceva probleme la parcurgerea stylesheet-urilor. La fel si IE6/Win, daca intr-un fisier XHTML incluzi un tag 100% valid, desi optional, si anume <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>. Astfel "dragul" de IE6/Win sufera un "downgrade" la IE5/Win, parcurgand stylesheet-urile prost.

IE6 NU suporta XHTML in mod nativ (adica application/xhtml+xml), ci doar daca-i este servit ca text/html, ceea ce este o mare prostie. Unde este XHTML-ul in toata chestia asta?!

Daca vrei sa faci aplicatii... gandeste-le pentru browser-e compatibile cu standardele, nu pentru Internet Explorer. Ideea este sa scrii cod separat pt. IE, nu pentru alte browser-e. Asa ar trebui sa fie lucrurile, numai ca anumite companii gandesc altfel. Si nu gandesc bine.

Eu nu am auzit de service pack-uri care sa acopere gaurile de securitate in browser-e ca Netscape sau Opera. Cum iti explici ca IE beneficiaza de atatea?

Concluzie: IE pierde din utilizatori si sper ca porcaria asta de browser sa dispara cat mai rapid. A... si daca faci un site 100% compatibil cu standardele si nu se vede pe IE, atunci e clar ... mai trebuie un SP (oh dear)
Sus  
eyecon

Data înscrierii: 05/Noi/2002

Trimis: Sâm Sep 18, 2004 1:20 am    Titlul subiectului:  

Imi pare rau cand cineva scrie asa de mult pentru ca incearca sa dovedeasca cea ce nu era necesar. In postul meu nu am spus ca IE este the grand father of all standards. Am spus ce trebuie luat in considerare IE din motiv de marketing. Nu facem situri web de placere, le facem pentru a le vinde si pentru a vinde cu ele.

Cred ca te-ai oprit din citit din postul meu anterior asa ca o sa repet
Citat: Sa faci un sit care sa arate identic in fiecare navigator nu e mare filozofie. Trebuiesc stiute standardele, felul in care reactioneaza navigatoarele la standarde si sa fi pregatit sa construiesti structura sitului pentru viitor sa nu ai prea multe de modificat pentru navigatoarele ce urmeasza sa apara.

Netscape are si el partile lui mai putin frumoase (de exemplu in dom nu prinde evenimentele atasete de un block element daca faci click pe continutul inline al acestuia sau pastrarea prostiilor ca layerX, layerY, pageX, pageY sau in css cand versiunea 6 nu suporta pozitionare fixa), ca de altfel ca oricare navigtor (safari, opera etc)

Si ca sa pun sare pe rana: Stiai ca IE5.+ este singurul navigator care suporta standardele ca la carte? Stai linistit ca e vorbe de versiunea de Mac.

Si daca crezi ca ai vorbit unui novice baga o privire
http://csszengarden.com/?cssfile=/061/061.css&page=8 123 etc.
Sus  
stealth

Data înscrierii: 21/Iun/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Mie Oct 13, 2004 5:48 am    Titlul subiectului:  

:)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Pagina 1 din 1