|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
pdaniel
Data înscrierii: 18/Ian/2005
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 2:16 pm Titlul subiectului: Request object |
|
|
Salutare. Are cineva idee cum pot face un request object? Defapt ce ma intereseaza mai exact. sa zicem ca am URL-ul index.php?a=100&b=200&c=300
Ma intereseaza sa pot lua automat toti parametrii aia din URL, fara sa stiu care este numele lor si fara sa stiu cati sunt si sa ii pun in Map, array. Adica sa fie ceva de genu array("a"=>100...) etc. Sa pot face automat un obiect cheie - valoare ca un fel de Map in java. In java parca era getRequestParameters(). Ma intereseaza dc in php exista asa ceva sau dc exista vre-o solutie pentru a scrie asa ceva.
sper ca m-am facut inteles, Multumesc. |
|
| Sus |
|
snowman
Data înscrierii: 02/Dec/2006
Locație: Hunedoara
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| am inteles ce vrei sa zici ,numai ca ai un pic de treaba.URL-ul de mai sus trebuie impartit dupe ? si & folosind o expresie regulata,dupa care iti va fi usor sa faci un array cu ai precizat mai sus. |
|
| Sus |
|
ebogdan
Data înscrierii: 27/Iul/2006
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai stai putin, de ce nu folosesti direct $_GET / $HTTP_GET_VARS ?! Ca este exact ce vrei tu, gata facut si servit pe tava de PHP... si dupa aia il parcurgi cu foreach, daca ai nevoie. |
|
| Sus |
|
pdaniel
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
ebogdan a scris: Pai stai putin, de ce nu folosesti direct $_GET / $HTTP_GET_VARS ?! Ca este exact ce vrei tu, gata facut si servit pe tava de PHP... si dupa aia il parcurgi cu foreach, daca ai nevoie.
Merci, ai dreptate :) Merci. Cred ca trebuie mutat postu la beginers :) |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| lol, daca asta e php avansat eu sunt avansat ++ |
|
| Sus |
|
pdaniel
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 3:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
crivion a scris: lol, daca asta e php avansat eu sunt avansat ++
Asa e nu e post de avansat. Felicitari pentru gradul de avansat pe care-l posezi. Dc te incanta cu ceva o sa rog moderatorul sa il mute la beginers unde ii este locu. Nu am mai programat de ceva timp in php si acum lucrez la un mvc. Pur si simplu nu mi-am dat seama ca pot folosi direct get. Asta e, greseala mea. Recunosc sunt incepator, ce sa-i faci :D. Am gresit categoria. |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| man, de ce teai aprins, spun asa ca ma dispera pur si simplu cand apare la php avansat un post de incepator, n-am zis eu ca esti avansat sau nu stiu cum 8) |
|
| Sus |
|
pdaniel
|
| Trimis: Joi Aug 09, 2007 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
crivion a scris: man, de ce teai aprins, spun asa ca ma dispera pur si simplu cand apare la php avansat un post de incepator, n-am zis eu ca esti avansat sau nu stiu cum 8)
Nu m-am aprins, stai lin, a fost greseala mea intradevar. Dar nu mi-am dat seama cat va fi de simplu :) Chiar nu am vazut ce era evident, adica un simplu $_GET si am arrayul. Eu ma gandeam ca va trebui sa fac nu stiu ce tampenii sa scriu nu stiu ce metode. Cum ziceam, de ceva timp bunicel programez java si acum vreau sa fac chestia asta in php, mvc-ul pentru un site si ma tot lovesc de probleme de genu concatenare in loc de "." pun "+" si sa nu imi dau seama de ce naiba face adunare :) etc. Sorry ca am postat gresit. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|