|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
joe_black
Data înscrierii: 03/Mai/2006
|
| Trimis: Vin Aug 17, 2007 2:23 am Titlul subiectului: json and special charcaters |
|
|
am un db un text
Citat: Dumb Alabama Laws\r\n• Dominoes may not be played on Sunday.\r\n• It is illegal to maim oneself to escape duty.\r\n• It is illegal to impersonate a person of the clergy.\r\n• Women are able to retain all
si il iau , encodez cu json_encode .. si il pasez cu ajax in javascript si il afisez.
Bun .. toate bune si frumaose insa json_enocde crapa si imi encodeaza pana la primu special character de genu "œ , ø , •, ¾ " etc deci rezultatu nu va fi
Citat: {"Dumb Alabama Laws\r\n• Dominoes may not be played on Sunday.\r\n• It is illegal to maim oneself to escape duty.\r\n• It is illegal to impersonate a person of the clergy.\r\n• Women are able to retain all"} ci Citat: {"Dumb Alabama Laws\r\n}
Am incercat si cu Json din Zend Framework si acelasi rezultat
Cum scap elegant de aceste caractere speciale ... ? Am incercat cu htmlspecialchars() insa nu merge pt ca nu le are pe toate in tabel, am reusit doar dupa ce mi-am facut eu tabelul meu cu caractere speciale si str_replace() .
Exista o metoda mai eleganta implementat de PHP ? |
|
| Sus |
|
sharp20
Data înscrierii: 12/Iul/2007
Locație: sushiava
|
| Trimis: Vin Aug 17, 2007 11:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut joe_black,
ma gandesc ca ai putea incerca cu preg_replace(). Ceva in genul
Cod:
$cleanString = preg_replace("/[$$$]+/", "" ,$dirtyString);
Unde $$$ sunt caracterele speciale. N-am incercat sa vad daca merge dar poate te ajuta. |
|
| Sus |
|
joe_black
Data înscrierii: 03/Mai/2006
|
| Trimis: Vin Aug 17, 2007 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| tot replace "cu mana". Am mai incercat cu ceva metode de encodare din utf-8 in ISO da tot degeaba. Mie cel putin nu m-a mers |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|