Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

extensie mysql
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
alexpt

Data înscrierii: 31/Aug/2007

Trimis: Vin Aug 31, 2007 10:41 am    Titlul subiectului: extensie mysql  

Salut la toata lumea.
Am o problema destul de ciudata si urgenta :(.
Am instalat php5 pe windows 2003 SP1 ca modul isapi. Nu este prima data cand fac asta. (am pus in path c:\php, c:\php\ext). In php.ini am decomentat extensia php_mysql.
Problema este ca in phpinfo nu apare nimic in legatura cu mysql ca si cum nu ar fi incarcat extensia respectiva. Si mai ciudat este ca la apelul functiei mysql_connect scriptul se intrerupe fara nici un fel de eroare (in php.ini am E_ALL) ca si cum as apela exit. In aceeasi configuratie (SO,versiune PHP) pe un alt server totul functioneaza OK.
A mai intalnit cineva aceasta problema pana acum ? Si daca da care ar putea fi rezolvarea ?
Sus  
alexpt

Data înscrierii: 31/Aug/2007

Trimis: Vin Aug 31, 2007 3:31 pm    Titlul subiectului:  

Salut,
Am rezolvat problema si deoarece o pot pati si altii ... o sa incerc sa explic ce s-a intamplat.
Php-ul a fost instalat dupa toate regulile si corect dar:
Inainte de a fi instalat php-ul a fost instalat mysql care a pus in path c:\mysql\bin. php_mysql.dll foloseste libmysql.dll care vine si in distributia de mysql in c:\mysql\bin si in distributia de php in c:\php. Probabil din cauza ordinii din PATH php_mysql.dll incerca sa foloseasca libmysql.dll de la mysql cu care probabil nu este compatibil.
In momentul in care am scos din path c:\mysql\bin totul a mers foarte bine.
O zi buna,
Alex
Sus  
nekro

Data înscrierii: 17/Mar/2005

Trimis: Mar Oct 23, 2007 10:57 am    Titlul subiectului:  

exact aceeasi problema am intalnit-o si eu.. PhpMyAdmin imi zice ca nu poate sa foloseasca extensia mysql.. M-am uitat in php.ini, am setat extension_dir si extension_path, degeaba. in phpinfo imi apar toate extensiile incarcate, nimic de mysql. Am apache 2.2.6 si php 5.2.4
O sa verific si ordinea directoarelor din path, poate merge asa..
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1