Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Ajutor va rog plp
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Shacal

Data înscrierii: 07/Sep/2004
Locație: Hunedoara

Trimis: Sâm Sep 11, 2004 10:38 pm    Titlul subiectului: Ajutor va rog plp  

As vrea sa stiu cum pot face sa apelez o functie sau o variabila care sa imi afiseze o anumita valuare. Am vazut la unele siteuri pagina.php?actio=ip de exemplu si nu stiu ca apeleaza o funtie sau o variabila sau de ex topic=blabla .
La fel as dori sa fac si eu pt un contor care sa stie sa imi afiseze in pagina n de hituri si vizitatori dupa ip si ma gandeam sa stoche intro variabila informatiile care le iua di baza de date de ex in variabila $hituri nr de hituri si in var $ip nr de vizite le la ip diferile. Cum fac sa afisez acea variabila sau functie depende de ca a trebui sa fie ?? PLS AJUTOR :!: :!: :!:
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Dum Sep 12, 2004 3:02 am    Titlul subiectului:  

Daca ne explici ce inseamna "sa apelezi o variabila", mai discutam :).
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Dum Sep 12, 2004 11:11 am    Titlul subiectului:  

Dude, am citit primul paragraf si pur si simplu nu exprimi coerent ceea ce cauti.

Am citit si al doilea paragraf... probabil cauti functia echo?
echo $variabila; afiseaza continutul variabilei $variabila.

Asta e?
Sus  
UzZzY

Data înscrierii: 11/Iun/2004
Locație: Undeva, departe

Trimis: Dum Sep 12, 2004 4:31 pm    Titlul subiectului:  

Pai in pagina.php $_GET['action']=ip , si acum depinde de tine ce vrei sa faci mai departe , spre exemplu daca vrei sa ti se arate ip-ul
if ($_GET['action']=ip) echo ("REMOTE_ADDR");

Sper sa fie cea ce iti trebuie .
Sus  
Shacal

Trimis: Dum Sep 12, 2004 10:58 pm    Titlul subiectului:  

Draci !!
Deci vreau sa fac un contor si intr-o variabila de ex $online stochez nr de vizitatori online. Vreau sa stiu daca pot afisa acea variabila fara echo sau print deci data ii dau in browser site.php?action=onile .
Sau daka acest lucru il pot face numai printr-o functie adika sa nu am variabila $online ci functia online().
Vreau sa stiu online ce trebuie sa fie in acest caz var sau fuctie si daka merge ce zic eu ?? :evil:
Sus  
ovi2ut

Data înscrierii: 13/Sep/2002
Locație: Middle of Nowhere

Trimis: Lun Sep 13, 2004 8:42 am    Titlul subiectului:  

Ai un fel foarte ciudat de a te exprima ...

Nu prea am inteles de ce vrei (si nici nu poti) sa afisezi fara echo sau print!? Indiferent ca faci asta intr-o functie sau nu, pt a afisa tot ai nevoie de echo ...

Sau poate ca nu am inteles eu ce ai vrut (posibil... :roll: )
Sus  
kokosanu

Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Lun Sep 13, 2004 9:12 am    Titlul subiectului:  

se vede ca esti destept, ca iti umbla mintea, din pacate nu prea merge in directia care trebuie.

citeste prima data concepte despre internet, ce inseamna headere, get, post, put, si apoi vino cu intrebari coerente, nu porcarii de genul asta!
Sus  
Shacal

Trimis: Lun Sep 13, 2004 5:29 pm    Titlul subiectului:  

k mersi pt ajutor am rezolvat problema in alt fel, m-a ajutat un prieten.
Era o porcarie la ce ma gandeam eu in fine nu ajungeam nici unde.
Da ar mai fii o problema pot apela dintr-un link o fuctiie de ex am functia test() si pot face un link care sa imi execute functiia ?? Sper sa intelegeti ce spun :evil:
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Lun Sep 13, 2004 9:05 pm    Titlul subiectului:  

Se poate, da' nu cum iti imaginezi tu, adica nu apelezi o functie prin cadrul linkului.

In schimb, faci asa: linkul te duce la un fisier php, care iti executa functia test() si apoi te redirectioneaza spre alta pagina, de exemplu. Asta se face cu functia header().
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1